Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Σβολιασμένο pre-workout: πώς να το διορθώσεις

Σβολιασμένο pre-workout: πώς να το διορθώσεις
Myprotein
Writer and expert8 μήνες πριν
Προβολή του προφίλ του Myprotein

Κακός νυχτερινός ύπνος, αλλά έχεις προγραμματίσει γυμναστική νωρίς το πρωί; Συμπλήρωμα πριν την προπόνηση.

Σκοπεύεις να πετύχεις ένα προσωπικό ρεκόρ; Συμπλήρωμα πριν την προπόνηση.

Δεν μπορείς να συγκεντρωθείς καθόλου σήμερα; Συμπλήρωμα πριν την προπόνηση.

Το συμπλήρωμα πριν την προπόνηση είναι η απάντηση σε πολλά θέματα που αφορούν την κινητοποίηση και την ενέργεια. Αν λοιπόν είναι λίγο σβολιασμένο, είναι ασφαλές να το χρησιμοποιήσεις;

Τι είναι το συμπλήρωμα pre-workout (συμπλήρωμα πριν την προπόνηση);

Ο δοκιμασμένος τρόπος για να καταναλώσεις προ-προπονητικό συμπλήρωμα είναι να το προσθέσεις σαν ρόφημα πριν από την προπόνηση. Ενισχύει την ενέργεια και τη συγκέντρωση για μια άψογη προπόνηση στο γυμναστήριο. Συχνά είναι γεμάτο με εξαιρετικά καλά ερευνημένα συστατικά, που όταν χρησιμοποιούνται μαζί μπορούν να σε βοηθήσουν να φτάσεις την προπόνησή σου σε άλλο επίπεδο.

Ποια είναι τα οφέλη του συμπληρώματος προ-προπόνησης;

  • Αυξημένη αντοχή απόδοσης και ικανότητας
  • Αυξημένη συγκέντρωση και εγρήγορση
  • Μειωμένη κούραση και κόπωση

Γιατί το συμπλήρωμα προ-προπόνησής σου είναι σβολιασμένο;

Το συμπλήρωμα προ-προπόνησής σου μπορεί να φτάσει να φαίνεται αρκετά σβολιασμένο. Αλλά μη φοβάσαι. Δεν χρειάζεται να απευθυνθείς στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών. Στην πραγματικότητα είναι απολύτως φυσιολογικό.

Τα κοινά συστατικά των συμπληρωμάτων πριν από την προπόνηση, όπως η L-κιτρουλίνη και η γλυκερόλη, είναι γνωστά ως υδροσκοπικά συστατικά. Σε εύκολα κατανοητούς όρους αυτό σημαίνει βασικά ότι, αυτά τα συστατικά, τραβούν την υγρασία από τον αέρα και μπορούν να κάνουν τη σκόνη προ-προπόνησης να κολλήσει σε σβόλους.

Ο βαθμός στον οποίο θα διαπιστώσεις ότι το συμπλήρωμα προ-προπόνησής σου σβολιάζει, μπορεί επίσης να επηρεαστεί από την υγρασία στο εργοστάσιο παραγωγής ή από την υγρασία στην περιοχή όπου ζεις. Όσο μεγαλύτερη είναι η υγρασία στον αέρα, τόσο περισσότερους σβόλους είναι πιθανό να έχει το συμπλήρωμα pre-workout σου.

Είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσεις το σβολιασμένο συμπλήρωμα προ-προπόνησης;

Παρόλο που μπορεί να σου φανεί παράξενο, το να έχεις σβολιασμένο συμπλήρωμα προ-προπόνησης μπορεί να είναι αναμενόμενο - ειδικά αν αφήνεις το συμπλήρωμα προ-προπόνησής σου σε υγρό περιβάλλον - ναι, μιλάμε για την ιδρωμένη τσάντα του γυμναστηρίου σου. Αλλά αν το προϊόν είναι εντός ημερομηνίας, τότε θα πρέπει να είναι ασφαλές για χρήση.

Ακολούθησε τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του συμπληρώματος προ-προπόνησης για το πώς να το καταναλώσεις και θα είσαι μια χαρά.

Και να θυμάσαι ότι το dry-scooping δεν είναι σοφό...

Μπορώ ακόμη να χρησιμοποιήσω σβολιασμένο συμπλήρωμα προ-προπόνησης;

Παρόλο που είναι ακόμα ασφαλές να χρησιμοποιήσεις προ-προπόνηση που έχει σβολιάσει στο κουτί, υπάρχουν κάποια προληπτικά μέτρα που μπορείς να λάβεις αν θέλεις να αποφύγεις εντελώς τη δημιουργία σβόλων.

Πρώτον, απόφυγε να αφήνεις το συμπλήρωμα προ-προπόνησής σου στο αυτοκίνητό σου για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Η υγρασία στον αέρα ενός αυτοκινήτου που κρυώνει και στη συνέχεια ζεσταίνεται και αντίστροφα μπορεί να προκαλέσει σβόλιασμα του συμπληρώματος προ-προπόνησης.

Δεύτερον, απόφυγε να αφήνεις την προ-προπόνησή σου σε χώρο με υγρασία, όπως η τσάντα του γυμναστηρίου σου ή στο πλάι κάπου στην κουζίνα σου. Για να αποφύγεις το σβόλιασμα, είναι καλύτερο να αποθηκεύεις το συμπλήρωμα προ-προπόνησής σου σε δροσερό, ξηρό μέρος.

Ενώ μπορείς να λάβεις αυτά τα μέτρα για να αποφύγεις το σβόλιασμα, αν ζεις σε μια περιοχή με υγρασία, τότε θα είναι δύσκολο να αποφύγεις το σβόλιασμα. Ομοίως, εάν το εργοστάσιο στο οποίο κατασκευάζεται το συμπλήρωμα προ-προπόνησής σου έχει υγρασία, τότε είναι επίσης πιθανό να είναι σβολιασμένο.

Πώς διορθώνεις το σβολιασμένο pre-workout;

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, υπάρχουν ορισμένα προληπτικά μέτρα που μπορείς να λάβεις για να αποφύγεις το σβόλιασμα του pre-workout σου. Αλλά αυτά δεν πρόκειται να λειτουργήσουν 100%. Έτσι, αν τίποτα δεν εμποδίζει το σβόλιασμα της σκόνης προ-προπόνησής σου, τότε μπορείς απλά να λύσεις το πρόβλημα την ώρα που θα το πιείς.

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να φτιάξουν την σκόνη προ-προπόνησή τους σε ένα μπλέντερ για να διασφαλίσουν ότι είναι ωραία και λεία - και αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να διαλύσουν τους σβόλους κατευθείαν.

Εναλλακτικά, αν σου αρέσει ο παραδοσιακός τρόπος, μπορείς να κάνεις μια εξαιρετική προθέρμανση των δικεφάλων σου ανακινώντας δυνατά την σκόνη προ-προπόνησής σου μέχρι να φύγουν όλοι οι σβόλοι.

Εάν η σκόνη προ-προπόνησης σου είναι πολύ σβολιασμένη για να χρησιμοποιήσεις ένα δοσομετρητή, τότε αφαίρεσε το δοσομετρητή και ρίξε τη σκόνη σε ένα μπλέντερ (χωρίς νερό) για να αφαιρέσεις τυχόν σβόλους και στη συνέχεια πρόσθεσέ την πίσω στο δοχείο μέχρι να χρειαστεί να τη χρησιμοποιήσεις.

Αν δεν έχεις μπλέντερ, ένα πιρούνι λειτουργεί επίσης πολύ καλά.

Αν όλα αυτά είναι πολύ δύσκολα, έχουμε μια άλλη λύση. Τα pre-workout gummies δεν κάνουν σβόλους.

Μπορείς να διατηρήσεις την σκόνη pre-workout σου στην κατάψυξη για να σταματήσεις τους σβόλους;

Το TikTok είναι γεμάτο από ανθρώπους που δίνουν τις δικές τους λύσεις για το τι τους βοηθά να αποφύγουν τους σβόλους στην σκόνη προ-προπόνησης τους. Και μια από τις πιο συνηθισμένες λύσεις είναι να κρατάς την σκόνη προ-προπόνησής σου στην κατάψυξη. Αυτό είναι λογικό, καθώς το κρύο περιβάλλον βοηθά στην αποφυγή της συσσώρευσης υγρασίας στη σκόνη.

Ωστόσο, ο καταψύκτης μπορεί να οδηγήσει πολλά από τα συστατικά της σκόνης προ-προπόνησης να διασπαστούν πολύ πιο γρήγορα από ότι σε θερμοκρασία δωματίου - που σημαίνει ότι δεν θα έχεις τα ίδια οφέλη από την σκόνη προ-προπόνησής σου αν τη διατηρείς στον καταψύκτη.

Με λίγα λόγια

Τώρα που ξεκαθαρίσαμε ότι οι σβόλοι στο συμπλήρωμα πριν την προπόνηση δεν είναι κάτι ασυνήθιστο και μπορεί να επιλυθεί, ήρθε η ώρα να ετοιμάσεις ένα ωραίο και λείο pre-workout, να πας στο γυμναστήριο και να πετύχεις μερικά προσωπικά ρεκόρ.

*Το άρθρο ελέγχθηκε από την Jamie Wright, επικεφαλής διατροφολόγο στο Balance.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Myprotein
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Myprotein
myprotein