Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συνταγές

Αλατισμένο Τσιζκέικ Snickers με Φυστικοβούτυρο | Χωρίς ψήσιμο

Αλατισμένο Τσιζκέικ Snickers με Φυστικοβούτυρο | Χωρίς ψήσιμο
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 6 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Αλατισμένο Τσιζκέικ Snickers. Ένα "υβριδικό" γευστικό γλύκισμα με φυσικά και θρεπτικά συστατικά όπως το νέο φυστικοβούτυρο σε γεύση Μέλι & Θαλασσινό Αλάτι.

Αλατισμένο Τσιζκέικ Snickers | Χωρίς ψήσιμο

No-Bake Salted Snickers Cheesecake

 

Μερίδες: 9 τετραγωνάκια

Συστατικά:Βάση:

150g μαλακοί χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

50g Λάδι καρύδας (λιωμένο)

75g φιστίκια

1 κ.γ. Σκόνη Κακάο

Λίγο θαλασσινό αλάτι

 Γέμισμα:

200g κάσιους (εμποτισμένα σε βραστό νερό για τουλάχιστον 1 ώρα)

120g κρέμα καρύδας

4 κ.σ. Βιολογικό Σιρόπι Σφενδάμου

6-8 σταγόνες FlavDrops

Λίγο θαλασσινό αλάτι

 Γαρνίρισμα βούτυρο καραμέλας:

3 κ.σ. Active Women Βούτυρο Ξηρών Καρπών σε γεύση Μέλι & Θαλασσινό Αλάτι

3 κ.σ. Βιολογικό Σιρόπι Σφενδάμου

2 κ.σ. Λάδι καρύδας (λιωμένο)

Διαδικασία

#1 Ανακατέψτε τα συστατικά βάσης μέχρι να μαλακώσουν και στην συνέχεια απλώστε τα σε ένα ταψί 20x20. Βάλτε το στο ψυγείο και καθαρίστε το μπλέντερ.

#2 Στη συνέχεια, αποστραγγίστε τα μουσκεμένα κάσιους και τοποθετήστε τα στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά γεμίσματος και επεξεργαστείτε μέχρι να μαλακώσουμε. Ρίξτε τη γέμιση πάνω από την κρούστα και απλώστε ομοιόμορφα. Τοποθετήστε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα.

#3 Ενώ περιμένετε, τοποθετήστε όλα τα συστατικά της γαρνιτούρας καραμέλας σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσουν εντελώς, ανακατεύοντας περιστασιακά. Ρίξτε σε ένα μπολ και αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 20 λεπτά.

#4 Μόλις η γέμιση και η κρούστα έχουν παγώστει, αφαιρέστε από την κατάψυξη και ψιλοβρέξτε την καραμέλα πάνω από την κορυφή, μαζί με λίγο λιωμένη σοκολάτα και ψιλοκομμένα φιστίκια.

#5 Τοποθετήστε ξανά στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες, στη συνέχεια, όταν είναι έτοιμο για καταναλώση, αφαιρέστε από την κατάψυξη και αφήστε να ξεπαγώσει για 15 λεπτά. Κόψτε σε τετράγωνα και καλή απόλαυση!!!

Μακροθρεπτικά συστατικά ανά κομμάτι:

Θερμίδες: 404

Πρωτεΐνη: 8g

Υδατάνθρακες: 31g

Λιπαρά: 28g

 

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein