Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Πρωτεΐνη αρακά (Pea protein) | Τι είναι και ποιές ιδιότητες έχει;

Πρωτεΐνη αρακά (Pea protein) | Τι είναι και ποιές ιδιότητες έχει;
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 6 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Έχετε ακουστά την πρωτεΐνη αρακά;

Συνήθως, όταν σκεφτόμαστε πηγές πρωτεϊνών, μας έρχονται στο μυαλό τροφές όπως το κοτόπουλο, τα αυγά, το άπαχο κρέας, τα ψάρια και η πρωτεΐνη ορού γάλακτος - οι οποίες αποτελούν και τις κύριες επιλογές της καθημερινής διατροφής εκείνων που γυμνάζονται. Παρόλο, που τα προαναφερθέντα τρόφιμα και τα διάφορα συμπληρώματα είναι εξαιρετικά χρήσιμα για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση του μυϊκού μας συστήματος, υπάρχουν αντίστοιχα και επιλογές για χορτοφάγους και vegan όπως είναι η πρωτεΐνη αρακά. Στο παρακάτω άρθρο θα εξετάσουμε τι είναι η φυτική πρωτεΐνη από αρακά , τι ιδιότητες έχει καθώς και τα πλεονεκτήματα από την κατανάλωση της. 

Σε τι ωφελεί η πρωτεΐνη ;

Όσον αφορά στην ανάπτυξη της καθαρής μυϊκής μάζας, την αποκατάσταση των κατεστραμμένων μυών και τη διατήρηση της δύναμης μας, η πρωτεΐνη είναι το βασικό μακρό-θρεπτικό συστατικό εκείνο που παίζει σημαντικό ρόλο σε αρκετές φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού μας - οι οποίες είναι τόσες πολλές, που είναι αδύνατο να τις αναφέρουμε σε αυτό το άρθρο. Εάν, είστε vegan ή χορτοφάγος, καταλαβαίνουμε ότι το να βρείτε συμπληρώματα πλούσια σε πρωτεΐνες μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο και επίπονο, αλλά γι αυτό ακριβώς το λόγο, εμείς έχουμε σχεδιάσει και δημιουργήσει εναλλακτικές λύσεις συμπληρωμάτων πρωτεΐνης, ειδικά για χορτοφάγους, όπως η πρωτεΐνη αρακά. Με παραπάνω από 23 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά δόση, η πρωτεΐνη αρακά είναι το ιδανικό συμπλήρωμα διατροφής για αυτούς που αναζητούν να χτίσουν μυς, χρησιμοποιώντας φυσική χορτοφαγική πρωτεΐνη, και όχι πρωτεΐνη ζωικής προέλευσης.

Τι είναι η πρωτεΐνη αρακά;

Όταν σκέφτεστε τον αρακά ή τα μπιζέλια, συνήθως θα σκέφτεστε εκείνες τι μικρές στρογγυλές πράσινες μπίλιες.Ωστόσο, δεν εκείνα τα πράσινα μπιζέλια αυτά που χρησιμοποιούνται για να δημιουργηθούν οι σκόνες της πρωτεΐνης μπιζελιού, αλλά είναι τα αντίστοιχα κίτρινα μπιζέλια που υπάρχουν στη φύση.

Τα κίτρινα μπιζέλια είναι εκείνα που είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και έχουν ένα αρκετά μεγάλο περιεκτικό προφίλ αμινοξέων - ιδανικό για εκείνους που θέλουν να βελτιώσουν τη γενική τους υγεία και ευεξία. Η συγκεκριμένη πρωτεΐνη είναι αργής απορρόφησης, παρόμοια με τη καζεΐνη του γάλακτος - κάνοντας την ιδανική για εκείνες τις στιγμές που δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να τραφούμε για μεγάλο χρονικό διάστημα.
πρωτεΐνη αρακά

Ποιους ωφελεί η πρωτεΐνη αρακά;

Τον οποιοδήποτε. Παρόλο που η πρωτεΐνη του μπιζελιού, είναι κατά κύριο λόγο ένα συμπλήρωμα διατροφής που δημιουργήθηκε κυρίως για vegan άτομα και χορτοφάγους - χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι δεν μπορούν να δοκιμάσουν τη συγκεκριμένη σκόνη πρωτεΐνης και αυτοί που τρώνε τα πάντα. Μήπως τυχαίνει και είστε από τα άτομα που υποφέρουν από τροφικές αλλεργίες ή δυσανεξίες; Η πρωτεΐνη αρακά είναι η λύση που ψάχνετε στην ανάπτυξη των μυϊκής σας μάζας - ιδανική για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη και στη λακτόζη, συν το όφελος ότι το συγκεκριμένο συμπλήρωμα είναι χαμηλό σε λιπαρά!

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα από την κατανάλωση της πρωτεΐνης αρακά;

Προερχόμενη από φυτά

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, οι vegan και οι χορτοφάγοι είναι δύσκολο να καλύψουν την αναγκαία καθημερινή πρόσληψη πρωτεϊνών, καθώς οι περισσότερες διατροφικές πηγές πρωτεΐνης προέρχονται από τα ζώα. Γι αυτό το λόγο, η πρωτεΐνη μπιζελιού είναι ιδανική για εκείνους που δεν θέλουν να καταναλώσουν πρωτεΐνες που προέρχονται από τα ζώα - όποτε δεν χρειάζεται πια να ανησυχείτε, εμείς είμαστε εδώ και έχουμε προνοήσει για εσάς.

Πλούσια σε αργινίνηΗ αργινίνη είναι ένα αμινοξύ, που βοηθά στην ανάπτυξη της μυϊκής μας μάζας, γι 'αυτό και το συγκεκριμένο συμπλήρωμα είναι πολύ χρήσιμο για όσους θέλουν να χτίσουν τους μύες τους. Για όσους υποφέρουν από άγχος, χαμηλό ανοσοποιητικό ή αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης - η προσθήκη της πρωτεΐνης μπιζελιού στην καθημερινή τους διατροφή είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία.
πρωτεΐνη αρακά
Πλούσια σε αμινοξέαΠαρά το γεγονός ότι η πρωτεΐνη μπιζελιού δεν συγκαταλέγεται στη λίστα με τις πλήρεις πηγές πρωτεΐνης, με 23g πρωτεΐνης ανά μερίδα - εξακολουθεί να εμπλουτίζεται με πολλά απαραίτητα και μη απαραίτητα αμινοξέα, που βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση της από τον οργανισμό μας. Αναρωτιέστε τώρα τι είναι τα αμινοξέα; Τα αμινοξέα είναι τα δομικά στοιχεία των πρωτεϊνικών μορίων, όπου κάθε αμινοξύ προσφέρει στους μύες τους σώματος μας ιδιότητες ανάπτυξης, επισκευής και συντήρησης - για να σας δώσουμε να καταλάβετε πόσο σημαντικά είναι τα αμινοξέα για τους μύες μας, αν δεν υπήρχαν αμινοξέα δε θα υπήρχε και bodybuilding.Αργή απορρόφηση

Ενώ υπάρχουν φορές που χρειαζόμαστε πρωτεΐνες γρήγορης απορρόφησης - ειδικά μετά από έντονες και βαριές προπονήσεις, υπάρχουν όμως και πολλές φορές όπου μια πηγή πρωτεϊνών αργής απορρόφησης είναι πιο αναγκαία και συμφέρουσα (για παράδειγμα χρονικοί περίοδοι αποκατάστασης, χαλάρωσης και ξεκούρασης). Πιο συγκεκριμένα όταν κοιμάστε, το σώμα σας πηγαίνει στη χρονικά μεγαλύτερη και ποιοτικότερη κατάσταση επισκευής, οπότε γιατί να μην του δώσετε και εσείς μια έξτρα ώθηση με την προσθήκη μιας αργά απορροφήσιμης πηγής πρωτεϊνών και αμινοξέων;

Κάντε κλικ εδώ, για να δείτε πως μπορείτε να κάνετε το shaker της πρωτεΐνης σας αποτελεσματικότερο από ποτέ.

 

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein