Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συνταγές

Xριστουγεννιάτικη Τριπλή Τούρτα με Σαντιγί Πρωτεΐνης

Xριστουγεννιάτικη Τριπλή Τούρτα με Σαντιγί Πρωτεΐνης
Katerina Baka
Writer and expert6 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Katerina Baka

Φέτος τα Χριστούγεννα κάνε την διαφορά με αυτή την υγιεινή τριπλή τούρτα με σαντιγί πρωτεΐνης.

Χριστούγεννα χωρίς γλυκό γίνεται; Δεν γίνεται.....! Σε αυτές τις γιορτές μείνετε μακριά από τα ανθυγιεινά επιδόρπια , αντικαθιστώντας τα με την πιο νόστιμη, πρωτεϊνική τούρτα. Και εάν αναρωτιέστε εάν γίνεται , θα σας πούμε ότι αυτή η τούρτα με με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες κάνει θραύση το τελευταίο διάστημα σε όλη την fitness κοινότητα.  Με γεύση όπως μια τούρτα ζαχαροπλαστείου και τη θρεπτική αξία ενός πρωτεϊνούχου shake, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε το γιατί.

Τip για να σας πετύχει η σαντιγί πρωτεΐνης : Χτυπήστε την αγαπημένη σας σκόνη πρωτεΐνης σας με λίγη σόδα ή γάλα με μειωμένη λιπαρά και το μείγμα φουσκώσει στο τετραπλό!

Δείτε εδώ κατευθείαν τα διατροφικά στοιχεία.

xristougenniatiki tourta
Μερίδες: 15-20

  Συστατικά

Για την επίστρωση της τούρτας:
  • 400γρ. επιδόρπιο πρωτεΐνης σοκολάτας
  • 1  λίτρο γάλα (της επιλογής σας)Για το δεύτερο στρώμα:
  • 500ml κρέμα σόδα ή γάλα (της επιλογής σας )
  • 2 κουταλιές (50γρ.) Μικκυλιακή Καζεΐνη γεύση βανίλια (είδαμε ότι η σκόνης καζεΐνης κάνει ένα πραγματικά κρεμώδες αφρόγαλα, αλλά παρόλα αυτά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αγαπημένη σας πρωτεΐνη αντί για την καζεΐνη) Για την επίστρωση με σοκολάτα:
  • 150 γραμμάρια φυστικοβούτυρου ή βούτυρου αμυγδάλου
  • 6 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου ή σιρόπι χωρίς ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
  • 50 ml γάλακτος (της επιλογής σας)

    Εκτέλεση

    1. Πρώτα, θρυμματίστε τα μισά μπισκότα και στρώστε τα ως την πρώτη βάση 2. Στη συνέχεια, ρίξτε το επιδόρπιο πρωτεΐνης σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το με το γάλα μέχρι να γίνει να πήξει και να έχει απαλή και παχιά υφή. Βάλτε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά. 3. Όσο περιμένετε, φτιάξτε την σαντιγί πρωτεΐνης. Ρίξτε τη σκόνη πρωτεΐνης σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Προσθέστε το ένα τρίτο της σόδας ή του γάλακτος διατροφής και χτυπήστε στην δυνατή σκάλα του μίξερ για 2-3 λεπτά . Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα ηλεκτρικό μίξερ για να κάνετε όσο το δυνατόν πιο απαλή τη στρώση, αλλιώς θα χτυπάτε για ώρες! 4. Σταδιακά ρίχνετε και την υπόλοιπη σόδα ή γάλα (αναλόγως τι έχετε επιλέξει) ενώ χτυπάτε. Ανακατέψτε για περίπου 8-10 λεπτά συνολικά και δείτε ότι η σαντιγί θα τετραπλασιαστεί σε μέγεθος. Αφήστε το στην άκρη. 4. Αφού το επιδόρπιο πρωτεΐνης και η σαντιγί είναι έτοιμα, απλώστε μίση από τη σαντιγί πάνω στην βάση με τα θρυμματισμένα μπισκότα. 5. Για το επόμενο στρώμα, ανακατέψτε το φυστικοβούτυρο (ή βούτυρο αμυγδάλου), με το σιρόπι, το γάλα και τη σκόνη κακάο χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ και μετά απλώστε με ένα κουτάλι πάνω στην σαντιγί. Προσθέστε λίγο περισσότερο γάλα για να αραιώσετε την σοκολάτα εάν το θεωρείτε απαραίτητο. 6. Στη συνέχεια, απλώστε το υπόλοιπο μισό από το επιδόρπιο πρωτεΐνης πάνω από το στρώμα  σοκολάτας. 7. Τώρα ευθυγραμμίστε τα μπισκότα που σας έχουν μείνει (ολόκληρα μπισκότα) γύρω από την τούρτα 8. Συνεχίστε με τις επιστρώσεις ως έξης , επιδόρπιο πρωτεΐνης , μετά σαντιγί 9. Στην κορυφή πασπαλίστε με όσα τραγανά μπισκότα / θρυμματισμένα σας έχουν απομείνει.

     

 

Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα:

Ποσότητες
Θερμίδες 278 εκ των οποίων 117 από λιπαρά
Λιπαρά 13γ
Υδατάνθρακες 11γ
Πρωτεΐνη 24γ
Εξυπηρέτηση
15-20
Χρόνος προετοιμασίας
30 λεπτά
Παθητικός χρόνος
10-15 λεπτά

Διατροφικές πληροφορίες

Θερμίδες278
Συνολικό λίπος13g
Συνολικοί υδατάνθρακες11g
Πρωτεΐνη24g
Katerina Baka
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Katerina Baka
myprotein