Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Τι είναι το rosehip και ποια τα οφέλη του;

Τι είναι το rosehip και ποια τα οφέλη του;
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 6 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Το Rosehip έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια ως ιατρικό και ολιστικό εργαλείο. To rosehip προσφέρει αρκετά οφέλη. Καταλήξαμε στους κορυφαίους λόγους για τους οποίους το rosehip θα μπορούσε να σας βοηθήσει να πετύχετε μια πιο υγιεινή ζωή.

Ένας από τους πιο κοινούς στόχους ενός fitness πλάνου είναι η απώλεια λίπους. Το rosehip βοηθάει αφού μπορεί να μειώσει το κοιλιακό και σπλαχνικό λίπος στο σώμα. Αυτό πιστεύεται ότι οφείλεται στο tiliroside που βρίσκεται στο rosehip. Αυτό το συστατικό αναστέλλει τη συσσώρευση λίπους ενώ διεγείρει τον μεταβολισμό.

red pills

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Το φρέσκο rosehip περιέχει μια καλή δόση βιταμίνη C. Η βασική βιταμίνη για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Μπορεί να προστατεύσει και να βοηθήσει στην καταπολέμηση της γρίπης, στα κρυολογήματα και σε άλλους ιούς.

Επιπλέον, το rosehip είναι μια καλή πηγή βιταμίνης E. Αυτό το αντιοξειδωτικό βρίσκεται στο σώμα μόνο μέσω τροφίμων ή συμπληρωμάτων. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο για την προστασία του σώματος από τις τοξίνες. Οι συνθήκες που μπορεί να αντιμετωπίσει περιλαμβάνουν βλάβες από την ατμοσφαιρική ρύπανση, τον καταρράκτη και ακόμη και τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Για τις γυναίκες, μπορεί επίσης να διευκολύνει το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο. Η βιταμίνη Ε δεν αποθηκεύεται στον οργανισμό τόσο αποτελεσματικά όσο και πολλές άλλες βιταμίνες και μέταλλα. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να διατηρήσετε μια σταθερή πρόσληψη μέσω της διατροφής ή των συμπληρωμάτων, ώστε να μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι αποκομίζετε τα οφέλη.

Τέλος, το rosehip έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Αυξάνει τα επίπεδα αποκατάστασης

Ένα άλλο όφελος της λήψης rosehip είναι η αυξημένη ροή αίματος στα άκρα. Αυτό είναι σημαντικό ιδιαίτερα μετά την προπόνηση. Όσο ταχύτερα το αίμα μπορεί να αναζωογονήσει τους μυς, τόσο πιο εύκολα το σώμα θα αναρρώσει από μια προπόνηση. Μια γρήγορη ροή αίματος στους μύες μετά από μια προπόνηση μπορεί να συμβάλει στη μείωση της συγκέντρωσης γαλακτικού οξέος, η οποία προκαλεί πολύ πόνο την ημέρα μετά την άσκηση.

Προστασία δέρματος

Το Rosehip έχει φυσικά υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α. Πολύ σημαντική πληροφορία για όσους αντιμετωπίζουν θέματα δέρματος. Ο ιδρώτας τις περισσότερες μέρες στο γυμναστήριο μπορεί να προκαλέσει κάποια άτομα να ξεσπάσουν ή να αντιμετωπίσουν προβλήματα με την επιδερμίδα τους. Η βιταμίνη Α ενθαρρύνει τη φυσική ενυδάτωση. Ένα παράγωγο της βιταμίνης Α, τα ρετινοειδή, χρησιμοποιούνται ευρέως σε αντιγηραντικά προϊόντα. Μια καλή πληροφορία για όσους θέλουν διαρκή νεότητα!

Προστατεύει το στομάχι

Το Rosehip χρησιμοποιείται εδώ και καιρό ως "τονωτικό για το στομάχι". Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καταπραΰνει την εντερική δυσφορία και τους σπασμούς του στομάχου. Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των ελκών και των ερεθισμών στο στομάχι. Όχι μόνο αυτό, χρησιμοποιείται συχνά για να θεραπεύσει τη διάρροια και τη δυσκοιλιότητα. Αν αντιμετωπίζετε ποτέ προβλήματα στο στομάχι σας, το rosehip μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος σας.

Έλεγχος της χοληστερόλης

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του rosehip είναι ότι μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα υγιές επίπεδο χοληστερόλης. Η συσσώρευση χοληστερόλης εμποδίζει τη ροή του αίματος γύρω από το σώμα και την καρδιά. Σε υψηλά επίπεδα, αυτό μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein