Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συνταγές

Συνταγές Vegan σε 15 λεπτά | BBQ Burger με παντζάρια

Συνταγές Vegan σε 15 λεπτά | BBQ Burger με παντζάρια
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 6 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Συνταγές Vegan σε 15 λεπτά | BBQ Burger με παντζάρια

Μια λιχουδιά που θα ζηλέψουν ακόμα και όσοι δεν είναι Vegan. BBQ Burger με παντζάρια. Μοναδικός συνδυασμός που αξίζει να δοκιμάσεις.

Μερίδες: 4

Συστατικά:

Για το burger:

1 μικρό λευκό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

150g μαγειρεμένα παντζάρια

150g μαγειρεμένη κινόα

150g φρυγανιά ολικής αλέσεως (ή φρυγανισμένο ψωμί)

2-3 κ.σ. σάλτσα μπάρμπεκιου

Αλατοπίπερο

Για τα υπόλοιπα:

4 ψωμάκια για burger

1 μικρό λευκό κρεμμύδι

1 κ.γ. λάδι καρύδας

8 κ.σ. vegan μαγιονέζα

1 κ.γ. Sriracha ή την αγαπημένη σας καυτή σάλτσα

½ κ.γ. μουστάρδα

Διαδικασία:

  1. Αρχικά, τηγανίστε τα κρεμμυδάκια σε χαμηλή/μέτρια φωτιά με λίγο λάδι για 15 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Προσθέστε 1 κ.σ. ζάχαρη για να καραμελώσουν.
  2. Ενω περιμένετε, τοποθετήστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε ένα μίξερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.  Προσθέστε παντζάρια, quinoa, ψωμί, σάλτσα μπάρμπεκιου, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν πλήρως.
  3. Τοποθετήστε ένα ταψί σε μέτρια έως υψηλή φωτιά με το λάδι καρύδας, στη συνέχεια τηγανίστε τα μπιφτέκια για 10-12 λεπτά, αναποδογυρίζοντας περιστασιακά.
  4. Για να φτιάξετε την vegan σως, ανακατέψτε μαγιονέζα vegan, Sriricha και μουστάρδα σε ένα μπωλ. Βάλτε τα "μπιφτέκια" στα ψωμάκια με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και ρίξτε την σως. Καλή απόλαυση!
Μακροθρεπτικά συστατικά ανα burger:

Θερμίδες: 455

Πρωτεΐνη: 21g

Υδατάνθρακες: 68g

Λιπαρά: 11g

 

 

 

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein