Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Συμπληρώματα για απώλεια βάρους: οδηγός

Συμπληρώματα για απώλεια βάρους: οδηγός
Myprotein
Writer and expert1 έτος πριν
Προβολή του προφίλ του Myprotein

Η επίτευξη των στόχων σου για την απώλεια βάρους μόλις έγινε πιο εύκολη με το πακέτο της Myprotein: build-your-own bundle. Τώρα, μπορείς να επιλέξεις μια επιλογή προϊόντων που ταιριάζουν στις δικές σου ανάγκες, όπως πρωτεΐνες, μπάρες, σνακ, pre-workout, συμπληρώματα και ένα σέικερ.

Φτιάξε το δικό σου πακέτο εδώ.

Συχνές Ερωτήσεις: Συμπληρώματα για απώλεια βάρους

Ποιο είναι το καλύτερο συμπλήρωμα απώλειας βάρους;

Η σκόνη πρωτεΐνης είναι η επιλογή μου για την απώλεια βάρους. Η αύξηση της ημερήσιας πρόσληψης πρωτεΐνης είναι μια καλή λύση αν θέλεις να χάσεις βάρος, καθώς μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του κορεσμού, στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στη διατήρηση της άλιπης μυϊκής μάζας.

Συν τοις άλλοις, η διατήρηση της άλιπης μυϊκής μάζας μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό σου, γεγονός που μπορεί να διευκολύνει την απώλεια βάρους.

Πότε πρέπει να πίνω ροφήματα πρωτεΐνης για απώλεια βάρους;

Συνήθως λέγεται ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, αλλά αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό είναι να έχεις μια αξιοπρεπή ποσότητα πρωτεΐνης με το πρωινό σου γεύμα, καθώς μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και να σε κρατήσει χορτάτο καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Για τους λόγους αυτούς, μερικές φορές δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα ρόφημα πρωτεΐνης.

Και για τους ίδιους λόγους, τα ροφήματα πρωτεΐνης αποτελούν επίσης ένα φανταστικό σνακ ανάμεσα στα γεύματα. Μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πειρασμού για "τσιμπολόγημα", κάτι που είναι χρήσιμο αν προσπαθείς να διατηρήσεις ένα έλλειμμα θερμίδων για την απώλεια βάρους.

Χρειάζομαι συμπληρώματα για να χάσω βάρος;

Τα συμπληρώματα μπορεί να είναι πολύ χρήσιμα κατά τη δίαιτα, αλλά δεν είναι απαραίτητα για την απώλεια βάρους. Τα κύρια πράγματα στα οποία πρέπει να εστιάσεις είναι η κατανάλωση και η δαπάνη ενέργειας, δηλαδή οι θερμίδες που εισέρχονται και οι θερμίδες που εξέρχονται. Τούτου λεχθέντος, η πρωτεΐνη και η καφεΐνη είναι και οι δύο εξαιρετικές για την υποστήριξη της απώλειας βάρους.

Αλλά αν καταναλώνεις λιγότερη τροφή από ότι θα κατανάλωνες κανονικά ή αν έχεις κάνει ουσιαστικές αλλαγές στη διατροφή σου, είναι πιθανό να σου λείπουν κάποιες βιταμίνες και μέταλλα ζωτικής σημασίας.

Εκτός από την πρωτεΐνη και την καφεΐνη, τα συμπληρώματα πολυβιταμινών, ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και βιταμίνης D μπορεί να αξίζει να τα εξετάσεις κατά τη διάρκεια ενός θερμιδικού ελλείμματος για να υποστηρίξουν τη γενική υγεία. Αλλά να θυμάσαι ότι τα συμπληρώματα δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής - απλώς παρέχουν ένα χρήσιμο δίχτυ ασφαλείας.

Ποια συμπληρώματα υποστηρίζουν καλύτερα την απώλεια βάρους;

Για μένα, υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη σου όταν επιλέγεις συμπληρώματα για την υποστήριξη της απώλειας βάρους. Το πρώτο είναι η διαχείριση της όρεξης και το άλλο είναι η αύξηση της ενεργειακής δαπάνης.

Για την όρεξη, ένα συμπλήρωμα πρωτεΐνης, ένα συμπλήρωμα καφεΐνης και ένα συμπλήρωμα φυτικών ινών είναι όλα χρήσιμα. Αυτά θα βοηθήσουν στη διαχείριση της πείνας και θα σε κρατήσουν να αισθάνεσαι πιο χορτάτος.

Για την αύξηση της ενεργειακής δαπάνης, ένα θερμογόνο (όπως οι κάψουλες Thermopure), καθώς και η προσθήκη καφεΐνης (ένα διεγερτικό) μπορεί να σε βοηθήσει να γυμνάζεσαι πιο σκληρά και για περισσότερο χρόνο. Οι κάψουλες Thermopure έχουν επίσης το πρόσθετο πλεονέκτημα του εκχυλίσματος πράσινου τσαγιού - ένα δημοφιλές συστατικό για τα συμπληρώματα απώλειας βάρους.

Ποια σκόνη πρωτεΐνης είναι η καλύτερη για την απώλεια βάρους;

Ενώ βασικά οποιαδήποτε σκόνη πρωτεΐνης είναι ωφέλιμη για την απώλεια βάρους, η πρωτεΐνη καζεΐνης μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική επειδή χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να χωνευτεί, πράγμα που σημαίνει ότι είναι καλύτερη για τον κορεσμό και τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

Εάν ακολουθείς μια vegan ή vegetarian διατροφή, οι σκόνες πρωτεΐνης φυτικής προέλευσης είναι μια καλή εναλλακτική λύση στην καζεΐνη.

Και αν και τεχνικά δεν είναι πρωτεϊνικά ροφήματα, τα ροφήματα αντικατάστασης γευμάτων είναι επίσης καλά για την υποστήριξη της απώλειας βάρους, καθώς είναι αποδοτικά σε θερμίδες, πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και περιέχουν πρόσθετες βιταμίνες και μέταλλα.

Πώς πρέπει να παίρνω συμπληρώματα για να χάσω βάρος;

Λοιπόν, αυτό εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τον στόχο σου.

Εάν ο στόχος σου είναι να βελτιώσεις τη γενική σου υγεία, εξέτασε τα συμπληρώματα βιταμινών και μετάλλων που θα σε βοηθήσουν να καλύψεις τυχόν διατροφικές ελλείψεις.

Εάν ο στόχος σου είναι να διαχειριστείς την πείνα σου, εξέτασε το ενδεχόμενο να παίρνεις τα συμπληρώματα όταν πεινάς και όχι οποιαδήποτε τυχαία ώρα της ημέρας.

Και αν ο στόχος σου είναι να αυξήσεις την ενεργειακή σου δαπάνη, προγραμμάτισε τη λήψη των συμπληρωμάτων σου γύρω από την προπόνησή σου. Ένα θερμογόνο ακριβώς πριν από την προπόνηση μπορεί να σε βοηθήσει να προπονηθείς σκληρότερα από ότι θα έκανες υπό άλλες συνθήκες.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Myprotein
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Myprotein
myprotein