Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Προπόνηση

Θέλεις το ιδανικό αντρικό σώμα ;

Θέλεις το ιδανικό αντρικό σώμα ;
Τουλιάτος Γιώργος
Ιατρός Βιοπαθολόγος και Συγγραφέας7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Τουλιάτος Γιώργος

Η σωματική διάπλαση είναι μια οφθαλμαπάτη.Το ιδανικό αντρικό σώμα θελει τα μυστικά του, εκτός απο σκληρή προπόνηση και διατροφή !

Σώμα ... Οφθαλμαπάτη;

1800x672-mp-wk36-cs-newblogs-banners-sub11_1200x672_acf_cropped_1200x672_acf_cropped_1200x672_acf_cropped

Ο καλύτερος τρόπος να αναδείξουμε το σώμα μας και να βελτιώσουμε ένα ακαλαίσθητο σχήμα που οφείλεται σε ένα  μέτρια γενετικό προφίλ, είναι να αυξήσουμε το εύρος των ώμων και να μικρύνουμε την περιφέρεια της μέσης μας, ώστε να φανεί το ανάστροφο τρίγωνο ''V''. Αυτό το πετυχαίνουμε δίνοντας έμφαση στις πλάγιες εκτάσεις δελτοειδών και αποφεύγοντας τους πλάγιους-λοξούς κοιλιακούς. Ο Lee Haney, γνωστός για τη μέση δαχτυλίδι που είχε, έλεγε ότι ήταν η μεγαλύτερη αξία στο σώμα του και τον έκανε γνωστό ως το καλύτερο σχήμα στην ιστορία μαζί με τον κουβανό Sergio Oliva. Οι στενές κλείδες είναι θέμα κατασκευής, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αυξήσουμε το μπαλάρισμα των ώμων και ειδικά της πλάγιας μοίρας του δελτοειδή.

shoulder-pain-after-bench-press-2

Το άθλημα της σωματοδόμησης είναι μια οφθαλμαπάτη, όπου το αποτέλεσμα κρίνεται οπτικώς. Ο μόνος τρόπος να αλλάξει το σώμα σου είναι με την άσκηση αντιστάσεων = βάρη. Αλλάζεις το εύρος των ωμών σου, λεπταίνεις τη μέση σου και φαίνεται καλυτέρα το ανεστραμμένο τρίγωνο ''V''. Με τα βάρη ενεργοποιείται ο βασικός μεταβολισμός σε βάθος χρόνου, διότι οι μυς που χτίζουμε, είναι ο πιο δυνατά μεταβολικός ιστός. Καίμε θερμίδες ακόμα και την ώρα του ύπνου. Αυτός είναι ο λόγος που ένας bodybuilder πεινά κάθε δυο ώρες σε σχέση με ένα άτομο που έχει άφθονο λιπώδη ιστό. Με την αεροβίωση καίμε θερμίδες μόνο την ώρα της άσκησης. Ένα άτομο  που κάνει μόνο αεροβική, ενδέχεται να χάσει λίπος, αλλά το σχήμα του δε θα μεταβληθεί, δηλαδή εάν είναι τύπος αχλάδι, θα παραμείνει ένα μικρότερο αχλάδι. Ο συνδυασμός και των δυο είναι το ιδανικό.

Συνοπτικά

  • Κάνε βάρη
  • Φάε καλά
  • Αύξησε το εύρος των ώμων
  • Χάσε λίπος και κάνε την μέση μικρότερη
  • ΞΕΚΟΥΡΑΣΟΥ

Βιβλιογραφία

Τουλιάτος, Γ. (2015) «Επιστημονική Προσέγγιση και Ιατρική Πρόληψη στη μυϊκή ανάπτυξη». Αθήνα. Εκδόσεις Αστάρτη.

Τουλιάτος Γιώργος
Ιατρός Βιοπαθολόγος και Συγγραφέας
Προβολή του προφίλ του Τουλιάτος Γιώργος
Ο Γιώργος Τουλιάτος είναι ιατρός με ειδίκευση στην Βιοπαθολογία. Έχει συγγράψει τρία βιβλία σχετικά με την διατροφή, την άσκηση και τα συμπληρώματα στο άθλημα του Bodybuilding. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του συγγράμματος Anabolics, των ελληνικών εκδόσεων Muscle Mag και Muscular Development, της Ορθοβιοτικής καθώς και της Alsacademy στην Κύπρο. Τα άρθρα του και οι συνεντεύξεις του έχουν φιλοξενηθεί από τα τοπικά μέσα (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες) αλλά και από τον Αμερικάνικο Σταθμό Super Human Radio και το trtrevolution. Έχει οργανώσει και συμμετάσχει πολλά σεμινάρια σε Ελλάδα & Κύπρο σχετικά με τα συμπληρώματα διατροφής, την διατροφή, την εργοφυσιολογία και την αντιγήρανση. Ο Γιώργος Τουλιάτος είναι πρώην πρωταθλητής Bodybuilding και πρόσφατα είχε την τιμή να είναι κριτής στις οργανώσεις της Nac και την World Wabba Hellas.
myprotein