Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Προπόνηση

Μία μικρή συμβουλή μπορεί να αλλάξει την ζωή σου και την ψυχική σου υγεία

Μία μικρή συμβουλή μπορεί να αλλάξει την ζωή σου και την ψυχική σου υγεία
Joni McMullen
Writer and expert10 μήνες πριν
Προβολή του προφίλ του Joni McMullen

Μια περιοριστική διατροφή και μία βαριά καρδιοαναπνευστική άσκηση ήταν το πρόγραμμα διατροφής και άσκησης της Lara Grove. Αυτό γινόταν μέχρι που συνειδητοποίησε ότι η εμμονική επιδίωξη να έχει ένα κοκαλιάρικο σώμα την έκανε αδύναμη, κουρασμένη και δυστυχισμένη.

Από τότε, η Lara έχει αλλάξει εντελώς τη στάση της αναφορικά με την υγεία και τη φυσική της κατάσταση. Τώρα, δεν κυνηγάει πλέον ανέφικτα πρότυπα σώματος και αισθάνεται καλύτερα από ποτέ.

Η Lara μοιράζεται τη νέα της εμφάνιση με τους ακόλουθούς της στο Instagram, όπου έχει δημιουργήσει μια ομάδα που αναγνωρίζει την αξία του να τροφοδοτείς σωστά το σώμα σου, και να αφουγκράζεσαι τις ανάγκες του.

Πρόσφατα συναντήθηκα με τη Lara για να μιλήσω για τη διαδρομή της μέχρι τώρα, τη δύναμη της διατροφής και τη θετική στάση ζωής και πώς τα κοινωνικά μέσα σπάνια απεικονίζουν την πραγματικότητα.

Καρδιοαναπνευστική άσκηση και περιορισμός

Όταν η Lara ξεκίνησε πρώτη φορά το «διατροφικό» ταξίδι της, ξεκίνησε με μια ανθυγιεινή αρχή. "Για το μεγαλύτερο μέρος των εφηβικών μου χρόνων, ήμουν άτομο της αερόβιας άσκησης. . Ήθελα απλώς να είμαι μικροκαμωμένη και λεπτεπίλεπτη, οπότε έτρωγα κυριολεκτικά σχεδόν τίποτα.”

Αλλά η Lara συνειδητοποίησε τη ματαιότητα αυτής της στρατηγικής μετά από μια ειλικρινή συνομιλία με έναν PersonalTrainer. "Βασικά του είπα:" δεν χάνω βάρος. Φαίνομαι και νιώθω απαίσια. Αυτοί είναι οι στόχοι μου-πώς θα τους επιτύχω;’

"Εκείνος είπε:" Πρέπει να τρως περισσότερο, να προπονείσαι σωστά και να σταματήσεις να κάνεις τόση καρδιοαναπνευστική άσκηση."Και από εκεί και πέρα ξεκίνησα την άρση βαρών, άρχισα να κάνω έρευνα, συγκεντρώθηκα στον στόχο μου, άρχισα να τρώω περισσότερο, και γύρισα σελίδα στον εαυτό μουτρώγοντας πλέον μια καλή ποσότητα φαγητού. Τώρα όλο αυτό είναι ένα πάθος για μένα.”

Παρά το γεγονός ότι δούλεψε σκληρά για να αλλάξει τη νοοτροπία της, η Lara εξακολουθεί να αισθάνεται μερικές φορές αυτά τα αρνητικά μοτίβα στο πίσω μέρος του μυαλού της. "Υπάρχει πάντα κάτι στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Πριν από ένα χρόνο τέτοια εποχή, αν έτρωγα περισσότερο και ξεπερνούσα τις θερμίδες μου, θα ένιωθα απαίσια. Και θα είχα λιμοκτονήσει και θα τιμωρούσα τον εαυτό μου γι ' αυτό. Τώρα, έχω αυτές τις σκέψεις, αλλά είναι πολύ, πολύ υποσυνείδητες. Και είμαι περισσότερο σαν: "σωστά, έχω καταναλώσει αρκετά, αλλά θα προπονηθώ σκληρά αύριο και θα το μετατρέψω σε κάτι θετικό.’”

Τώρα, η Lara βλέπει τα τρόφιμα ως «καύσιμα»:" Το να φάω μία επιπλέον μπάρα σοκολάτας δεν θα είναι το τέλος του κόσμου. Δεν πρόκειται να αλλάξει ποια είμαι, πώς μοιάζω, και αν με κάνει να νιώθω καλά, τότε θα το φάω. Είναι η κατανόηση ότι το φαγητό δεν είναι ο εχθρός σου και δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβάσαι. Το φαγητό σε κάνει πιο δυνατό και πιο υγιή.”

Το γυμναστήριο και η ψυχική υγεία

Όπως πολλές νέες γυναίκες, η Lara είχε δυσκολίες κατά τη διάρκεια των εφηβικών της χρόνων. "Έχασα τον μπαμπά μου και είχα πολλά πράγματα να διαχειριστώ στα τελευταία δύο χρόνια του Λυκείου. Ήμουν σε τόσο άσχημη πνευματική κατάσταση και ειλικρινά δεν είχα ιδέα πώς θα έβγαινα από αυτό.”

Το να είναι σε αυτή την ψυχολογική κατάσταση, μπορεί να είναι αυτό που αρχικά οδήγησε τη Lara να έχει μια ανθυγιεινή σχέση με την άσκηση. Προηγουμένως, χρησιμοποιούσε το γυμναστήριο ως "τιμωρία, όχι ως κάτι διασκεδαστικό."Αλλά τώρα βλέπει το γυμναστήριο ως "μια απόδραση. Είναι το μέρος όπου μπορώ να πιέσω τον εαυτό μου και να πάω σε όρια που ποτέ δεν θα έφτανα  συνήθως, και αυτό με κάνει να νιώθω καλά.”

"Έχουν γίνει πολύ περισσότερα σε μένα, και όχι μόνο σωματικές προκλήσεις. Έχω μια εντελώς διαφορετική νοοτροπία και νιώθω σαν ένα εντελώς διαφορετικό άτομο από αυτό που ήμουν πέρυσι λόγω της φυσικής κατάστασης και του γυμναστηρίου. Έχει αλλάξει πραγματικά η ζωή μου.”

Το γυμναστήριο βοήθησε τη Lara να εκτιμήσει το σώμα της για το τι είναι και τι είναι ικανό: "εκτιμώ το σώμα μου και τη ζωή μου πολύ περισσότερο τώρα από ότι πριν. Επειδή ήμουν γεμάτη από τόσο μίσος και θυμό. Και θρηνούσα, και δεν μπορούσα να βρω μια διέξοδο από αυτό. Αλλά η μετάβαση στο γυμναστήριο, απλά μου έδωσε μια νέα προοπτική για τον εαυτό μου και μια νέα προοπτική για τη ζωή.”

Υγιεινές Διατροφικές Συνήθειες

Όταν η Lara άλλαξε για πρώτη φορά τις συνήθειες διατροφής και φυσικής της κατάστασης προς το καλύτερο, της πήρε λίγο χρόνο για να συνηθίσει να βλέπει μεγαλύτερο αριθμό όταν ζυγιζόταν – αλλά τελικά το ξεπέρασε. "Θα ανέβαινα στην ζυγαριά και θα έλεγα:" Ω Θεέ μου, παίρνω βάρος."Αλλά τώρα μπορώ να κοιτάξω πίσω στο παρελθόν και μπορώ να σκεφτώ ότι είναι καλό γιατί έχω βάλει μύες, έχω σηκώσει μεγαλύτερα βάρη, έχω προχωρήσει. Αλλά εκείνη τη στιγμή, ήταν πραγματικά δύσκολο να ξεφύγω από αυτήτη σκέψη.”

Η αλλαγή της νοοτροπίας της γύρω από το φαγητό και τη φυσική κατάσταση δεν ήταν ένα εύκολο ή χωρίς εμπόδια ταξίδι. Αλλά παρά τις δυσκολίες του, η Lara εξηγεί ότι αξίζει τον κόπο:

"Χρειάζεται χρόνος. Αλλά νομίζω ότι αν είσαι αφοσιωμένος στο να κάνεις τα πράγματα καλύτερα και τη ζωή σου καλύτερη και να κάνεις ωραίες  σκέψεις, μπορείς να το καταφέρεις. Δεν έχει να κάνει με τους αριθμούς υποθέτω αλλά περισσότερο για το πώς αισθάνεσαι, και χρειάζονται πολλά για να φτάσειςσε αυτό το σημείο. Σα να μην με νοιάζουν πια οι αριθμοί. Αν μπορώ να κοιτάξω τον εαυτό μου και να σκεφτώ"φαίνεσαι καλή", και νιώθω καλά, είναι το μόνο που μετράει για μένα τώρα.”

Θετική στάση

Το Instagram και το TikTok της Lara είναι γεμάτο θετικότητα και παρακίνηση, κάτι με το οποίο είναι  ιδιαίτερα παθιασμένη μετά την απώλεια του μπαμπά της. "Το motto της ζωής μου είναι" Ζήσε την κάθε μέρα σαν να μην είναι εγγυημένο το  αύριο", γιατί δεν είναι.”

Η Lara ενθαρρύνει όλους να εκτιμήσουν τι μπορούν να κάνουν και όχι αυτό που δεν μπορούν, να είναι πιο θετικοί, να μην θεωρούν τα πράγματα δεδομένα και να τιμούν  τις δυνατότητες της ζωής. "Ακόμα και πράγματα όπως το να πηγαίνεις γυμναστήριο, δεν μπορούν όλοι να τα κάνουν. Δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά. Δεν είναι όλοι σωματικά ικανοί να τα κάνουν. Έτσι, σηκώνομαι σήμερα και κάνω ότιγουστάρω και ό,τι με κάνει ευτυχισμένη γιατί απλά μπορεί να μην είμαι εδώ αύριο.”

Αλλά πώς η Lara διατηρεί αυτή τη θετική στάση; Η απάντηση είναι ο διαλογισμός.

Κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί, η Lara ακούει λίγο λευκό ή καφέ θόρυβο και αφιερώνει  χρόνο να σκεφτεί το μέλλον. Η συμβουλή της είναι να "χαλαρώσεις. Σταμάτησε να σκέφτεσαι τι συνέβη χθες ή πριν από ένα χρόνο ή πριν από δύο χρόνια. Σκέψου πως θέλεις να μοιάζεις του χρόνου.”

Αυτή η νυχτερινή άσκηση χρησιμεύει ως τακτική υπενθύμιση στη Lara ότι μπορεί να έχει τον έλεγχο των δικών της σκέψεων. "Εάν μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο αντιδράς και τον τρόπο που σκέφτεσαι τα πράγματα, μπορείς να έχεις ένα θετικό αντίκτυπο στον εαυτό σου.”

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης έναντι πραγματικής ζωής

Η Lara άρχισε να χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως έναν τρόπο για να παρακολουθεί την πρόοδό της, να μοιράζεται vegan συνταγές με τους ακόλουθούς της και να διαδώσει τη σημαντικότητα τηςσωστής διατροφής.

Οι δημοσιεύσεις της εξακολουθούν να καλύπτουν όλα αυτά τα θέματα, αλλά έχει επίσης αναπτύξει το Instagram της σε ένα μέρος που εκθειάζει την αποδοχή της διαφορετικότητας του σώματος και επικρίνει τα ανθυγιεινά ιδανικά για το σώμα.

"Αν μπορώ να βοηθήσω ένα άτομο και να κάνω ένα άτομο να δει κάτι με εντελώς διαφορετικότρόπο, τότε είμαι χαρούμενη. Θέλω απλώς να έχω θετικό αντίκτυπο στους ανθρώπους, να κάνω άλλους ανθρώπους να αισθάνονται καλά, ώστε να μην αισθάνονται όπως ένιωθα εγώ.”

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Lara, το να δείχνει ότι τα μέσα κοινωνικήςδικτύωσης δεν είναι μια πραγματική αναπαράσταση της πραγματικής ζωής.Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι συνήθιζε να συγκρίνει τον εαυτό της με πολύ επεξεργασμένες φωτογραφίες όταν δεν ήταν σε καλή ψυχολογική διάθεση, και αυτό πάντα την έκανε να αισθάνεται χειρότερα.

"Συνήθιζα να ακολουθώ μερικούς ανθρώπους και να λέω:" Ω Θεέ μου, γιατί δεν μοιάζω έτσι; Και δεν έχει νόημα αυτό. Δεν πρόκειται ποτέ να μοιάζω με αυτούς επειδή έχουν φιλτράρει τις φωτογραφίες, και έχουν καλό φωτισμό. Είναι μια καλή οπτική γωνία. Είναι σημαντικό να είσαι ρεαλιστής με το σώμα σου. Έχεις κυτταρίτιδα, έχεις πονοκεφάλους, έχεις ραγάδες, ή οτιδήποτε άλλο. Δεν σημαίνουν τίποτα αυτά. Είναι φυσιολογικό. Είναι απλά το σώμα σου.”

Η Lara πιστεύει ότι είναι απόλυτα ειλικρινής με τους ακόλουθους της, μιλώντας τους ανοιχτά για το τι έχει περάσει για να φτάσει σε ένα υγιές επίπεδο με φαγητό και γυμναστήριο. "Το Instagram μπορεί να είναι τόσο τοξικό με την έννοια ότι δεν είναι όλοι ειλικρινείς για τα πάντα. Δεν χρειάζεται να είσαι, αλλά ξέρω ότι πριν από ένα χρόνο εγώ το χρειαζόμουν. Για να δεις την πραγματική διάσταση όλου αυτού.

"Την περασμένη εβδομάδα ήμουν στο Άμστερνταμ. Είχα φάει τόσο πολύ φαγητό που ήμουν φουσκωμένη και πονούσε η κοιλιά μου. Τράβηξα μια φωτογραφία με εμένα και την ανέβασα στην ιστορία μου, και ήμουν ακριβώς στην εξής κατάσταση: "έφαγα ό, τι ήθελα. δεν ενδιαφέρθηκα για τις θερμίδες. Χωρίς περιορισμούς. Ναι, είμαι φουσκωμένη, αλλά είχε ωραία γεύση. Και ένιωσα καλά.’”

Η καλύτερη συμβουλή

Έχοντας βιώσει πραγματικές δυσκολίες, η Lara έχει μερικές συμβουλές για όσους αγωνίζονται με την εικόνα του σώματός και την αυτοεκτίμησητ ους .

"Φοβόμουν τόσο πολύ να παραδεχτώ ότι χρειαζόμουν βοήθεια. Αλλά όταν το έκανα, συνειδητοποίησα ότι δεν είμαι το μόνο άτομο που χρειάζεται βοήθεια. Νομίζω ότι υπάρχει ακόμα κάτι σαν ταμπού γύρω από το να ζητάς βοήθεια, αλλά δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει  να ντρέπεσαι. Ακόμα μερικές φορές το βρίσκω τόσο δύσκολο να παραδεχτώ ότι αγωνίζομαι επειδή αισθάνομαι ευάλωτη. Αλλά δεν έχεις να φοβάσαι για τίποτα. Αν μη τι άλλο, είναι γενναίο. Εάν χρειάζεσαι βοήθεια, ζήτησέ το. Επειδή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αγαπούν και νοιάζονται για εσένα και θέλουν να σε βοηθήσουν.

"Ένα πρόβλημα που μοιράζεσαι είναι ένα πρόβλημα που έχει μειωθεί κατά το ήμισυ. Και μια μικρή ακόμα συμβουλή θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή σου. Απλά μίλησε σε κάποιον. Είναι τόσο σημαντικό να γνωρίζεις ότι δεν είσαι μόνος. Επειδή νομίζω ότι όταν παλεύεις, μπορεί να νιώθεις τόση μοναξιά. Αλλά ποτέ δεν είναι έτσι.”

Με λίγα λόγια 

Η Lara είναι μια έμπνευση, δείχνοντας ότι είναι δυνατόν να απελευθερωθείς από μια ανθυγιεινή σχέση με την άσκηση και να μάθεις να αγαπάς το σώμα σου για αυτό που είναι, και όχι για αυτό που δεν είναι. Εάν χρειάζεσαι μια υγιή δόση θετικότητας για το σώμα στο χρονολόγιό σου, τσέκαρε το Instagram της: @laravictoriafitness.

Joni McMullen
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Joni McMullen
myprotein