
Συνταγές Vegan σε 15 λεπτά | Φαχίτας με μανιτάρια

Γνωρίζατε ότι τα μανιτάρια Portobello είναι η Νο1 εναλλακτική για φαγητά vegan-friendly; Ετοιμάστε αυτό το vegan γεύμα σε 15 λεπτά για ένα νόστιμο και γρήγορο δείπνο!
Μερίδες: 2
Συστατικά
1 κ.σ. Coconpure (Λάδι Καρύδας)
2 πιπεριές (κομμένες σε φέτες)
1 λευκό κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
4 μανιτάρια Portobello (κομμένα σε φέτες)
Μπαχαρικά για Fajita: ½ κ.γ. πάπρικα, 1 κ.γ. σκόονη τσίλι, ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου, ½ κ.γ. κύμινο
1 κ.σ. σως σόγιας
Μια καλή χούφτα τουρσί και φέτες από jalapeño πιπεριές
6 μικρές τορτίγιας ολικής αλέσεως
Αν θέλετε...:
Guacamole (Δείτε εδώ: Πικάντικο μπολ με λαχανικά και σπιτικό γουακαμόλε)
Σάλτσα
Διαδικασία
Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε το λάδι καρύδας και μόλις αυτό λιώσει, προσθέστε τα κομμένα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Τηγανίστε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια ρίξτε τα μπαχαρικά και τηγανήστε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Προσθέστε τα μανιτάρια Portobello και την σως σόγιας στο μείγμα και τηγανίστε μέχρι να πάρουν χρώμα (περίπου 4-6 λεπτά)
Ζεστάνετε τις τορτίγιας και γεμίστε με το μείγμα σας. Απλώστε τις jalapeño πιπεριές, το guacamole και τη σάλτσα.
Μακροθρεπτικά συστατικά ανά μερίδα:
Θερμίδες: 439
Πρωτεΐνη: 12g
Υδατάνθρακες: 35g
Λιπαρά: 15g
