Αυτά τα γιγαντιαία ρολά κανέλας χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να απολαύσεις το επιδόρπιο σου χωρίς ενοχές για την διατροφή σου. Δεν περιέχουν ζάχαρη και γαλακτοκομικά προϊόντα, είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φιλικά προς τους vegan.
Συστατικά
Ζύμη:
- 185 ml γάλα αμυγδάλου
- 7 γρ ενεργή ξηρή μαγιά
- 2 κ.σ. Sugar-Free Maple Syrup
- 1 κ.σ. αλεσμένος λιναρόσπορος
- 1 κ.σ. 100% λάδι καρύδας (λιωμένο)
- 90 γρ Chocolate Vegan Protein Blend
- 180 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1 κουτ. κανέλα
Γέμιση:
- 70 γρ καρύδια πεκάν
- 2 μεσαίες ώριμες μπανάνες
- 6 βασιλικοί χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι)
- 1 κ.σ. κανέλα
Γλάσο χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα:
- 1-2 κ.σ. γάλα αμυγδάλου
- 100 γρ τυρί κρέμας για χορτοφάγους
Μέθοδος
Για να φτιάξεις τη ζύμη:
- Πρώτα, φτιάξε τη ζύμη. Βάλε στην φωτιά το γάλα αμυγδάλου μέχρι να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, πρόσθεσε το σε ένα μικρό μπολ με τη μαγιά και το Sugar-Free Maple Syrup και άφησε το στην άκρη για περίπου 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια, φτιάξε το αυγό λιναρόσπορου προσθέτοντας 3 κουταλιές της σούπας νερό και 1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο και άφησε το να μουλιάσει για λίγα λεπτά. Αυτό θα ενώσει τα ρολά κανέλας μαζί.
- Τώρα συνδύασε το αλεύρι, τη Vegan Protein Blend, την κανέλα και το λιωμένο λάδι καρύδας σε ένα μεγάλο μπολ για να τα ανακατέψεις. Ανακάτεψε τα και μετά πρόσθεσε σταδιακά το μείγμα μαγιάς. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Πρόσθεσε τη μπάλα ζύμης σε ένα μπολ και κάλυψε με μια πετσέτα. Άφησε το σε ένα ζεστό μέρος για μία ώρα περίπου, έτσι θα επιτρέψεις στην ζύμη σου να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
- Κάνε τη γέμιση. Ανακάτεψε τα καρύδια πεκάν, τις μπανάνες και τους βασιλικούς χουρμάδες μαζί μέχρι να μαλακώσουν.
- Μόλις διπλασιαστεί το μέγεθος της ζύμης, προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 180 ° Πρόσθεσε λίγο αλεύρι σε μια μεγάλη επιφάνεια και κάνε ένα μακρύ μπαστούνι και με τη βοήθεια ενός πλάστη το ανοίγεις σε σχήμα ορθογώνιο – περίπου 8″ x 15″.
- Άπλωσε την γέμιση ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη και αμέσως μετά, πιάνοντας προσεκτικά από τη μια άκρη μέχρι την άλλη το ζυμάρι το κάνεις ένα ρολό. Κόβουμε σε 8-10 φέτες. Βάλε τα ρολά σε ένα ταψί με λαδόκολλα 8″ x 8″, στη συνέχεια κάλυψε τα με μια πετσέτα και άφησε τα να φουσκώσουν για άλλα 20 λεπτά περίπου.
- Ψήσε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, μετά αφού είναι έτοιμα, άφησε τα να κρυώσουν πριν προσθέσεις την επικάλυψη.
- Για να φτιάξεις την επικάλυψη, ανακάτεψε το τυρί κρέμα vegan και το γάλα αμυγδάλου. Πρόσθεσε λίγο Sugar-Free Maple Syrup εδώ αν το προτιμάς γλυκό. Κάλυψε τα γιγαντιαία ρολά κανέλας με το γλάσο και απόλαυσε τα.