Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Τι είναι το συστατικό Aminogen ®;

Τι είναι το συστατικό Aminogen ®;
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Το Aminogen ® είναι ένα σχετικά νέο προϊόν στη βιομηχανία της αθλητικής διατροφής και της υγείας και επομένως πολύ λίγα πράγματα είναι γνωστά για το Aminogen από τους περισσότερους ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ακούσει ποτέ για αυτό, οπότε μην ανησυχείτε αν το ακούτε για πρώτη φορά. Εδώ μπορείτε να μάθετε τα πάντα για το Aminogen ®.

Τι είναι το Aminogen ®;

Το Aminogen® είναι ένα νέο είδος ένζυμου πέψης πρωτεϊνών που προστίθεται σε σκόνες πρωτεΐνης ορού γάλακτος και συμπληρώματα. Αυτό το ένζυμο βοηθά στην υποβοήθηση της πέψης του συμπληρώματος πρωτεΐνης μέσα στο σώμα, βοηθώντας ταυτόχρονα να εξαλείψει τυχόν υπερβολικό φούσκωμα ή πιθανή δυσκοιλιότητα που εμφανίζεται σε μερικούς ανθρώπους που καταναλώνουν ροφήματα με πρωτεΐνες ορού γάλακτος.

protein shake aminogen

Τα πλεονεκτήματα του Aminogen ®

Το Aminogen® βοηθά τα άτομα που βρίσκονται σε δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Όπως πολλοί από εσάς ίσως έχετε παρατηρήσει, εάν είστε σε μια διατροφή που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες σε σύγκριση με τα κανονικά σας επίπεδα κατανάλωσης, το πεπτικό σας σύστημα δυσκολεύεται να αφομοιώσει και να απορροφήσει αυτή την υψηλή ποσότητα πρωτεΐνης.

Εμείς θέλουμε να χωνεύσουμε και να διασπάσουμε την περίσσεια πρωτεϊνών, αλλά το σώμα μπορεί να εμφανίσει παρενέργειες όπως δυσκοιλιότητα, φούσκωμα και υπερβολικό μετεωρισμό. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες της περίσσειας πρωτεΐνης ή η ανικανότητα να αφομοιώνονται υψηλές ποσότητες πρωτεϊνών μπορεί να είναι παρόμοιες με εκείνες κάποιου που έχει δυσανεξία στη λακτόζη και έχει καταναλώσει γαλακτοκομικά προϊόντα. Το Aminogen® είναι χρήσιμο για αυτούς τους λόγους.

high protein tupperware

Γιατί το Aminogen ® προστίθεται στα συμπληρώματα;

Το Aminogen ® προστίθεται στην απομονωμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος για να βοηθήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας της πέψης ενώ παράλληλα καθιστά την διαδικασία της πέψης ομαλότερη μέσα στο σώμα για εκείνους που έχουν ήδη προβλήματα στην πέψη των πρωτεϊνών.

Με την καλύτερη ενεργοποίηση της διαδικασίας της πέψης της πρωτεΐνης ορού γάλακτος και άλλων πηγών πρωτεΐνης, επιτρέπει την αύξηση της πρόσληψης αμινοξέων, μειώνοντας ταυτόχρονα τα επίπεδα του αζώτου που εκκρίνονται ή χρησιμοποιούνται στο σώμα. Διατηρώντας υψηλότερα επίπεδα αζώτου στο σώμα, το Aminogen επιτρέπει την αύξηση της μυϊκής μάζας αυξάνοντας τα επίπεδα πρωτεϊνικής σύνθεσης μέσα στο σώμα.

Το Aminogen ® συμβάλλει επίσης στη μείωση των μετεωρισμών, μειώνοντας σημαντικά τα υψηλά επίπεδα αερίου που μπορεί να προκαλέσει η υψηλή κατανάλωση πρωτεϊνών. Αυτή η παρενέργεια της περίσσειας αερίων είναι δυσάρεστη, οπότε η πρόσληψη ή κατανάλωση του Aminogen® είναι ευεργετική για πολλούς αθλητές που ακολουθούνν δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.

Με απλά λόγια, η προσθήκη του Aminogen® σε συμπληρώματα πρωτεΐνης και / ή σκόνες πρωτεΐνης απλά επιτρέπει μια ευκολότερη και ομαλότερη πεπτική διαδικασία της πρωτεΐνης που καταναλώνεται. Η καλυτερη αφομοίωση της πρωτεΐνης συνεπάγεται και καλύτερη μυϊκή ανάρρωση από τα βάρη με αποτέλεσμα την αύξηση μυϊκής μάζας και τον αντικαταβολισμό.

Το Aminogen® είναι ένα συστατικό κλειδί στην νέα μας πρωτεΐνη Thewhey – ένα καινοτόμο τριπλό μείγμα πρωτεΐνών της Myprotein.

the whey product info

Κάποια ζητήματα σχετικα με Aminogen ®

Υπάρχει έλλειψη πληροφοριών σχετικά με τη θρεπτική αυτή ουσία. Στις πιο πρόσφατες δημοσιευμένες και αναγνωρισμένες μελέτες για το προϊόν αυτό, η χαμηλότερη μελετημένη και αποτελεσματική ελεγχόμενη ποσότητα ήταν 2,5 g. Αυτό ισοδυναμεί με 2500 mg.

Ήταν αποτελεσματικό σε αυτή τη δόση;

Ναι, αφού έδειξε αύξηση των επιπέδων ισολευκίνης, λευκίνης, βαλίνης, αργινίνης και γλουταμίνης στο σώμα. Ωστόσο, αυτή η μελέτη έγινε μόνο σε αυτό το επίπεδο πρόσληψης (2,5 g). Οι σκόνες πρωτεϊνών στην αγορά (από μια ποικιλία εταιρειών συμπληρώματων) προσθέτουν το Aminogen® στα προϊόντα τους. Ωστόσο, το ζήτημα είναι το πόσο μικρό είναι το ποσό που προστίθεται στα συμπληρώματα. Οι περισσότερες εταιρείες προσθέτουν κάτι μεταξύ 25mg-300mg. Αυτό είναι περίπου το 10% του ποσού που χρησιμοποιήθηκε στη διεξαχθείσα μελέτη για ελάχιστα αποτελέσματα. Αυτό σημαίνει ότι τα συμπληρώματα πρωτεΐνης που διατίθενται στην αγορά σήμερα δεν περιέχουν αρκετό Aminogen® για να έχουν θετική επίδραση στο σώμα.

Τα συμπληρώματα πρωτεΐνης "δουλεύουν" όμως ;

Φυσικά, ωστόσο, αυτό σημαίνει απλά ότι οι ισχυρισμοί που θα μπορούσαν να κάνουν αυτές οι εταιρείες σχετικά με τα οφέλη του Aminogen® στα προϊόντα τους είναι ψευδείς, εκτός αν προσθέτουν περίπου 2 g ή περισσότερο, σε σύγκριση τα 25 mg που τα περισσότερα προϊόντα περιέχουν.

how is the whey protein made

Με λιγα λόγια

Το Aminogen® έχει το πλεονέκτημα τόσο της επιτάχυνσης όσο και της ομαλότητας της διαδικασίας πέψης. Η ικανότητα του σώματος σας να αφομοιώσει και να χρησιμοποιήσει την πρωτεΐνη που καταναλώνετε είναι ζωτικής σημασίας για να εξασφαλιστεί η ανάπτυξη, η ανάκτηση και η ανάπτυξη των μυών. Η κατανάλωση του Aminogen® στη σωστή ποσότητα μπορεί σίγουρα να βοηθήσει αυτή τη διαδικασία καθιστώντας το ως ένα ιδανικό συμπλήρωμα για την καθημερινή σας διατροφή.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein