Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συνταγές

Ενεργειακές Μπάρες με Μάκα και Βούτυρο Κάσιους

Ενεργειακές Μπάρες με Μάκα και Βούτυρο Κάσιους
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 6 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Ιδανικό πρωινό ή γεύμα για μετά την προπόνηση; Ενεργειακές Μπάρες με Μάκα και Βούτυρο Κάσιους. Το τέλειο καθημερινό υγιεινό σνακ!

Η σκόνη Maca, η οποία προέρχεται από τη ρίζα maca, είναι εξαιρετικά θρεπτική-έχει πυκνή πλούσια γεύση καραμέλας - απλά φτιαγμένη για να ταιριάζει με κάσιους και κακάο. Και το καλύτερο; Αυτές οι μπάρες φτιάχνονται πανεύκολα!

Μερίδες: 6-8 μπάρες

Συστατικά

✓ 200g μαλακοί χουρμάδες

✓ 4 κ.σ. Σκόνη Μάκα

✓ 75g Νιφάδες βρώμης

✓ 2 κ.γ. Σκόνη κακάο

✓ 2 κ.γ. Βούτυρο Κάσιους (ή οποιοδήποτε βούτυρο ξηρών καρπών σας αρέσει)

✓ 2 κ.γ. Λάδι καρύδας (λιωμένο)

✓ Λίγο αλάτι

✓ 150g κάσιους κομμένα

Διαδικασία

#1 Τοποθετήστε τους χουρμάδες, την σκόνη μάκα, την βρώμη, την σκόνη κακάο, το λιωμένο λάδι καρύδας , το αλάτι και τους μισούς ξηρούς καρπούς σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια κολλώδης ζύμη. Αν η ζύμη δεν είναι αρκετά εύπλαστη, ρίξτε μια σταγόνα νερό για να μαλακώσει και συνεχίστε το ανακάτεμα (μην βάλετε αρκετό νερό)!

#2 Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατέψτε τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς με το χέρι (ώστε να οι μπάρες να είναι τραγανιστές).

#3 Τοποθετήστε σε ένα ταψί μεμβράνη και απλώστε τη ζύμη. Παγώστε για μίση ώρα και κόψτε σε σχήματα μπάρας! Τόσο απλό!

Maca Cashew Energy Bars
Φυλάσσεται στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο.Μακροθρεπτικά συστατικά ανά μπέρα

Θερμίδες: 262     Πρωτεΐνη: 6g      Λιπαρά: 13g      Υδατάνθρακες: 31g

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein