Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Οδηγός pre workout | Τι είναι; Πότε να τα πάρετε;

Οδηγός pre workout | Τι είναι; Πότε να τα πάρετε;
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 6 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Τα Pre workout shakes και συμπληρώματα είναι ένας εκπληκτικός τρόπος για μια αποτελεσματική και επιτυχημένη προπόνηση. Είναι απαραίτητη προσθήκη στην τσάντα γυμναστηρίου σας όπως και τα shake post-workout!

Τι κάνουν τα Pre Workout;

Τα Pre-workout είναι σχεδιασμένα ώστε να σας προσφέρουν ενέργεια και θρεπτικά συστατικά ώστε να μεγιστοποιήσετε τα αποτελέσματα σας, μειώνοντας παράλληλα την καταστροφή στο σώμα σας. Παρέχουν ενέργεια και προστατευούν το σώμα σας ενώ φτάνουν την απόδοσή σας στα ύψη!

Οταν λαμβάνετε pre-workout, είστε πιο συγκεντρωμένοι στην προπόνηση και μειώνετε η κούραση σας. Έρευνες επίσης δείχνουν ότι βελτιώνουν την αθλητική απόδοση.

Πότε να λάβω Pre-Workout;

Η κατάλληλη ώρα είναι 30 λεπτά πριν ξεκινήσετε το πρόγραμμα σας. Αυτό το διάστημα είναι το βέλτιστο ώστε να δράσει ακριβώς την ώρα που το χρειάζεστε. Αν το πάρετε νωρίτερα, θα χάσετε τα πλεονεκτήματα κατά την διάρκεια της προπόνησης.

Αν το λάβετε στην αρχή της ημέρας και η προπόνησή σας είναι το απόγευμα, τότε δεν έχει νόημα μιας και η δράση του θα έχει περάσει.

Tα Pre-workout είναι καλό να λαμβάνονται με άδειο στομάχι. Αυτό τα κάνει κατάλληλα για πρωϊνές προπονήσεις, αλλά με σωστό ρύθμισμα των γευμάτων σας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και στις απογευματινές προπονήσεις. Προσοχή όμως μην το λάβετε αρκετά αργά το βράδυ, διότι μπορεί να επηρέασει τον ύπνο σας.

Περισσότερη δόση... καλύτερη προπόνηση;

Ουκ εν τω πολλώ το ευ... Επομένως, μην λαμβάνετε ανεξέλεγκτες ποσότητες διότι μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα.

 

Ακολουθήστε αυστηρά τις οδηγίες! 

Είναι όλα τα pre workout ίδια;

Όχι. Υπάρχει μια ευρεία σειρά από pre-workout shakes της Myprotein. Ανεξάρτητα από τους στόχους σας και τις ανάγκες σας, θα βρείτε το κατάλληλο για εσάς το οποίο θα σας προσφέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Είτε ο στόχος σας είναι η μυϊκη μάζα είτε η γράμμωση, θα βρείτε το κατάλληλο προϊόν για εσάς.

Με καφεΐνη ή χωρίς ή διαφορετικές ποσότητες συστατικών, η Myprotein έχει φροντίσει ώστε να βρείτε το κατάλληλο προϊόν.

Για παράδειγμα, αν πίνετε πολλούς καφέδες, καλό είναι να λάβετε ένα προεξασκητικό χωρίς καφεΐνη. Και το αντίθετο!

Πρέπει να παίρνω pre workout αντί για πρωτεΐνη;

Είναι δύο τελείως διαφορετικά συμπληρώματα και καλό θα είναι να λαμβάνονται και τα δύο.

Πριν την προπόνηση, λαμβάνετε το προεξασκητικό σας. Η πρωτεΐνη λαμβάνετε μετά την προπόνηση ή οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ανάλογα της ημερήσιες ανάγκες σας.

Πρωτεΐνη | Πότε πρέπει να πάρω ;

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein