Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Προπόνηση

Κολύμπι : ιδανική μορφή αερόβιας ;

Κολύμπι : ιδανική μορφή αερόβιας ;
Τουλιάτος Γιώργος
Ιατρός Βιοπαθολόγος και Συγγραφέας7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Τουλιάτος Γιώργος

Είναι τελικά το κολύμπι η ιδανική μέθοδος για αερόβιο ; Και αν είναι, βοηθάει στην απώλεια λίπους ;

Κολύμπι ... για αερόβιο ;

swimming-

Το κολύμπι αποτελεί την ιδανική αερόβια-αναερόβια δραστηριότητα για τρεις λόγους: 1) γυμνάζει όλους τους μύες του σώματος, 2) ως αποτέλεσμα καταναλώνει πολλές θερμίδες, 3) λειτουργεί σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, κάτι ιδανικό  για τις αρθρώσεις. Είναι γνωστό ότι οι χειρούργοι ορθοπεδικοί το συστήνουν ανεπιφύλακτα σε μυοσκελετικές κακώσεις, ως άριστη μέθοδο φυσικοθεραπείας.

Κολυμπώντας ... χάνω λίπος (;)

7

Μακροπρόθεσμα, δεν αποτελεί ιδανική μέθοδο απώλειας λίπους. Αυτό συμβαίνει διότι η θερμοκρασία του νερού είναι κατά δέκα τουλάχιστον βαθμούς χαμηλότερη, πράγμα που σε μακροχρόνια βάση δραστηριοποιεί τους μηχανισμούς ομοιόστασης. Ως αποτέλεσμα, για προληπτικούς  λόγους το σώμα προσαρμόζεται με κατακράτηση υποδόριου ιστού. Είναι κάτι που φαίνεται σε όλους τους κολυμβητές, οι οποίοι δεν έχουν ποσοστά  υποδόριου λίπους χαμηλότερα του 10%, παρά το γεγονός ότι ξοδεύουν πάνω από μία ώρα ημερησίως μέσα στο υγρό στοιχείο.

Βιβλιογραφία

Τουλιάτος, Γ. (2015) «Επιστημονική Προσέγγιση και Ιατρική Πρόληψη στη μυϊκή ανάπτυξη». Αθήνα. Εκδόσεις Αστάρτη.

Τουλιάτος Γιώργος
Ιατρός Βιοπαθολόγος και Συγγραφέας
Προβολή του προφίλ του Τουλιάτος Γιώργος
Ο Γιώργος Τουλιάτος είναι ιατρός με ειδίκευση στην Βιοπαθολογία. Έχει συγγράψει τρία βιβλία σχετικά με την διατροφή, την άσκηση και τα συμπληρώματα στο άθλημα του Bodybuilding. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του συγγράμματος Anabolics, των ελληνικών εκδόσεων Muscle Mag και Muscular Development, της Ορθοβιοτικής καθώς και της Alsacademy στην Κύπρο. Τα άρθρα του και οι συνεντεύξεις του έχουν φιλοξενηθεί από τα τοπικά μέσα (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες) αλλά και από τον Αμερικάνικο Σταθμό Super Human Radio και το trtrevolution. Έχει οργανώσει και συμμετάσχει πολλά σεμινάρια σε Ελλάδα & Κύπρο σχετικά με τα συμπληρώματα διατροφής, την διατροφή, την εργοφυσιολογία και την αντιγήρανση. Ο Γιώργος Τουλιάτος είναι πρώην πρωταθλητής Bodybuilding και πρόσφατα είχε την τιμή να είναι κριτής στις οργανώσεις της Nac και την World Wabba Hellas.
myprotein