Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Άγευστα συμπληρώματα; Ιδέες για ευχάριστη κατανάλωση.

Άγευστα συμπληρώματα; Ιδέες για ευχάριστη κατανάλωση.
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 6 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Αγοράζεις άγευστα συμπληρώματα; Έχεις ενημερωθεί για τις κατάλληλες δοσολογίες για το καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά σε προβληματίζει η γεύση τους. Υπάρχει λύση...

Άγευστα συμπληρώματα; Ιδέες για ευχάριστη κατανάλωση.

Όταν κάνεις την έρευνα αγορά σου για συμπληρώματα - η γεύση είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να σε ενδιαφέρει. Πρέπει να σε ενδιαφέρει η ασφάλεια τους, η ποιότητα και η γνώση της σωστής λήψης και ασφαλούς χρήσης τους.

Για άτομα που κάνουν βάρη, τα πιο δημοφιλή συμπληρώματα - είναι τα BCAAs και η κρεατίνη μαζί με την πρωτεΐνη. Γιατί; Γιατί δουλεύουν. Συμβάλλουν στην μυϊκή ανάπτυξη και απόδοση και σε πολλά άλλα.

Αρκετά συμπληρώματα πρέπει να λαμβάνονται σε καθημερινή βάση και σε μεγάλες δοσολογίες για να είναι αποδοτικά. Επομένως, αν δεν σου αρέσει η γεύση τους, σου έχουμε την λύση.

Μπορείς να αναμείξεις την whey σου με ζεστό φαγητό ή ποτά;

Αυτός ο κανόνας δεν ισχύει για όλα τα συμπληρώματα, αλλά αν σκέφτεσαι να βάλεις την whey σου με βρώμη ή σοκολάτα και να την ζεστάνεις, ξανασκέψου το. Θερμοκρασίες άνω των 75 C προκαλούν μετουσίωση που σημαίνει ότι αλλάζει το σχήμα της πρωτεΐνης. Για να παραμείνουν άθικτα τα αμινοξέα, καλύτερα να φτιάξεις στο φούρνο μικροκυμάτων σου τη ζεστή σοκολάτα ή την βρώμη και να ρίχνεις την σκόνη μόλις κρυώσουν.

Επίσης, δεν είναι υποχρεωτικό να πιεις την πρωτεΐνη. Μπορείς να την ανακατέψεις και να την φας με ο,τιδήποτε τρως (π.χ. σούπα, φρουτοσαλάτες). Επίσης, αν πίνεις πρωτεΐνη με γεύση μετά την προπόνηση, φυσικά και μπορείς να αναμείξεις ό,τι επιθυμείς μέσα. Π.χ. κρεατίνη,  bcaa, ή ο,τιδήποτε ταιριάζει στον στόχο σου. Δεν θα συμβεί καμία μαγική ένωση που θα "απενεργοποιήσει" κάποιο από τα συστατικά. Στο υπόσχομαι.

Ψάχνεις το ιδανικό ρόφημα για πριν και μετά την προπόνηση;

Τώρα αν επιλέγεις άγευστη πρωτεΐνη, μπορείς να την συνδυάσεις με χυμούς, φρούτα στο μίξερ και ότι άλλο φανταστείς. Μπορείς να την συνδυάσεις ακόμα και με βρώμη ή Φυστικοβούτυρο.

Αλλά η αγαπημένη μου λύση είναι να την συνδυάσεις στο μίξερ με μπανάνα, σοκολατούχο γάλα και φυστικοβούτυρο σε σκόνη.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein