Προπόνηση

Γιατί οι γυναίκες πρέπει να κάνουν βάρη ;

Πολλές γυναίκες δεν κάνουν βάρη, γιατί φοβούνται μην φουσκώσουν ! Μακάρι να ήταν τόσο εύκολο θα έλεγαν οι άντρες, γελώντας. Τα βάρη όμως είναι απαραίτητα για τις γυναίκες.

1800x672-mp-wk36-cs-newblogs-banners-sub4_1200x672_acf_cropped

Γυναίκες και βάρη … ;

Οι γυναίκες είναι αδύνατο να «φουσκώσουν» και έτσι άδικα φοβούνται. Ο κύριος λόγος είναι το ορμονικό τους προφίλ, όπου η τεστοστερόνη τους και κατά συνέπεια η μυϊκή τους δύναμη, αλλά και ανάπτυξη είναι αμελητέα. Επίσης διαθέτουν πιο πολλά οιστρογόνα, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το αναβολικό περιβάλλον του άντρα. Οι γυναίκες όμως θα πρέπει να σηκώνουν όσο πιο πολλά βάρη μπορούν και αυτό διότι εάν καταφέρουν να πάρουν ένα κιλό μυϊκού ιστού, θα ανεβάσουν δραματικά το βασικό τους μεταβολισμό, πράγμα που θα έχει θετικές επιπτώσεις στην καύση του λίπους.

Kάθε μυϊκό κιλό ισοδυναμεί με 50 kcal ημερησίως. Επίσης το σχήμα τους σώματος τους θα αλλάξει, με φαρδύτερους ώμους, πλάτες, πιο καλλίγραμμα πόδια και λεπτότερη μέση. Επιπρόσθετα, οι γυναίκες που έχουν εμμηνόπαυση, καταπολεμούν σε μέγιστο βαθμό την οστεοπόρωση που οφείλεται στην πτώση των οιστρογόνων. Ο λόγος είναι ότι οι αναπτυσσόμενοι μύες καταφύονται πιο δυνατά πάνω στα οστά, με αποτέλεσμα τα κόκκαλα να δένουν καλύτερα. Είναι καλύτερα μια γυναίκα να κάνει άσκηση με αντιστάσεις, από το να περπατά ανέμελη πάνω σε ένα διάδρομο. Με την αεροβίωση ο σωματότυπος σου παραμένει αμετάβλητος, όπως και το σχήμα σου. Και ο μεταβολισμός σου δεν ενεργοποιείται μακροπρόθεσμα, αλλά καις θερμίδες μόνο την ώρα που γυμνάζεσαι.

Βιβλιογραφία

Τουλιάτος, Γ. (2015) «Επιστημονική Προσέγγιση και Ιατρική Πρόληψη στη μυϊκή ανάπτυξη». Αθήνα. Εκδόσεις Αστάρτη.Τουλιάτος Γιώργος

Τουλιάτος Γιώργος

Ιατρός Βιοπαθολόγος και Συγγραφέας

Ο Γιώργος Τουλιάτος είναι ιατρός με ειδίκευση στην Βιοπαθολογία. Έχει συγγράψει τρία βιβλία σχετικά με την διατροφή, την άσκηση και τα συμπληρώματα στο άθλημα του Bodybuilding. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του συγγράμματος Anabolics, των ελληνικών εκδόσεων Muscle Mag και Muscular Development, της Ορθοβιοτικής καθώς και της Alsacademy στην Κύπρο. Τα άρθρα του και οι συνεντεύξεις του έχουν φιλοξενηθεί από τα τοπικά μέσα (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες) αλλά και από τον Αμερικάνικο Σταθμό Super Human Radio και το trtrevolution. Έχει οργανώσει και συμμετάσχει πολλά σεμινάρια σε Ελλάδα & Κύπρο σχετικά με τα συμπληρώματα διατροφής, την διατροφή, την εργοφυσιολογία και την αντιγήρανση. Ο Γιώργος Τουλιάτος είναι πρώην πρωταθλητής Bodybuilding και πρόσφατα είχε την τιμή να είναι κριτής στις οργανώσεις της Nac και την World Wabba Hellas.


Οι Super προσφορές συνεχίζονται, ρίξε μια ματιά! Περισσότερα