Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Συμπληρώματα Νιτρικών : Μια ανασκόπηση.

Συμπληρώματα Νιτρικών : Μια ανασκόπηση.
Τουλιάτος Γιώργος
Ιατρός Βιοπαθολόγος και Συγγραφέας7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Τουλιάτος Γιώργος

Θέλετε ενέργεια, συγκέντρωση, δύναμη και μέγιστα αποτελέσματα στην απόδοσης σας στην προπόνηση; Θέλετε μυϊκό πρήξιμο, φλεβικότητα και αντοχή στην κόπωση; Τα συμπληρώματα νιτρικών είναι εδώ για εσάς.

biceps curl

Συμπληρώματα Νιτρικών : Πριν την προπόνηση

Τα συμπληρώματα των νιτρικών, κάτι νέο στην αγορά, έχουν συνδυασμό στοιχείων που βοηθούν στην καλύτερη αγγείωση και αυξάνουν την ένταση της προπόνησης (caffeine, tyrosine, phenylalanine, arginine, citruline, beta alanine, yohimbine, red wine, niacin-B3). Περιέχουν εστερική μορφή κρεατίνης, η οποία δεν κάνει την ίδια κατακράτηση ύδατος όπως η κλασική μονο-υδρική κρεατίνη, άλλα είναι αδιαμφισβήτητα λιγότερο αποτελεσματική, αφού δε δρα ωσμωτικά.

Προσοχή στην χρήση της Καφεΐνης στα άτομα με πρόβλημα στην καρδιά

Η καφεΐνη είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά συμπληρώματα. Θέλει προσοχή όμως στην δοσολογία. Φανταστείτε να πιείτε μαζί 40 κούπες καφέ. Αυτό θα πάθετε αν δεν γνωρίζετε την σωστή δοσολογία.

Καφεΐνη : Πλήρης Οδηγός

Έτσι λοιπόν, τα νιτρώδη συμπληρώματα μαζί με τα θερμογεννητικά είναι τα μόνα συμπληρώματα που μπορεί να επιφέρουν το θάνατο, είτε μέσω καρδιακής προσβολής (οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, αρρυθμία-κοιλιακή μαρμαρυγή), ή μέσω αιμορραγικού εγκεφαλικού από ρήξη ανευρύσματος λόγω υπερτασικού επεισοδίου.

Ακατάλληλα για άτομα με κατάθλιψη

O λόγος για τον οποίον η χρήση με θερμογεννητικά-λιποτροπικά συμπληρώματα αντενδείκνυται σε ψυχιατρικούς ασθενείς με κατάθλιψη, μανιοκατάθλιψη και συναισθηματική αστάθεια, είναι συγκεκριμένος. Τα συγκεκριμένα συμπληρώματα δρούν ψυχογενώς στην ψυχική σφαίρα με μια ευφορία που ενίοτε μεταπίπτει σε υπομανία. Αυτό είναι εγκληματικό για έναν διπολικό ασθενή που περνά φάση μανίας. Από την άλλη, όταν διακοπεί η χρήση τους, ο χρήστης πέφτει σε μια περίοδο κατατονική, που ομοιάζει με μελαγχολία, απλά διότι δεν έχει την ψυχοσωματική υποστήριξη που είχε, η οποία και του ανέβαζε τη διάθεση και τον βοηθούσε να κάνει σκληρότερες προπονήσεις. Εξάλλου όλα τα διεγερτικά συμπληρώματα αναφέρουν στο φύλλο οδηγιών τους ότι αντενδείκνυται σε χρήστες ψυχοφαρμάκων (πχ αναστολείς ΜΑΟ, ή επαναπρόσληψης σεροτονίνης). Ο πιο απλός συνδυασμός μη εργογόνων συμπληρωμάτων για την οξείδωση των λιπαρών οξέων, αποτελούν η υγρή καρνιτίνη μαζί με το συζευγμένο λινολεικό οξύ και τις λιποτροπικές ουσίες λεκιθίνη-χολίνη-ινοσιτόλη.

Φτιάξε το δικό σου Pre-Workout

myprotein accesorries

Μπορείς να επιλέξεις εσύ τα συστατικά και να διαλέξεις αν θέλεις να είναι Stimulant Free (Χωρίς Καφεΐνη) ή όχι.

 

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Βιβλιογραφία

Τουλιάτος, Γ. (2015) «Επιστημονική Προσέγγιση και Ιατρική Πρόληψη στη μυϊκή ανάπτυξη». Αθήνα. Εκδόσεις Αστάρτη.

Τουλιάτος Γιώργος
Ιατρός Βιοπαθολόγος και Συγγραφέας
Προβολή του προφίλ του Τουλιάτος Γιώργος
Ο Γιώργος Τουλιάτος είναι ιατρός με ειδίκευση στην Βιοπαθολογία. Έχει συγγράψει τρία βιβλία σχετικά με την διατροφή, την άσκηση και τα συμπληρώματα στο άθλημα του Bodybuilding. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του συγγράμματος Anabolics, των ελληνικών εκδόσεων Muscle Mag και Muscular Development, της Ορθοβιοτικής καθώς και της Alsacademy στην Κύπρο. Τα άρθρα του και οι συνεντεύξεις του έχουν φιλοξενηθεί από τα τοπικά μέσα (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες) αλλά και από τον Αμερικάνικο Σταθμό Super Human Radio και το trtrevolution. Έχει οργανώσει και συμμετάσχει πολλά σεμινάρια σε Ελλάδα & Κύπρο σχετικά με τα συμπληρώματα διατροφής, την διατροφή, την εργοφυσιολογία και την αντιγήρανση. Ο Γιώργος Τουλιάτος είναι πρώην πρωταθλητής Bodybuilding και πρόσφατα είχε την τιμή να είναι κριτής στις οργανώσεις της Nac και την World Wabba Hellas.
myprotein