Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Συμπληρώματα Για Μυϊκή ανάπτυξη: Οδηγός

Συμπληρώματα Για Μυϊκή ανάπτυξη: Οδηγός
Myprotein
Writer and expert1 έτος πριν
Προβολή του προφίλ του Myprotein

Η επίτευξη του στόχου σου για μυϊκή ανάπτυξη μόλις έγινε πολύ πιο απλή χάρη στα πακέτα Myprotein: build-your-own-bundles.

Το πακέτο Build Muscle: build-your-own bundle σου επιτρέπει να προσαρμόζεις τα προϊόντα ανάλογα με τον ατομικό σου στόχο. Διαλέγεις από μια ποικιλία πρωτεϊνών, μπάρες ή σνακ, pre-workout blends, συμπληρώματα και ένα σέικερ και είσαι έτοιμος/η!

Φτιάξε το πακέτο σου εδώ.
Συμπληρώματα για μυϊκή ανάπτυξη

Συχνές ερωτήσεις: Συμπληρώματα για μυϊκή ανάπτυξη

Ποιο είναι το καλύτερο συμπλήρωμα για την ανάπτυξη των μυών;

Αυτό είναι ένα δύσκολο ερώτημα ... καθώς υπάρχουν τόσα πολλά.

Οι κορυφαίες συστάσεις μου είναι η κρεατίνη, η βήτα-αλανίνη και ένα ισχυρό pre-workout blend. Και, φυσικά, υπάρχει ένα απαραίτητο συμπλήρωμα για την ανάπτυξη των μυών (και όλων των άλλων στόχων): η σκόνη πρωτεΐνης.

Η σκόνη πρωτεΐνης είναι μια θερμιδικά αποδοτική και βολική πηγή υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης, του μακροθρεπτικού συστατικού που απαιτείται για την ανάπτυξη της μυϊκής μάζας. Η οικονομική της αποδοτικότητα και η πρακτικότητά της ουσιαστικά την καθιστούν ένα no-brainer.

Χρειάζομαι σκόνη πρωτεΐνης για να χτίσω μυϊκή μάζα;

Οι σκόνες πρωτεΐνης δεν είναι απολύτως απαραίτητες αν θέλεις να αποκτήσεις μυϊκή μάζα, αλλά αποτελούν έναν από τους πιο αποδοτικούς και βολικούς τρόπους για να αυξήσεις την πρόσληψη πρωτεΐνης.

Αν και τα πλήρη τρόφιμα θα πρέπει να παραμείνουν ο πυλώνας της διατροφής σου, καθώς τα χρειάζεσαι για τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, οι σκόνες πρωτεΐνης είναι εύχρηστες επειδή είναι μια πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας που απαιτεί ελάχιστη προετοιμασία, μεταφέρεται εύκολα και μπορεί να αποθηκευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Έτσι, όχι, τεχνικά δεν χρειάζεσαι σκόνες πρωτεΐνης ... αλλά σίγουρα είναι χρήσιμες!

Χρειάζομαι συμπληρώματα για μυϊκή ανάπτυξη;

Δεν χρειάζεσαι συμπληρώματα για να χτίσεις μυς. Αυτό που χρειάζεσαι είναι να διεγείρεις τους μυς σου να αναπτυχθούν μέσω της προπόνησης, να τροφοδοτείς την απόδοσή σου και την αποκατάσταση μέσω της διατροφής και να επιτρέπεις στο σώμα σου να ανακάμπτει σωστά με επαρκή ξεκούραση.

Τα συμπληρώματα μπορεί να είναι χρήσιμα για τη βελτιστοποίηση της μυϊκής ανάπτυξης, της απόδοσης και της αποκατάστασης.

Η κρεατίνη, η βήτα-αλανίνη, τα προπονητικά συμπληρώματα, οι ηλεκτρολύτες, οι σκόνες πρωτεΐνης και άλλα συμπληρώματα μπορεί να είναι ευεργετικά για να σε βοηθήσουν να κάνεις πρόοδο και να πετύχεις τους στόχους σου.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να βασίζονται σε αυτά ως θεμέλιο της μυϊκής ανάπτυξης και αλλαγής. Όπως υποδηλώνει και το όνομά τους, θα πρέπει να θεωρούνται ως ένα επιπλέον μέρος ενός καλά δομημένου σχεδίου προπόνησης και διατροφής, βοηθώντας σε να κάνεις σπουδαία και όχι απλώς καλή πρόοδο.

Ποια συμπληρώματα υποστηρίζουν την ανάπτυξη των μυών;

Αρκετά συμπληρώματα είναι καλά για την υποστήριξη της μυϊκής ανάπτυξης, μεταξύ των οποίων η σκόνη πρωτεΐνης, τα pre-workout συμπληρώματα, η κρεατίνη και η βήτα-αλανίνη, αλλά πρέπει να λαμβάνονται παράλληλα με μια δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και ένα κατάλληλο πρόγραμμα προπόνησης.

Η κρεατίνη λειτουργεί ουσιαστικά ως "ανακυκλωτής" ενέργειας. Είναι ένα από τα πιο ερευνημένα αθλητικά συμπληρώματα και έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την απόδοση της δύναμης όταν λαμβάνεται με συνέπεια για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η β-αλανίνη είναι ένα άλλο καλό συμπλήρωμα για τη βελτίωση της σωματικής απόδοσης. Είναι καλύτερο να λαμβάνεται σε δύο δόσεις των 3 γρ. πριν και μετά την προπόνηση, αν και αν είσαι αρχάριος/α καλύτερα ξεκίνα με μια δόση 1.5 γρ.

Μπορείς να χτίσεις μυς με φυτικές πρωτεΐνες;

Μπορείς να χτίσεις μυς με φυτικές πρωτεΐνες, αλλά πρέπει να γνωρίζεις μερικά πράγματα αν αυτός είναι ο στόχος σου. Το πρόβλημα με πολλές φυτικές πηγές πρωτεΐνης είναι ότι δεν περιέχουν όλα τα "απαραίτητα" αμινοξέα που απαιτούνται για τη μυϊκή ανάπτυξη.

Ενώ τα ζωικά προϊόντα, όπως η πρωτεΐνη ορού γάλακτος, είναι πηγές πρωτεΐνης "υψηλής ποιότητας", καθώς συχνά περιέχουν αυτά τα απαραίτητα αμινοξέα, οι vegans και οι vegetarians μπορούν να συνδυάσουν πολλαπλές φυτικές πηγές πρωτεΐνης για να διασφαλίσουν ότι λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζονται για να βάλουν μυς.

Υπάρχουν επίσης ορισμένες πλήρεις φυτικές πρωτεΐνες, όπως η σόγια, που μπορούν να συμπεριληφθούν σε μια vegan διατροφή. Αν ψάχνεις για μια σκόνη πρωτεΐνης, μια επιλογή με βάση τη σόγια ή μια σκόνη μείγματος φυτικών πρωτεϊνών μπορεί να είναι μια καλή επιλογή.

Πώς πρέπει να παίρνω συμπληρώματα για να χτίσω μυς;

Για την ανάπτυξη μυών, η σωστή πρόσληψη συμπληρωμάτων και ο σωστός συγχρονισμός είναι το κλειδί για να έχεις τα μέγιστα οφέλη που ενισχύουν την απόδοση.

Τα τρία πιο σημαντικά συμπληρώματα για την ανάπτυξη των μυών είναι η καφεΐνη, η κρεατίνη και η βήτα-αλανίνη, τα οποία βρίσκονται συνήθως σε σκόνες για πριν από την προπόνηση.

Η συνέπεια της κατανάλωσης είναι πιο σημαντική για την κρεατίνη, η καφεΐνη πρέπει να λαμβάνεται μεταξύ 30-60 λεπτών πριν από την προπόνηση και η βήτα-αλανίνη πρέπει να λαμβάνεται σε δόσεις 1,5-3 γρ. πριν και μετά την προπόνηση.

Μετά την προπόνηση, είναι σημαντικό να καταναλώνεις πρωτεΐνες. Θα μπορούσες να επιλέξεις ένα συνηθισμένο ρόφημα πρωτεΐνης ή θα μπορούσες αντ' αυτού να επιλέξεις ένα Weight Gainer με προσθήκη υδατανθράκων για ενισχυμένη αποκατάσταση και μυϊκή αύξηση.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Myprotein
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Myprotein
myprotein