Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Χάπια κρεατίνης Vs Σκόνης | Οι ρυθμοί απορρόφησης δεν επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα

Χάπια κρεατίνης Vs Σκόνης | Οι ρυθμοί απορρόφησης δεν επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα
Emily Wilcock
Writer and expert2 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Emily Wilcock

Η κρεατίνη είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συμπληρώματα ενίσχυσης της απόδοσης. Εάν δεν την παίρνεις ήδη, είναι θέμα χρόνου. Και όταν έρθει αυτή η ώρα, και θα έρθει, θα κληθείς να πάρεις μια απόφαση. Χάπια κρεατίνης ή σκόνη;

Για να κάνει αυτή την απόφαση λίγο πιο εύκολη, η υπεύθυνη ανάπτυξης προϊόντων της Myprotein Katie Brown αφιέρωσε χρόνο για να αναλύσει τις διαφορές μεταξύ της κρεατίνης σε μορφή χαπιού και σκόνης. Εδώ είναι τα γεγονότα - το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να επιλέξεις. Μπορείς να την ευχαριστήσεις αργότερα.

https://youtu.be/-3QTO3E1ZI8

Δεν πρόκειται να σε κουράσουμε με άλλη μια βαθιά ανάλυση για την κρεατίνη. Το έχουμε καλύψει εκτενώς το θέμα στο παρελθόν. Αλλά για μια γρήγορη επανάληψη: η κρεατίνη είναι ένα μόριο που βρίσκεται φυσικά στο σώμα και αποτελείται από τρία αμινοξέα - γλυκίνη, αργινίνη και μεθειονίνη. Βοηθά το σώμα να δημιουργήσει περισσότερο ATP, το οποίο είναι η πηγή ενέργειάς μας. Αυτό μπορεί να βελτιώσει την απόδοση επιτρέποντάς σου να προπονείσαι για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους. Μάθε περισσότερα εδώ.

Συμπληρώματα

[Q&A] Κρεατίνη : Άμεσο Αποτέλεσμα & Αρκετή Έρευνα !

Είναι γεγονός ότι η κρεατίνη έχει παρεξηγηθεί πάρα πολύ σαν συμπλήρωμα κυρίως από ημιμαθή άτομα που την μπερδεύουν με τα αναβολικά ανδρογόνα στεροειδή. Επομένως, σας ετοιμάσαμε έναν οδηγό με κάποια βασικά facts γύρω απο την κρεατίνη, η οποία αποτελεί το συμπλήρωμα με την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και το μεγαλύτερο επιστημονικό υπόβαθρο σε σχέση με κάθε άλλο συμπλήρωμα διατροφής.

Χάπια κρεατίνης

Τα χάπια για εμάς απλά φωνάζουν ευκολία — βάλε τα στη θήκη χαπιών σου με τα υπόλοιπα καθημερινά συμπληρώματά σου και δεν έχεις τίποτα άλλο να σκεφτείς. Αλλά αυτή είναι μόνο η γνώμη μου. Ας δούμε τι έχει να πει η Katie.

Σε μορφή χαπιού, η κρεατίνη πρέπει πρώτα να αφομοιωθεί πριν χρησιμοποιηθεί από τον οργανισμό. Αλλά έχει σημασία η ταχύτητα απορρόφησης κρεατίνης; Με λίγα λόγια, όχι πραγματικά. Ή τουλάχιστον δεν υπάρχουν επί του παρόντος αρκετά πειστικά στοιχεία για να δοθεί μια οριστική απάντηση. Αλλά ένα πράγμα που γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι ότι η κρεατίνη δεν έχει άμεσο αποτέλεσμα.

Όταν αρχίσεις να παίρνεις κρεατίνη για πρώτη φορά, θα πρέπει να περάσεις από μια φάση φόρτωσης για να κορεστούν τα κύτταρα σου. Πάρε τρεις φορές τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα για δύο εβδομάδες. Έτσι, θα έχεις αρκετή κρεατίνη αποθηκευμένη για να δεις τα οφέλη σε μελλοντικές προπονήσεις. Το πόσο γρήγορα απορροφάται η κρεατίνη στο σύστημά σου δεν αλλάζει τις προπονήσεις σου. Η γρήγορη πέψη δεν έχει τεράστιο αποτέλεσμα, αλλά η συνέπεια έχει - είναι το κλειδί για να δεις τα αποτελέσματα των συμπληρωμάτων κρεατίνης σου.

Σκόνη κρεατίνης

Και η άλλη επιλογή: σκόνη. Προφανώς δεν είναι τόσο βολική - πρέπει να κουβαλάς μαζί σου μια θήκη, να ψάχνεις για το scoop σου, ένα σέικερ και οι δόσεις σου δεν θα είναι ποτέ τόσο ακριβείς όσο θα ήταν με ένα χάπι.

Αρκετά όμως η αρνητικότητα. Η σκόνη κρεατίνης κοστίζει λιγότερο ανά μερίδα από τα χάπια κρεατίνης - οπότε αυτό είναι μια νίκη. Και τα οφέλη δεν σταματούν εδώ. Οι σκόνες προσφέρουν λίγη ποικιλία, κάτι που είναι πάντα ωραίο και είναι πιο ευέλικτο. Μπορείς, για παράδειγμα, να βάλεις κρεατίνη σε ένα smoothie.

Με λίγα λόγια

Η Katie μίλησε, οπότε τώρα η απόφαση εξαρτάται από εσένα. Τι θα διαλέξεις; Χάπια ή σκόνη; Ή και τα δύο; Δεν υπάρχει κανόνας. Δοκίμασε και τα δύο!

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Emily Wilcock
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Emily Wilcock
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing. With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research. Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body. Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested. If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.
myprotein