Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Ασβέστιο : τι πρέπει να γνωρίζετε;

Ασβέστιο : τι πρέπει να γνωρίζετε;
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Τι είναι το ασβέστιο; Πώς μπορεί να σας βοηθήσει και ποια η κατάλληλη δοσολογία; ; Ένα είναι σίγουρο: το ασβέστιο είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση των φυσιολογικών οστών και δοντιών.

milk

Ασβέστιο : Γιατί θα πρέπει να το πάρετε;

Το ασβέστιο είναι ένα από τα σημαντικότερα ανόργανα συστατικά του οστού. Aν κάνετε μια δίαιτα χαμηλή σε ασβέστιο, θα σας βάλει σε κίνδυνο για πολλές παθήσεις των οστών κάποια στιγμή στην ζωή σας. Τα χαμηλά επίπεδα ασβεστίου συνδέονται με οστεοπενία και οστεοπόρωση, καθώς και για ασθένειες που χαρακτηρίζονται από επικίνδυνα χαμηλή οστική πυκνότητα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα υψηλότερα διαιτητικά επίπεδα ασβεστίου δεν παρέχουν κατ 'ανάγκην μια προστατευτική επίδραση. Το γάλα, τα σκούρα πράσινα φυλλώδη και το τυρί είναι όλα τα τρόφιμα με υψηλά επίπεδα ασβεστίου. Τα συμπληρώματα Whey ή καζεΐνη παρέχουν το 20% και 40% της συνιστώμενης πρόσληψης ανά Scoop, αντίστοιχα.

Αν η διατροφή σας δεν είναι κατάλληλη, πρέπει απαραίτητα να λάβετε συμπλήρωμα με ασβέστιο. Το ασβέστιο μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση αρκετών φαρμακευτικών ουσιών όπως τα διφωσφονικά, η λεβοθυροξίνη, η τετρακυκλίνη ή αντιβιοτικά κινολόνης και μπορεί με άλλο τρόπο να αλληλεπιδράσει με ορισμένα φάρμακα, όπως τα διουρητικά (τα οποία αυξάνουν τα επίπεδα του ασβεστίου) ή την διγοξίνη.

Πώς να το πάρω;
milk with orange

Το ασβέστιο θα πρέπει να ληφθεί με ένα γεύμα. Η περίσσεια του ασβεστίου μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα. Εάν αντιμετωπίσετε δυσκοιλιότητα, μειώστε τη δόση του ασβεστίου ή σκεφτείτε τα συμπληρώματα βιταμινών D εκτός από το ασβέστιο.

Δοσολογία

700 mg 1-3 ετών 1.000 mg 4-8 ετών, 1.300 mg 9-18 ετών 1.200 mg ενήλικες >71 και για γυναίκες > 50 (οι άντρες μεταξύ ηλικιών 50-70 χρειάζονται μόνο 1.000 mg)

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein