Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Τι είναι το συστατικό DigeZyme ®;

Τι είναι το συστατικό DigeZyme ®;
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Ίσως έχετε διαπιστώσει ότι το DigeZyme ® υπάρχει όλο και περισσότερο στα συμπληρώματα διατροφής και είναι λογικό να αναρωτιέστε τι είναι αυτό το συστατικό. Εδώ θα μάθετε όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Τι είναι το DigeZyme ®;

Το DigeZyme ® γνωστό και ως "πεπτικά ένζυμα", είναι ένα συστατικό το οποίο αποτελείται από ειδικά ένζυμα τα οποία βοηθούν στην διάσπαση των μακρομορίων σε μικρότερα δομικά στοιχεία, όπως τα αμινοξέα. Με τη διάσπαση των μορίων όπως τις πρωτεΐνες, τα λιπίδια και άλλα ένζυμα σε απλές αλυσίδες αμινοξέων, βοηθάει στην αξιοποίηση και την απορρόφηση αυτών των αμινοξέων μέσα στο σώμα. Αυτά τα ένζυμα λειτουργούν στοχεύοντας συγκεκριμένα υποστρώματα των ειδικών χημικών συστατικών που εμπλέκονται σε μια χημική αντίδραση μέσα στο προϊόν. Με απλά λόγια, στοχεύει το προϊόν που μεταβάλλεται ή τροποποιείται και στην περίπτωση αυτή θα είναι το ένζυμο υπόστρωμα ή η ουσία στο σώμα την οποία το ένζυμο χρησιμοποιεί για να δράσει ή να λειτουργήσει

intra workout supplement

Τι είναι τα πεπτικά ένζυμα;

Τα πεπτικά ένζυμα μπορούν να χωριστούν σε κάποιες κατηγορίες με βάση το υπόστρωμα στο οποίο στοχεύουν ειδικά ή επικεντρώνονται. Οι πρωτεΐνες διασπώνται από τις πρωτεάσες και τις πεπτιδάσες. Τα λιπαρά και οι αλυσίδες λιπαρών οξέων διασπώνται από τις λιπάσες. Οι υδατάνθρακες, τα άμυλα και τα σάκχαρα διασπώνται από τις αμυλάσες. Και τα απλούστερα νουκλεϊνικά οξέα ή τα νουκλεοτίδια διασπώνται από τις νουκλεάσες. Παρόλο που κάθε ένα από αυτά τα ένζυμα διασπάται μέσα στο σώμα, η θέση στην οποία κάθε ένα διασπάται διαφέρει μεταξύ κάθε ενζύμου και κυρίως βρίσκεται μέσα στο στόμα, το στομάχι, τα έντερα και το πάγκρεας.

eating meal prep

Τα πλεονεκτήματα του DigeZyme ®

Αυτό που κάνει το DigeZyme® τόσο χρήσιμο, είναι το γεγονός ότι περιέχει μια αφθονία αμυλάσης, λακτάσης, κυτταρίνης, λιπάσης και πρωτεάσης. Κάθε ένα από αυτά έχει τα δικά του ειδικά χαρακτηριστικά και οφέλη για τον οργανισμό.

Το DigeZyme® θα βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων τοξικότητας στο σώμα που παράγεται από την κατανάλωση τροφίμων που είναι δύσκολο να αφομοιώθουν ή όταν το σώμα έχει δυσκολία στην πέψη ορισμένων μακρομορίων και μικρομορίων. Το DigeZyme® θα βοηθήσει επίσης στην υποβοήθηση της πεπτικής υγείας, καθώς επιταχύνει τη διαδικασία του πεπτικού συστήματος. Η πέψη παρέχει στο σώμα τις θρεπτικές ουσίες στις απλούστερες μορφές αμινοξέων, η οποία βοηθά στην αύξηση της πρωτεϊνικής σύνθεσης, των γνωστικών επιδόσεων και της ανοσίας.

Γιατί να πάρει κάνεις DigeZyme ®;

Λοιπόν, είναι πραγματικά πολύ απλό. Αν και τα περισσότερα τρόφιμα περιέχουν υψηλό επίπεδο πεπτικών ενζύμων, δεν σημαίνει ότι τα καταναλώνουμε στην πραγματικότητα. Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν μαγειρεύουμε τρόφιμα σε θερμοκρασία πάνω από 48 βαθμούς η ένταση της θερμότητας μετουσιώνει τα ένζυμα. Αυτό σημαίνει ότι όταν μαγειρεύουμε και τρώμε κρέας, στην πραγματικότητα δεν περιέχει καθόλου ένζυμα μετά τη διαδικασία μαγειρέματος.

Για αυτό η κατανάλωση DigeZyme® είναι χρήσιμη, διότι το σώμα θα αποκτήσει υψηλότερα επίπεδα πεπτικών ενζύμων. Αυτό βελτιώνει την ικανότητα του σώματος να καταπολεμά ασθένειες, καθώς επίσης συμβάλλει και στη βελτίωση της απορρόφησης θρεπτικών ουσιών από τα τρόφιμα κατά την πέψη, γεγονός που θα οδηγήσει σε αύξηση της αναγέννησης των μυϊκών ιστών μετά από άσκηση και αναγέννηση των κυττάρων.

Το DigeZyme® είναι ένα βασικό συστατικό στην Thewhey, ένα καινοτόμο τριπλό μείγμα υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης.

best workout supplements

Με λίγα λόγια

Αν και το DigeZyme® είναι σχετικά νέο προϊόν, έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την αποτελεσματικότητα της πέψης. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αξιοποιήσετε καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά που καταναλώνετε και αυτό έχει οφέλη για την ικανότητα του οργανισμού σας να ανακάμψει μετά από έντονη άσκηση. Το DigeZyme® θα διασπάσει τις πρωτεΐνες στα αμινοξέα τους πριν χωνευτούν, πράγμα που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και αποκατάσταση των μυών. Επομένως, δώστε προσοχή στα συμπληρώματα που περιέχουν DigeZyme® και αποκομίστε τα πλεονεκτήματα αυτού του καινοτόμου συστατικού.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein