Το κολλαγόνο είναι ίσως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κόσμο των συμπληρωμάτων, μαζί με τα ωμέγα-3 και την κρεατίνη. Αλλά παρόλα αυτά, εξακολουθεί να είναι λίγο άγνωστα νερά.
Για άλλη μια φορά, ο διατροφολόγος και ερευνητής διατροφής Richie Kirwan είναι έτοιμος να βοηθήσει, λέγοντάς μας τι λέει (και τι δεν λέει…) η επιστήμη για τα συμπληρώματα κολλαγόνου.
Τι είναι το κολλαγόνο;
Το κολλαγόνο, είτε το πιστεύεις είτε όχι, είναι στην πραγματικότητα η πιο κοινή πρωτεΐνη στο σώμα μας. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι μια δομική πρωτεΐνη και μπορεί να βρεθεί στο δέρμα, τα νύχια, τους ιστούς και τα οστά. Αλλά πριν ενθουσιαστείς πολύ, πρέπει να επισημανθεί ότι το κολλαγόνο δεν έχει σχεδόν καθόλου οφέλη για την ανάπτυξη των μυών.
Αλλά πώς μπορεί μια πρωτεΐνη να μην συμβάλλει στην ανάπτυξη των μυών; Λοιπόν, το κολλαγόνο δεν είναι μια πλήρης πηγή πρωτεΐνης, που σημαίνει ότι δεν περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται το ανθρώπινο σώμα. Σε αυτή την περίπτωση, την τρυπτοφάνη.
Επιπλέον, είναι πολύ άχρηστο για την τόνωση της πρωτεϊνοσύνθεσης ή MPS για όσους γνωρίζουν. Αυτή είναι η διαδικασία για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση του μυϊκού ιστού.
Αν ψάχνεις για ένα προϊόν που θα σε βοηθήσει με αυτό, καλύτερα να δοκιμάσεις αυτά…