Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Οι καλύτερες βιταμίνες και συμπληρώματα που πρέπει να λαμβάνεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

Οι καλύτερες βιταμίνες και συμπληρώματα που πρέπει να λαμβάνεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού
Jennifer Blow
Αρχισυντάκτρια και Πιστοποιημένη Διατροφολόγος2 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Jennifer Blow

Υπάρχουν μερικά διαφορετικά συμπληρώματα που αξίζει να λάβεις υπόψη καθώς αλλάζουν οι εποχές και ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Ακριβώς όπως το χειμώνα, μπορεί να χρειαστεί να αυξήσεις τα επίπεδα της βιταμίνης D, υπάρχουν ορισμένα συμπληρώματα που λειτουργούν υπέροχα το καλοκαίρι. Ας δούμε μερικές από αυτές τις επιλογές τώρα.

1. Δισκία βιταμινών & πολυβιταμινών

Βιταμίνες Α και Ε: Αυτές οι δύο δημοφιλείς βιταμίνες μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματός σου από τις βλάβες που προκαλούνται από τον ήλιο. Ας είμαστε ειλικρινείς, υπάρχουν μερικοί από εμάς που θα περάσουμε πολύ καιρό στον ήλιο αυτό το καλοκαίρι, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες συνέπειες όπως βλάβη στο δέρμα, εξανθήματα από τον ήλιο και ηλίαση. Εκτός από αντηλιακό, το άφθονο νερό για ενυδάτωση και η άφθονη σκιά, οι βιταμίνες Α και Ε μπορούν επίσης να συμβάλουν στην προστασία του δέρματος.

Η βιταμίνη Α παίζει σημαντικό ρόλο στο σώμα και βοηθά στη διατήρηση υγιών οστών, μαλακών ιστών και υγιούς δέρματος, καθιστώντας το ένα από τα καλύτερα συμπληρώματα για το καλοκαίρι. Η βιταμίνη Ε είναι λιποδιαλυτή βιταμίνη, που σημαίνει ότι μπορεί εύκολα να διεισδύσει στις μεμβράνες των κυττάρων του δέρματος-δίνοντάς μας λίγη επιπλέον προστασία από τον ήλιο. Φυσικά, μην βασίζεσαι αποκλειστικά στην ημερήσια δόση των βιταμινών σου - χρειάζεσαι άφθονο αντηλιακό και σκιά επίσης.

Ενώ το να περνάς χρόνο στον ήλιο το καλοκαίρι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσεις τα επίπεδα της βιταμίνης D, μια πολυβιταμίνη είναι ένα καλό συμπλήρωμα για να συμπεριληφθεί όλο το χρόνο. Η διασφάλιση της κατάλληλης πρόσληψης ευρέος φάσματος βιταμινών και μετάλλων θα σε βοηθήσει να παραμείνεις σε φόρμα και υγιής.

Τα καλύτερα δισκία βιταμινών:

2. Τα καλύτερα συμπληρώματα για τα μαλλιά

Ο ήλιος αφυδατώνει τα μαλλιά και βλάπτει την πρωτεϊνική δομή τους, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να σπάσει πολύ πιο εύκολα από το συνηθισμένο. Τα καλύτερα συμπληρώματα που πρέπει να λαμβάνεις για να διατηρείς τα μαλλιά σου ενυδατωμένα πρέπει να περιέχουν το απαραίτητο μέταλλο, τον ψευδάργυρο, o οποίος διατηρεί τους θύλακες των τριχών ισχυρούς. Ο ψευδάργυρος έχει επίσης αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν στην εξάλειψη των βλαβερών επιδράσεων του ήλιου στο σώμα σου.

Το καλύτερο συμπλήρωμα για την προστασία των μαλλιών:

3. Τα καλύτερα συμπληρώματα για δέρμα και νύχια

Η βλάβη από τον ήλιο μπορεί να κάνει το δέρμα να χάσει τη δομική του ακεραιότητα και να φαίνεται πρόωρα γερασμένο, ειδικά από την υπερβολική έκθεση. Έως και 80% του ξηρού βάρους του δέρματος αποτελείται από κολλαγόνο, το οποίο του χαρίζει τη δομική ακεραιότητα και τη νεανική του εμφάνιση.

Για να είναι ενεργό στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, πιστεύεται ότι το κολλαγόνο πρέπει να καταναλώνεται, αντί να τρίβεται απλώς στο δέρμα, καθιστώντας το υγρό κολλαγόνο ένα ιδανικό συμπλήρωμα για να διατηρήσει τα επίπεδα κολλαγόνου αυξημένα και το δέρμα σου να φαίνεται φρέσκο. Η βιταμίνη C βοηθά επίσης στο σχηματισμό κολλαγόνου, πράγμα που σημαίνει ότι είναι καλή ιδέα να έχεις και αρκετή βιταμίνη C στη διατροφή σου. Η βιοτίνη (βιταμίνη B7), η ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2) και η βιταμίνη Α βοηθούν επίσης στη διατήρηση της υγείας του δέρματος.

Ένα συμπλήρωμα κολλαγόνου μπορεί επίσης να βοηθήσει στη φροντίδα του δέρματος καθώς έχει την ικανότητα να ενεργοποιεί τα κύτταρα του δέρματος ωστέ να επιδιορθώνονται. Το Marine Collagen θεωρείται ένα από τα καλύτερα συμπληρώματα κολλαγόνου και έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ελαστικότητα, το πάχος και την ενυδάτωση του δέρματος. 1

Τα καλύτερα συμπληρώματα κολλαγόνου για το δέρμα:

4. Τα καλύτερα συμπληρώματα για ενυδάτωση

Είναι σημαντικό να παραμείνεις ενυδατωμένος/η εκείνες τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Το νερό είναι η πρώτη σου προτεραιότητα για να μείνεις ενυδατωμένος/η, ειδικά όταν ασκείσαι, καθώς παρέχει στους μυς υδροηλεκτρική ενέργεια, κυκλοφορεί τα θρεπτικά συστατικά και διατηρεί την σωστή κυκλοφορία του αίματος. Γνώριζες όμως ότι υπάρχουν και άλλα συμπληρώματα που μπορούν να σε βοηθήσουν να κρατήσεις το σώμα σου ενυδατωμένο;

Όταν είσαι αφυδατωμένος/η, σημαντικοί ηλεκτρολύτες όπως το νάτριο (αλάτι), το μαγνήσιο και το κάλιο χάνονται μέσω του ιδρώτα και των ούρων. Μια επαρκής παροχή νατρίου σημαίνει ότι το νερό μπορεί να απορροφηθεί σωστά μέσω των κυττάρων για να ενυδατωθεί το σώμα, ενώ το κάλιο και το μαγνήσιο βοηθούν στη διατήρηση της ισορροπίας των υγρών.

Ευτυχώς, πολλοί από εμάς παίρνουν αρκετό νάτριο από τις δίαιτές μας καθημερινά, αλλά οι δίαιτές μας τείνουν να είναι λίγο χαμηλότερες σε μαγνήσιο και κάλιο που βρίσκονται σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, όσπρια και ζωικά προϊόντα.

Η αφυδάτωση αυτές τις ζεστές ηλιόλουστες μέρες μπορεί να μειώσει τα επίπεδα αυτών των μεγάλων ηλεκτρολυτών στο σώμα σου, προκαλώντας μειωμένη ενέργεια και αντοχή και αυξημένη κόπωση, ενώ τα σοβαρά χαμηλά επίπεδα μπορούν να προκαλέσουν κράμπες, ζάλη και ναυτία. Ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος ανεφοδιασμού και διατήρησης της ενυδάτωσης είναι με πόσιμο νερό με πρόσθετους ηλεκτρολύτες.

Καλύτερο συμπλήρωμα ηλεκτρολυτών:Electrolytes Plus Tablets

Το καλύτερο συμπλήρωμα ηλεκτρολυτών και υδατανθράκων για ενεργά άτομα:Myprotein Energy Elite

Τα καλύτερα συμπληρώματα εν κινήσει

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πιθανότατα θα είσαι έξω συχνά, οπότε τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να σε βοηθήσουν να λάβεις τα σημαντικά μακροθρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι. Οι μπάρες πρωτεϊνών και τα ροφήματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσεις την πρόσληψη πρωτεΐνης σου υψηλή εν κινήσει και είναι ένας νόστιμο και  αναζωογονητικός τρόπος για να διατηρείς τη διατροφή σου σε καλό δρόμο.

Καλύτερη μπάρα πρωτεΐνης: Layered Bar

Περιέχει 20g πρωτεΐνης για 219kcals, η Layered Protein Bar έρχεται σε μια σειρά από διαφορετικές γεύσεις, όπως τούρτα γενεθλίων, σοκολάτα sundae, καστανή ζάχαρη, φυστικοβούτυρο με μπισκότα και κρέμα. Η Layered Protein Bar περιέχει επίσης 18g υδατανθράκων και 9g φυτικών ινών, καθιστώντας το ένα στρογγυλεμένο σνακ που θα σε βοηθήσει να αισθανθείς χορτάτος.

Καλύτερο ρόφημα πρωτεΐνης: Clear Whey Isolate

Η Clear Whey Isolate περιέχει 20 g πρωτεΐνης και μόνο 0,1 g λίπους και 0,3 g ζάχαρης. Αυτό σημαίνει ότι κάθε μεζούρα είναι μόνο 83kcals που κάνουν την τέλεια επιλογή αν προσπαθείς να παραμείνεις στεγνός κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Έρχεται σε πέντε διαφορετικές δροσιστικές φρουτώδεις γεύσεις - Bitter Lemon, Orange Mango, Peach Tea, Mojito και Rainbow Candy.

Με λίγα λόγια 

Εκτός από τη πολλή χρήση αντηλιακού, αυτό το άρθρο έχει παρουσιάσει μερικά από τα καλύτερα συμπληρώματα για να καλύψει όλες τις καλοκαιρινές ανάγκες σου! Χρησιμοποιώντας αυτά τα καλοκαιρινά συμπληρώματα θα παραμείνεις ενυδατωμένος/η διατηρώντας τα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια σου σε άριστη κατάσταση.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Jennifer Blow
Αρχισυντάκτρια και Πιστοποιημένη Διατροφολόγος
Προβολή του προφίλ του Jennifer Blow

Η Jennifer Blow είναι η UKVRN Registered Associate Nutritionist μας – εγγεγραμμένη στο μητρώο των αρμόδιων και ειδικευμένων επαγγελματιών διατροφής του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει πτυχίο Bachelor’s of Science σε Nutritional Science και μεταπτυχιακό Master’s of Science by Research στην Διατροφή, και τώρα ειδικεύεται στη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής για την υγεία και το fitness, η οποία στηρίζεται πάντα από επιστημονική έρευνα. Η Jennifer έχει αναφερθεί ως διατροφολόγος σε πολλές δημοσιεύσεις όπως στο Vogue, Elle, και Grazia, για την ειδικότητά της στην επιστήμη της διατροφής για την άσκηση και την υγιεινή ζωή. Η εμπειρία της ξεκινά από το σύστημα υγείας της Αγγλίας στο NHS μέχρι και σε εξειδικευμένη έρευνα για την συμπλήρωση ωμέγα-3 λιπαρών οξέων αλλά και την επίδραση των fast foods στην υγεία, η οποία παρουσιάστηκε στο Ετήσιο Συνέδριο Nutrition Society. Η Jennifer συμμετέχει σε πολλές συνεχιζόμενες εκδηλώσεις επαγγελματικής ανάπτυξης για να εξασφαλίσει ότι η πρακτική της παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο. Μάθετε περισσότερα για την Jennifer εδώ. Στον ελεύθερο χρόνο της, η Jennifer κάνει περπάτημα και ποδηλασία ενώ στα posts της θα δείτε ότι λατρεύει να δείχνει στον κόσμο ότι η υγιεινή διατροφή δεν σημαίνει απαραίτητα πείνα.

myprotein