Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Πρωτεΐνη Καστανού Ρυζιού – Οφέλη & Χρήσεις

Πρωτεΐνη Καστανού Ρυζιού – Οφέλη & Χρήσεις
Γεώργιος Γιαννικέλης
Ειδικός σε θέματα Bodybuilding και Fitness7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Γεώργιος Γιαννικέλης

Πρωτεΐνη Καστανού Ρυζιού

Όταν σκεφτόμαστε το ρύζι, μας έρχεται στο μυαλό ένας πλούσιος, αμυλώδης υδατάνθρακας. Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι πως ενώ όντως είναι από τους πιο ποιοτικούς υδατάνθρακες, είναι και μια πολύ καλή πηγή για πρωτεΐνη.

cacao2
Η σκόνη πρωτεΐνης καφέ ρυζιού είναι μια εξαιρετική επιλογή για χορτοφάγους και vegan αθλητές, bodybuilders και απλούς ανθρώπους που ψάχνουν για μια πιο φυσική και φυτική πηγή για πρωτεΐνη .

Τι είναι αυτό όμως που την κάνει τόσο ξεχωριστή ;

Πάμε να δούμε :

#1 Είναι κατάλληλη για vegans

sups

Οι Vegans αντιμετωπίζουν πολλές φορές κάποιες δυσκολίες στο να προσλαμβάνουν επαρκή ποσότητα πρωτεΐνης, διότι δεν καταναλώνουν καθόλου πρωτεΐνη απο κρέας, ψάρι, θαλασσινά, αυγά και γενικά ότι έχει να κάνει με ζωικά προϊόντα, τα οποία όμως είναι πλούσια σε πρωτεΐνη .

Οι χορτοφάγοι (vegetarians) δεν καταναλώνουν κρέας, ψάρι και θαλασσινά, πράγμα που σημαίνει πως και αυτοί μπορεί να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πρόσληψη της απαραίτητης πρωτεΐνης.

Η πρωτεΐνη καφέ ρυζιού  είναι ιδανική για αυτού το είδους διατροφές, αφού προσφέρει 24 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά scoop, παρόμοια δηλαδή με την whey πρωτεΐνη.

#2 Είναι πλούσια σε υγιή λιπαρά

Ένα άλλο όφελος του καφέ ρυζιού είναι το γεγονός πως είναι πλούσιο σε λιπαρά, τα οποία προκύπτουν φυσικά στους κόκκους του. Αυτά τα λιπαρά είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα, διότι συμβάλλουν στην μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερίνης LDL.

Η LDL ή Low Density Lipoprotein (χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεϊνη) είναι ένα είδος χοληστερίνης που καλύπτει τα τοιχώματα των αρτηριών με λιπώδη εναποθέματα.

Είναι ικανά να προκαλέσουν θρόμβους, μειώνοντας την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνοντας την πίεση, κάτι που μπορεί να προκαλέσει καρδιακή προσβολή.

 

#3 Περιέχει EAAs ή απαραίτητα αμινοξέα
shoulder-pain-after-bench-press-2

 Όλοι γνωρίζετε πως τα αμινοξέα είναι οι δομικοί λίθοι των πρωτεϊνών, που σημαίνει πως είναι απαραίτητα για την δημιουργία μυϊκού ιστού. Τα EAAs ή απαραίτητα αμινοξέα, δεν μπορούν να συντεθούν από το σώμα, οπότε πρέπει να ληφθούν από το φαγητό ή κάποιο συμπλήρωμα.

Πολλές φυτικής προέλευσης πρωτεΐνες υστερούν σε απαραίτητα αμινοξέα. Αυτό δεν συμβαίνει με την πρωτεΐνη καφέ ρυζιού, αφού περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα σας.

#4 Είναι Υποαλλεργική

Λόγω αλλεργιών και διαφόρων δυσανεξιών, ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων δεν μπορεί να καταναλώσει τρόφιμα, όπως τα γαλακτοκομικά, τα αυγά και την σόγια. Στα γαλακτοκομικά για παράδειγμα περιέχεται η λακτόζη, ένα σάκχαρο το οποίο είναι υπεύθυνο για πολλές εσωτερικές και εξωτερικές αλλεργικού τύπου αντιδράσεις, όπως το πρήξιμο στο στομάχι, διάρροια, εξανθήματα μέχρι και πρόκληση εμετού.

Η δυσανεξία στην λακτόζη είναι κάτι πολύ συνηθισμένο πια, και εννοείται πως όταν υπάρχει, τα γαλακτοκομικά καλό είναι να μένουν έξω από το μενού σας. Όσoν αφορά την χρήση συμπληρωμάτων πρωτεΐνης, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για πρωτεΐνη, καθώς η whey και η καζεΐνη βγαίνουν εκτός. Υπάρχει όμως η πρωτεΐνη καφέ ρυζιού σαν πολύ καλή εναλλακτική. Επιπλέον δεν περιέχει γλουτένη, άλλη μια αλλεργιογόνα ουσία.

 

Για όσους δεν έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, δείτε τα νέα μας ΚΟΡΥΦΑΙΑ προϊόντα: 
 

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Για τα άτομα που θέλουν μια εναλλακτική πηγή πρόσληψης  για πρωτεΐνη που δεν προέρχεται από το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, η πρωτεΐνη καφέ ρυζιού είναι μια εξαιρετική επιλογή. Δεν περιέχει ίχνος γαλακτοκομικών (dairy-free), γλουτένη (gluten-free) και είναι υποαλλεργική, καθιστώντας την εξαιρετικά φιλική για οποιοδήποτε σώμα.

 

Γεώργιος Γιαννικέλης
Ειδικός σε θέματα Bodybuilding και Fitness
Προβολή του προφίλ του Γεώργιος Γιαννικέλης
Ο Γιώργος Γιαννικέλης είναι αρθρογράφος και συνεργάτης της εταιρείας Myprotein τα τελευταία 2,5 χρόνια. Διαθέτει Bachelor of Science (Β.Sc.) στο κομμάτι της Φυσικής Αγωγής και Προπονητικής από το Γαλλικό Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου, ετοιμάζεται για το μεταπτυχιακό του στην Αθλητική Διατροφολογία. Η διπλωματική του εργασία ήταν πάνω στις επιδράσεις του εκ της ασκήσεως προερχόμενου οξειδωτικού στρες στους κυτταρικούς μηχανισμούς και την παραγωγή μυϊκής δύναμης. Έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια σχετικά με το bodybuilding, την διατροφή και την υγεία και την δεδομένη στιγμή κάνει προσωπικές προπονήσεις σε άτομα που ενδιαφέρουν να αλλάξουν την σωματική τους σύσταση και να βελτιώσουν τις αθλητικές τους επιδόσεις. Ο Γιώργος έχει αρθρογραφήσει για θέματα bodybuilding και fitness σε ελληνικές ιστοστελίδες, όπως το ifitnessbook.com http://www.ifitnessbook.com/ σχετικά με την αθλητική επιστήμη και τον υγιεινό τρόπο διατροφής. Ασχολείται με την παροχή υπηρεσιών προσωπικής εκγύμνασης (personal training) και εξειδικευμένων ατομικών συμβουλών διατροφής και υγείας, καθώς επίσης και από πολυετή προσωπική καθημερινή μελέτη επιστημονικών ερευνών, αρθρών και βιβλίων αξιομένων επιστημόνων του εξωτερικού σε όλο το φάσμα των βιο‐επιστημών που διέπουν την άσκηση και την υγεία. Μπορείτε να δείτε περισσότερα σχετικά με τον Γιώργο εδώ : https://www.linkedin.com/in/george‐giannikelis‐133baa16a/ Στον ελεύθερο του χρόνο του αρέσει να ασχολείται με την μαγειρική, την μουσική και την ανθρώπινη ψυχολογία. Πιστεύει ακράδαντα στο ρητό «Νους υγιής εν σώματι υγιεί».
myprotein