Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Διατροφή

Εσύ πίνεις παραπάνω νερό το καλοκαίρι;

Εσύ πίνεις παραπάνω νερό το καλοκαίρι;
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Η ενυδάτωση είναι ύψιστης σημασίας όλο το χρόνο, αλλά ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Πιες νερό και απόλαυσε τα πλεονεκτήματα για την υγεία και το σώμα σου!

Εσύ πίνεις παραπάνω νερό το καλοκαίρι;

myprotein clothing

Το καλοκαίρι όλοι αυξάνουμε τους ρυθμούς μας σε επίπεδο γυμναστικής. Οι περισσότεροι θέλουν να δείξουν στις παραλίες την δουλειά που έκαναν τον χειμώνα. Τα καλοκαιρινά ρούχα κατέβηκαν από το πατάρι και γενικότερα υπάρχει μια πιο ευχάριστη διάθεση. Οι δροσερές σαλάτες, τα κρύα σμούθι και τα καλοκαιρινά φρούτα αποτελούν την καθημερινότητά μας.

Παρόλα αυτά, μην ξεχνάτε το βασικότερο συστατικό για γενικότερη υγεία: το νερό. Με τόσο ζέστη και ήλιο μπορείς να αφυδατωθείς χωρίς να το καταλάβεις, αν δεν είσαι προσεχτικός. Η κατανάλωση νερού το καλοκαίρι είναι υπερβολικά σημαντική και προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα υγείας.

Δες εδώ :

Πόσο νερό να πίνω ;

Εγκεφαλική λειτουργία

Το νερό βοηθάει τον εγκέφαλο να λειτουργεί ορθότερα. Όταν είσαι αφυδατωμένος, είναι και ο εγκέφαλός σου. Είναι κρίμα να χάνεις την συγκέντρωση και την ενέργειά σου, απλά επειδή είσαι αφυδατωμένος!

Λαμπερό δέρμα

Όπως λένε και οι μάρκες καλλυντικών για το δέρμα, η ξηρότητα είναι το χειρότερο για το δέρμα. Επομένως, πριν χαλάσεις μια περιουσία για να παστωθείς με πανάκριβες ενυδατικές, ενυδατώσου εσωτερικά. Το νερό είναι το βασικότερο για ένα απαλό και νεανικό δέρμα.

Πες αντίο στις κράμπες

Δεν υπάρχει χειρότερη ενόχληση από τις κράμπες στο γυμναστήριο. Αυτές προκαλούνται περισσότερο από αφυδάτωση. Ενυδατώσου και κράτα παράλληλα ενυδατωμένους τους μυς και τους τένοντές σου.

Εμπιστεύσου την κοιλιά σου

Το νερό είναι απαραίτητο για την λειτουργία της πέψης. Βοηθάει επίσης στο να αποβάλλετε περίσσεια λίπους από το σώμα σας.

Τέρμα στις "ψεύτικες" πείνες

Πολλές φορές νιώθεις πεινασμένος, ενώ είσαι αφυδατωμένος. Επομένως, καλύτερα πιες πρώτα ένα ποτήρι νερό πριν αποφασίσεις να φας παραπάνω από το προγραμματισμένο γεύμα σου.

Φυσική αποτοξίνωση

Αποτοξίνωση; Αστεία λέξη. Μια σειρά ερευνών δείχνουν ότι στην ουσία δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Ωστόσο, η κατάναλωση νερού, αποβάλλει τις τοξίνες και "καθαρίζει" το σώμα σας. Έρευνες έχουν επίσης δείξει ότι όσοι πίνουν αρκετό νερό αρρωσταίνουν λιγότερο από τους αφυδατωμένους.

Πιες παραπάνω..

Καλό είναι να έχεις ένα μπουκάλι / παγούρι δίπλα σου όλη μέρα. Αν δεν σου αρέσει η γεύση του νερού, μπορείς να ρίξεις μέσα λεμόνι ή άλλα φρούτα αλλά και συμπληρώματα όπως BCAA.

 

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein