Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Ψάχνεις το ιδανικό ρόφημα για πριν και μετά την προπόνηση;

Ψάχνεις το ιδανικό ρόφημα για πριν και μετά την προπόνηση;
Τουλιάτος Γιώργος
Ιατρός Βιοπαθολόγος και Συγγραφέας7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Τουλιάτος Γιώργος

Το ιδανικό ρόφημα για πριν και μετά από κάθε σκληρή προπόνηση. Μελετημένα συστατικά που θα προσφέρουν ενέργεια, δύναμη, αντοχή, φλεβικότητα, μυϊκή ανάρρωση και σωστή αποκατάσταση.

Ψάχνεις το ιδανικό ρόφημα για πριν και μετά την προπόνηση;

Πριν την προπόνηση
biceps curl

Πολλά διαφορετικά συστατικά συμβάλλουν σε διαφορετικές λειτουργίες για ένα αθλητή. Για την ψυχοτρόπο διέγερση του ΚΝΣ οι νευροδιαβιβαστές τυροσίνη, φαινυλαλανίνη θα ήταν εξαιρετικός συνδυασμός με τις μεθυλοξανθίνες (καφεΐνη, κατεχίνες, θεοβρωμίνη). H Κιτρουλίνη, βήτα αλανίνη  και καρνοσίνη θα βοηθούσαν σημαντικά στην αλκαλοποίηση του όξινου Ph κατά την αναερόβια οξείδωση της γλυκόζης, αλλά και την απομάκρυνση της καματογόνου αμμωνίας. Η αργινίνη μαζί με την γιοχιμπίνη θα συνέβαλαν σε αγγειοχάλαση, παραγωγή νιτρικού οξειδίου, σωματοτροπίνης. Τα διακλαδισμένα αμινοξέα ελευθέρας μορφής θα δρούσαν αντικαταβολικά, αλλά και ενεργειακά.Η γλουταμίνη θα εξασφάλιζε αντικαταβολική δράση, ενώ η πυριδοξίνη θα είχε ρόλο διουρητικό μαζί με το ασκορβικό οξύ

Μετά την προπόνηση
post workout shake

Το ιδανικό μετα προπονητικό διάλλυμα, θα απαρτιζόταν από  μια υδρολυμένη-απομονωμένη ορογαλακτική πρωτεΐνη, πολυσακχαρίστες, ή  υδρολυμένο άμυλο υψηλού μοριακού βάρους, μικροιονισμένη γλουταμίνη, μικροιονισμένη μονουδρική κρεατίνη, λευκίνη, βήτα ύδροξυ βουτυρικό οξύ και ασκορβικό οξύ. Βασικοί στόχοι δηλαδή είναι η αναπλήρωση μυικού γλυκογόνου και ενεργειακού ισοζυγίου, η αύξηση της ινσουλίνης και καταστολή κορτιζόλης, η ενεργοποίηση της αναβολικής δράσης και μυικής αποκατάστασης-θρέψης.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Βιβλιογραφία

Τουλιάτος, Γ. (2015) «Επιστημονική Προσέγγιση και Ιατρική Πρόληψη στη μυϊκή ανάπτυξη». Αθήνα. Εκδόσεις Αστάρτη.

Τουλιάτος Γιώργος
Ιατρός Βιοπαθολόγος και Συγγραφέας
Προβολή του προφίλ του Τουλιάτος Γιώργος
Ο Γιώργος Τουλιάτος είναι ιατρός με ειδίκευση στην Βιοπαθολογία. Έχει συγγράψει τρία βιβλία σχετικά με την διατροφή, την άσκηση και τα συμπληρώματα στο άθλημα του Bodybuilding. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του συγγράμματος Anabolics, των ελληνικών εκδόσεων Muscle Mag και Muscular Development, της Ορθοβιοτικής καθώς και της Alsacademy στην Κύπρο. Τα άρθρα του και οι συνεντεύξεις του έχουν φιλοξενηθεί από τα τοπικά μέσα (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες) αλλά και από τον Αμερικάνικο Σταθμό Super Human Radio και το trtrevolution. Έχει οργανώσει και συμμετάσχει πολλά σεμινάρια σε Ελλάδα & Κύπρο σχετικά με τα συμπληρώματα διατροφής, την διατροφή, την εργοφυσιολογία και την αντιγήρανση. Ο Γιώργος Τουλιάτος είναι πρώην πρωταθλητής Bodybuilding και πρόσφατα είχε την τιμή να είναι κριτής στις οργανώσεις της Nac και την World Wabba Hellas.
myprotein