Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Διατροφή

Κέτωση | Δίαιτα High Fats – Low Carbs

Κέτωση | Δίαιτα High Fats – Low Carbs
Τουλιάτος Γιώργος
Ιατρός Βιοπαθολόγος και Συγγραφέας7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Τουλιάτος Γιώργος

Η κέτωση είναι μια μορφή δίαιτας και μια διαδικασία που συμβαίνει στον οργανισμό και οδηγεί στην απώλεια λίπους. Ποια τα πλεονεκτήματα απο την κέτωση;

Κέτωση | Δίαιτα High Fats - Low Carbs

Τα πλεονεκτήματα από την κετογονική δίαιτα είναι:

1) ελάττωση της αντίστασης στην ινσουλίνη που καταπολεμά τον μη ινσουλινοεξαρτώμενο σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ.

2) αύξηση της λιπόλυσης μέσω ελάττωσης της ινσουλίνης και αύξησης της γλουκαγόνης, βιοχημικό περιβάλλον ιδανικό για την έκκριση σωματοτροπίνης από τον πρόσθιο λοβό της αδενο-υπόφυσης.

3) τα κετοσώματα είναι αντι-καταβολικά μέσω του βήτα-υδροξυ-βουτυρικού οξέος (HMB) ως παράγωγο της λευκίνης, ενός ενεργειακού διακλαδισμένου βασικού αμινοξέος.

4) ο οργανισμός όταν είναι σε στέρηση υδατανθράκων προσαρμόζεται σε καύση των λιπαρών οξέων ως πηγή ενέργειας.

5) Υπάρχει συσχέτιση μεταξύ χαμηλής γλυκόζης και ινσουλίνης στο αίμα,με αύξηση της γοναδορελίνης (GnRH).Αυτό μεταφράζεται σε αύξηση της ενδογενούς τεστοστερόνης, σε κετωνική δίαιτα και κατάσταση νηστείας.

5 Συμπληρώματα φιλικά στην κετογονική δίαιτα

Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή με τα συμπληρώματα διατροφής σε αυτή την δίαιτα άπο την άποψη ότι κάποια μπορούν να περιέχουν υδατάνθρακες με αποτέλεσμα εσείς να νομίζετε ότι κάνετε κέτωση και στην ουσία να μην κάνετε. Πολλοί την έχουν πατήσει έτσι.

Ωμέγα 3 
Λάδι καρύδας

Είναι κατάλληλο για την κετογονική διατροφή, καθώς αποτελεί μια από τις καλύτερες πηγές λιπαρών οξέων.

Η πιο Isolate Whey του κόσμου
HMB
ALA

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Βιβλιογραφία

Τουλιάτος, Γ. (2015) «Επιστημονική Προσέγγιση και Ιατρική Πρόληψη στη μυϊκή ανάπτυξη». Αθήνα. Εκδόσεις Αστάρτη.

Τουλιάτος Γιώργος
Ιατρός Βιοπαθολόγος και Συγγραφέας
Προβολή του προφίλ του Τουλιάτος Γιώργος
Ο Γιώργος Τουλιάτος είναι ιατρός με ειδίκευση στην Βιοπαθολογία. Έχει συγγράψει τρία βιβλία σχετικά με την διατροφή, την άσκηση και τα συμπληρώματα στο άθλημα του Bodybuilding. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του συγγράμματος Anabolics, των ελληνικών εκδόσεων Muscle Mag και Muscular Development, της Ορθοβιοτικής καθώς και της Alsacademy στην Κύπρο. Τα άρθρα του και οι συνεντεύξεις του έχουν φιλοξενηθεί από τα τοπικά μέσα (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες) αλλά και από τον Αμερικάνικο Σταθμό Super Human Radio και το trtrevolution. Έχει οργανώσει και συμμετάσχει πολλά σεμινάρια σε Ελλάδα & Κύπρο σχετικά με τα συμπληρώματα διατροφής, την διατροφή, την εργοφυσιολογία και την αντιγήρανση. Ο Γιώργος Τουλιάτος είναι πρώην πρωταθλητής Bodybuilding και πρόσφατα είχε την τιμή να είναι κριτής στις οργανώσεις της Nac και την World Wabba Hellas.
myprotein