Συνταγές

Το ιδανικό Fitness Menu για του Αγίου Βαλεντίνου

Το ιδανικό μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ειδικά αν είσαι Fitness Maniac.

Fitness Menu –  Αγίου Βαλεντίνου

Καταρχάς, μην νιώθεις τύψεις επειδή ίσως ξεφύγεις λίγο. Γυμνάζεσαι όλο το χρόνο σκληρά και το αξίζεις με το παραπάνω. Επίσης, θα φας στο σπίτι, τα τρόφιμα θα είναι υγιεινά και … θα εφαρμόσεις και τις μαγειρικές τεχνικές σου! Για πάμε …

Αρχικό – Ορεκτικό

Γαρίδες με αβοκάντο και ανάμικτη σαλάτα

Φανταστικούς για όσους από εσάς απολαμβάνετε το φαγητό πλούσιο, πολυτελές, και νόστιμο! Οι γαρίδες είναι χαμηλές σε θερμίδες και είναι γεμάτες πρωτεΐνες, καθώς και κάλιο, φώσφορο, και βιταμίνες Ε και Α. Το αβοκάντο είναι απο τις καλύτερερες πηγές λίπους, και συμβάλλει στην μείωση της χοληστερίνης. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή μετάλλων, συν του ότι περιέχει λιποδιαλυτές βιταμίνες, και πολλές φυτικές ίνες. Για εσάς που κάνετε δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων, είναι το ιδανικό ξεκίνημα. Συνοδεύεται με μια σαλάτα που θα σας δώσει πλούσια μικροθεπτικά στοιχεία.

Συστατικά

• 300g, καλής ποιότητας φρέσκες γαρίδες
• Μια χούφτα ανάμεικτα φύλλα
• Ντομάτα σε κύβους
• 2 ολόκληρα αβοκάντο
• 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
• 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
• Μια πρέζα πιπέρι καγιέν
• Χυμός λεμονιού
• Φλούδα λεμονιού

Μέθοδος:

• Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τις γαρίδες με τη μαγιονέζα, κέτσαπ, τους κύβους ντομάτας, και τον χυμό λεμονιού

• Πάρτε ένα ώριμο αβοκάντο, κόψτε το στη μέση και αδειάστε το μεγαλύτερο μέρος του, κρατώντας το σύνολο του αν είναι δυνατόν.

• Κόψτε το αβοκάντο, και προσεκτικά ρίξτε το στο μείγμα με τις γαρίδες

• Τοποθετήστε τα φύλλα της σαλάτας στο πιάτο, βάλτε τα δύο μισά του αβοκάντο στην κορυφή, και γεμίστε κάθε φέτα με ένα καλό ποσό του μίγματος με τις γαρίδες.

• Ρίξτε μια πρέζα πιπέρι καγιέν, και γαρνίρετε με μια φέτα λεμόνι.

 

Βασικό Μενού

Ribeye μπριζόλα με τηγανιτές γλυκοπατάτες και σπανάκι

1800x672-redmeat_1200x672_acf_cropped

Αυτό το κύριως πιάτο είναι πολύ απλό να προετοιμαστεί, και αν το κάνετε σωστά, θα πάθετε πλάκα με την γεύση. Η ίδια η μπριζόλα είναι πλούσια σε σίδηρο, βιταμίνες Β, αμινοξέα και πρωτεΐνες. Οι γλυκοπατάτατες έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, είναι πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένων των β-καροτένιο, και το σπανάκι είναι γεμάτο από ψευδάργυρο, βιταμίνη C, σίδηρο, μαγνήσιο, βιταμίνη Κ, και άλλα.

Συστατικά:

• 2 καλή μπριζόλες ποιότητας ribeye, ή μπριζόλες απο μπούτι , αν θέλετε να μειωθεί η περιεκτικότητα σε λίπος
• 400 γρ φρέσκα φύλλα σπανάκι
• 2 μεγάλες γλυκοπατάτες, κομμένες
• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 100ml κρέμα γάλακτος
• πρέζα μοσχοκάρυδο
• Αλάτι και πιπέρι

Μέθοδος:

• Αφαιρέστε μπριζόλες σας από το ψυγείο περίπου μία ώρα πριν από το μαγείρεμα και αφήστε τις να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

• Πάρτε δύο μπριζόλες, βάλτε λάδι στις 2 πλευρές, και μπαχαρικά.

• Πάρτε τις γλυκοπατάτες σας, και μισοβράστε τες σε βραστό νερό για 7-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να διατηρούν το σχήμα τους.

• Στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.

• Βάλτε αλάτι και πιπέρι, και βάλτε τις σε ενα ταψί και ψεκάστε με το ελαιόλαδο και ψήστε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να είναι τραγανές στο εξωτερικό και μαλακές εσωτερικό.

• Εν τω μεταξύ, πάρτε τις μπριζόλες, βάλτε τις σε σε ένα τηγάνι μέχρι να να πάρουν χρώμα και πασπαλίστε με αλάτι. Αναλόγος αν την θέλετε ψημένη Rare, Medium Rare κλπ ψήστε με τον ανάλογο χρόνο.

• Αφαιρέστε μπριζόλες σας, και τοποθετήστε σε ένα πιάτο για να ξεκουραστούν.

• Στο τηγάνι της μπριζόλας, προσθέστε φύλλα σπανάκι και αφήστε τα να μαραθούν.

• Μόλις μαραθούν, προσθέτετε την κρέμα σας, τα καρυκεύματα, και μια πρέζα μοσχοκάρυδο, και θερμάνετε ελαφρώς.

• Τοποθετήστε τη μπριζόλα, τις πατάτες, και την κρέμα σπανάκι σε ένα πιάτο και καλή απόλαυση!

 

Γλυκό

Πρωτεϊνική μους με σμέουρα

Τέλος, κάνοντας μια μους σοκολάτας με πρωτεΐνη θα έχετε ένα τέλειο γλυκό σνακ χωρίς ιδιαίτερες ενοχές ή τύψεις. Και κυρίως με σοκολάτα!!!

Συστατικά:

• 4 ασπράδια αυγών
• 2 κουταλιές Impact Whey Protein (Chocolate Brownie)
• 1 κουταλιά της σούπας γλυκαντικό
• 30ml ημι-αποβουτυρωμένο γάλα
• Μια χούφτα φρέσκα σμέουρα

Μέθοδος:

• Σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα ασπράδια αυγών.

• Στη συνέχεια, προσθέστε την πρωτεΐνη σας , το γλυκαντικό και το γάλα.

• Ανακατέψτε προσεκτικά το μείγμα, προσθέτοντας το γάλα, μέχρι να σχηματιστεί ένα μείγμα σαν μους.

• Μετακινήστε με το κουτάλι το μείγμα σε φορμάκια, και τοποθετήστε σε καταψύκτη για 20 λεπτά

• Αφαιρέστε από την κατάψυξη, τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο, γαρνίρετε τη μους με ένα βατόμουρο και καλή απόλαυση.



Γιώργος Καλονόμος

Γιώργος Καλονόμος

Ειδικός σε θέματα Bodybuilding και Fitness

Ονομάζομαι Καλονόμος Γιώργος, γεννήθηκα πριν από 25 χρόνια στην Αθήνα. Ασχολούμαι με το γυμναστήριο τα τελευταία πέντε χρόνια και συγκεκριμένα με το άθλημα της σωματοδόμησης τα τελευταία δύο. Η αγάπη μου για το συγκεκριμένο πεδίο πηγάζει απο την βαθιά επιθυμία μου να βελτιωθώ σωματικά και ψυχικά και στην συνέχεια να βοηθήσω όπως μπορώ άλλα άτομα με παρόμοιους στόχους. Η φιλοσοφία που χρησιμοποιώ στον τομέα διατροφής, εκγύμνασης αλλά και λήψης συμπληρωμάτων είναι αυστηρά επιστημονική, πράγμα που προέρχεται από τις ατελείωτες ώρες που έχω αφιερώσει προκειμένου να μελετήσω τα πιο έγκυρα και σύγχρονα επιστημόνικα βιβλία αλλά και ποικίλες έρευνες, καθώς πιστεύω ακράδαντα ότι, δυστυχώς, η "βιομηχανία" του fitness πάσχει απο βαριά παραπληροφόρηση και πολλά ψέματα. Στόχος μου λοιπόν είναι να βοηθήσω και να μεταδώσω μέσα από τα άρθρα μου την γνώση μου σε αυτά τα θέματα ενώ παράλληλα να διαψεύσω τους υπάρχοντες μύθους.


ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ