Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συνταγές

Νηστίσιμες Σοκολατένιες Μπουκίτσες με berries και chia

Νηστίσιμες Σοκολατένιες Μπουκίτσες με berries και chia
Lauren Dawes
Writer and expert12 μήνες πριν
Προβολή του προφίλ του Lauren Dawes

Θέλεις ένα εύκολο και νόστιμο σνακ; Δοκίμασε τις Σοκολατένιες Μπουκίτσες με berries και chia.

Αν υπάρχουν στιγμές εντός της ημέρας που ψάχνεις μικρές λιχουδιές, δεν είσαι μόνος/η σου. Ένα σνακ μπορεί να σε βοηθήσει εντός της ημέρας και είναι τέλειο ανάμεσα σε προπονήσεις, δουλειά, πανεπιστήμιο, meeting ή σχολείο!

Αυτές οι μπουκιές από την @healthy_floflo είναι τέλειες και θα ικανοποιήσουν τις λιγούρες σου με τον πιο γευστικό τρόπο. Παράλληλα, είναι αρκετά υγιεινές ώστε να μην εκτροχιάσουν την διατροφή σου.

Χρειάζεσαι μόνο 5 συστατικά. Και αυτά τα συστατικά είναι τελείως φυτικά, αποτελώντας ένα τέλειο σνακ για vegan ή για νηστεία.

Ο συνδυασμός των berries με την σοκολάτα συνθέτουν ένα μαγικό σνακ που θα σε ξετρελάνει!

https://youtu.be/IU1ZbPEGBLQ

Μερίδες: 2

Συστατικά

  • 250 γρ. καταψυγμένα berries
  • 2 κ.σ. Σπόροι Τσίας 
  • 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 2 κ.γ. λάδι καρύδας

Διαδικασία για τις Νηστίσιμες Σοκολατένιες Μπουκίτσες με berries και chia

  1. Τοποθέτησε τα κατεψυγμένα φρούτα σε ένα μπολ και, μόλις τα φρούτα γίνουν λίγο πιο μαλακά, πρόσθεσε τους σπόρους chia και το σιρόπι σφενδάμου.
  2. Χρησιμοποίησε ένα πιρούνι για να πιέσεις και πολτοποιήσεις τα υλικά μαζί, ανακατεύοντας καλά.
  3. Ετοίμασε ένα ξύλο κοπής με λίγο χαρτί ψησίματος από πάνω (αυτό θα κάνει το επόμενο βήμα πιο εύκολο) και ρίξε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα chia πάνω του για να σχηματίσεις ένα σχήμα δίσκου. Θα πρέπει να έχεις αρκετό μείγμα για να φτιάξεις περίπου 10 μπουκιές.
  4. Πάγωσε για 1-2 ώρες ή μέχρι να στερεοποιηθεί.
  5. Στο μεταξύ, λιώσε τη μαύρη σοκολάτα - για αυτό η Flo προσθέτει 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι καρύδας σε 100 γραμμάρια ψιλοκομμένης μαύρης σοκολάτας. Ψήσε στα μικροκύματα για 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα, σταματώντας για να ανακατέψεις κάθε 30 δευτερόλεπτα.
  6. Βγάλε τις μπουκιές chia από την κατάψυξη και βούτηξέ τες στη σοκολάτα. Χρησιμοποίησε ένα πιρούνι για να βοηθήσεις και κάλυψε όλες τις πλευρές. Συμβουλή:προσπάθησε να εκτελέσεις αυτό το μέρος όσο πιο γρήγορα μπορείς καθώς η σοκολάτα θα στερεοποιηθεί αρκετά γρήγορα.
  7. Τοποθέτησε τους δίσκους με επικάλυψη σοκολάτας στο ταψί με την επένδυση από το χαρτί ψησίματος. Στη συνέχεια, η Flo ρίχνει επιπλέον σοκολάτα πάνω από τις μπουκιές ως διακόσμηση, αλλά αυτό είναι εντελώς προαιρετικό.
  8. Ξαναβάλε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες για να δέσει η σοκολάτα.
  9. Απόλαυσέ τες κατευθείαν από την κατάψυξη ως μια τραγανή μπουκιά ή - όπως προτιμά η Flo - άφησέ τες να μείνουν έξω από την κατάψυξη για 10 λεπτά για να είναι πιο μαλακό το εσωτερικό κομμάτι.

Διατροφικές πληροφορίες

Θερμίδες91
Συνολικό λίπος4g
Συνολικοί υδατάνθρακες11g
Πρωτεΐνη1g
Lauren Dawes
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Lauren Dawes

Η Lauren είναι απόφοιτος αγγλικής λογοτεχνίας και προέρχεται από την Νότια Αγγλία. Αγαπούσε πάντα την κολύμβηση, έχει ανακαλύψει τη δύναμη που προσφέρουν τα βάρη τα τελευταία χρόνια, και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης στην εβδομαδιαία τάξη hot yoga.

Τα σαββατοκύριακα μαγειρεύει συνήθως ή τρώει κάποιο είδος brunch και απολαμβάνει να δοκιμάζει νέες συνταγές με τους συγκατοίκους της - ειδικά έχει μια παλιά μαθητική συνηθεία, όπως να επιβιώνει από τα ζυμαρικά. Πάνω απ 'όλα, είναι σταθερά πιστή στη διατήρηση ισορροπίας ανάμεσα στο γυμναστήριο και το τζιν.

Μάθετε περισσότερα για την εμπειρία της Lauren εδώ.

myprotein