Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Διατροφή

Παγκόσμιος Μήνας Vegan: απόλυτος οδηγός

Παγκόσμιος Μήνας Vegan: απόλυτος οδηγός
Myprotein
Writer and expert1 έτος πριν
Προβολή του προφίλ του Myprotein

Ο Νοέμβριος είναι o Παγκόσμιος Μήνας Vegan. Είτε είσαι κρεατοφάγος, είτε είσαι flexitarian, είτε είσαι φουλ χορτοφάγος, είναι μία καλή στιγμή να δοκιμάσεις τον Vegan τρόπο ζωής για να δείς αν είναι για εσένα. Ακολουθούν μερικές συνταγές και ιδέες που θα σε βοηθήσουν να γιορτάσεις αυτόν τον Παγκόσμιο Μήνα Vegan.

παγκόσμιος μήνας vegan

Τι είναι ο Παγκόσμιος Μήνας Vegan;

Τον Νοέμβριο του 1944 η Vegan Society επινόησε τον όρο «vegan». Η Παγκόσμια Ημέρα Vegan ξεκίνησε για να γιορτάσει την 5οη επέτειο του Vegan Society. Αυτό έγινε Παγκόσμια Εβδομάδα Vegan και αργότερα Παγκόσμιος Μήνας Vegan. Καθόλη τη διάρκεια του μήνα μπορεί να βρεις περισσότερα vegan προϊόντα σε καταστήματα, περισσότερες συνταγές, ρούχα και εκδηλώσεις.

Πότε είναι ο Παγκόσμιος Μήνας Vegan; 

Φέτος ο Παγκόσμιος Μήνας Vegan ξεκινά την Τρίτη 1 Νοεμβρίου και διαρκεί όλο τον μήνα έως την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου.

Γιατί Γιορτάζουμε τον Παγκόσμιο Μήνα Vegan; 

Ο Παγκόσμιος Μήνας Vegan είναι μια στιγμή να ρίξουμε φως στο κίνημα των vegan. Εάν σκέφτεσαι να δώσεις μια ευκαιρία στον βιγκανισμό, δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή να το δοκιμάσεις.

Πώς μπορώ να γιορτάσω τον Παγκόσμιο Μήνα Vegan; 

1. Απόπειρα βιγκανισμού - Παγκόσμιος Μήνας Vegan

Αυτός είναι ίσως ο πιο προφανής τρόπος για να γιορτάσουμε τον Παγκόσμιο Μήνα Vegan. Αλλά δεν χρειάζεται να το κάνεις αυστηρά και να κόψεις όλα τα κρέατα και τα ζωικά προϊόντα από τη ζωή σου. Μπορείς να επιλέξεις μια ευέλικτη προσέγγιση. Για παράδειγμα, τις Δευτέρες να είσαι vegan και την υπόλοιπη εβδομάδα να τρως κρέας. Ή θα μπορούσες να τρως φυτικά στο σπίτι και να τρως κρέας όταν βγαίνεις έξω για δείπνο. Αξίζει τουλάχιστον να δοκιμάσεις μερικές vegan συνταγές.

2. Οργάνωσε ένα vegan δείπνο

Όλοι έχουμε ακούσει για τον όρο «η δύναμη είναι στους αριθμούς» και αυτό ισχύει για τον Παγκόσμιο Μήνα Vegan όσο τίποτα άλλο. Φέρε μια ομάδα φίλων για κάθε εβδομάδα του μήνα και ζήτησε από όλους να φέρουν ένα διαφορετικό vegan πιάτο. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να δοκιμάσεις όλες τις vegan λιχουδιές με την παρέα σου για να δεις τι σου αρέσει περισσότερο.

3. Μοιράσου τις vegan συνταγές σου στα social media

Είμαι βαθιά στο FoodTok, τη γωνιά του TikTok με όλα τα καλά φαγητά και νόστιμες συνταγές. Και δεν του λείπουν οι νόστιμες vegan συνταγές. Γιατί να μην φτιάξεις μία μόνος σου, να τη μοιραστείς με ένα story ή video στο TikTok και να παρακολουθήσεις τα likes να έρχονται βροχή;

4. Υποστήριξε μια επιχείρηση vegan

Υπάρχουν πολλές vegan επιχειρήσεις εκεί έξω. Για να γιορτάσεις τον Παγκόσμιο Μήνα Vegan, υποστήριξε αυτές τις επιχειρήσεις αγοράζοντας από αυτές. Ό,τι κι αν αγοράσεις μπορεί να γίνει το νέο σου αγαπημένο.

5. Αγόρασε ένα vegan ρούχο

Ο βιγκανισμός δεν είναι απλώς η μη κατανάλωση ζωικών προϊόντων. Ανάλογα με το πόσο αυστηρός είσαι, μπορεί να είναι κάτι παραπάνω. Πολλοί μεγάλοι λιανοπωλητές προσφέρουν vegan εκδόσεις δερμάτινων προϊόντων, οπότε γιατί να μην αγοράσεις ένα από αυτά;

6. Ψήσε ένα vegan κέικ

Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να φτιάξεις το κέικ σου και να το απολαύσεις; Υπάρχουν πολλές νόστιμες ιδέες για vegan κέικ στο Internet. Δώσε μια ευκαιρία και μοιράσου το με την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους.

Στην πραγματικότητα, θα μπορούσες ακόμη και να δοκιμάσεις αυτό:

Συνταγές

Vegan Blueberry Mug Cake με αρκετή πρωτεΐνη

Δες μια μοναδική συνταγή για ένα Vegan Blueberry Mug Cake με αρκετή πρωτεΐνη! Βρες τις καλύτερες πρωτεϊνικές συνταγές στο blog της Myprotein.

1 έτος πρινΚατά Myprotein

5 συνταγές για υγιεινό Vegan πρωινό 

1. Giant Protein Cinnamon Rolls

Ξεκίνησε την εβδομάδα δυνατά με ένα πρωινό γεμάτο πρωτεΐνη και γεύση το οποίο θα κάνει όλους τους συναδέλφους σου να ζηλέψουν.

https://youtu.be/6_UIvTebPbs

2. Pancakes πρωτεΐνης κολοκύθας

Είναι η εποχή της κολοκύθας! Δοκίμασε pancakes τα οποία είναι φτιαγμένα με πραγματικό πουρέ κολοκύθας, ο οποίος σου ανοίγει έναν κόσμος γεύσεων.

https://youtu.be/Ah7cI0ZsRUc

3. Overnight Oats

Το porridge είναι υπέροχο, αλλά δεν είναι σαν το overnight oats. Το overnight porridge είναι γεμάτο γεύση, πρωτεΐνη και αρκετή ενέργεια.

Συνταγές

Χυλός βρώμης με Superfoods! Ετοίμασέ τον από το βράδυ.

Αν ψάχνεις το ιδανικό πρωϊνό τότε ο χυλός βρώμης με Superfoods είναι για σένα η κατάλληλη λύση. Δες τη συνταγή και ετοίμασε την από το προηγούμενο βράδυ.

4. Τέλεια Pancakes πρωτεΐνης

Το brunch δεν είναι σωστό χωρίς Pancakes. Και δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλό να τα φτιάξεις. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μερικά υλικά, τα αγαπημένα σου toppings και ένα ζεστό τηγάνι.

https://youtu.be/uAvmk_mxz6A

5. Vegan Smoothie Bowl

Όταν θέλεις πέντε επιπλέον λεπτά στο κρεβάτι, αυτό είναι το πρωινό σου. Βάλε τα όλα σε ένα μπλέντερ, πασπάλισε τις γαρνιτούρες σου και ξεκίνα.

https://youtu.be/yzM4OdiyuJo

5 Χορταστικές συνταγές για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο για χορτοφάγους 

1. Teriyaki Tofu & Ρύζι

Αυτή η συνταγή είναι ο ορισμός του fakeaway που γίνεται καλά. Το τραγανό tofu είναι αρκετό για να πείσει οποιονδήποτε να δοκιμάσει την Vegan ζωή.

https://youtu.be/L2Ez6TiCNyE

2. Tacos με κουνουπίδι Buffalo

Το κουνουπίδι είναι υποτιμημένο. Όταν γίνει σωστά, είναι στην κορυφή. Ξέχνα το μουσκεμένο κουνουπίδι στο πλάι του ψητού της Κυριακής. Αντ 'αυτού, δοκίμασε αυτά τα tacos κουνουπιδιού που θα κάνουν τους γευστικούς σου κάλυκες να απογειωθούν.

3. Νουντλς με φυστικοβούτυρο

Από το να βγάλεις το γουόκ μέχρι να καθίσεις για δείπνο, αυτό το γεύμα δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 20 λεπτά. Και αυτό είναι εγγύηση. Ένα γρήγορο δείπνο με άφθονη πρωτεΐνη και μετά κατευθείαν στο γυμναστήριο.

https://www.youtube.com/watch?v=thTU0XDK5eY

4. Mac ‘N’ Cheese

Ακριβώς επειδή δοκιμάζεις μερικά vegan γεύματα την εβδομάδα ή κάνεις την αλλαγή για τα καλά, δεν σημαίνει ότι πρέπει να χάσεις τα καλύτερα πράγματα στη ζωή. Και με αυτό εννοώ το mac 'n' cheese.

https://youtu.be/BYr1g47oQVY

5. Sticky Sesame Tofu

Το tofu είναι βασικό στοιχείο σε μια vegan διατροφή. Από τη στιγμή που θα δοιμάσεις αυτή την τραγανότητα, δεν θα κοιτάξεις ποτέ πίσω.

https://youtu.be/O20IxMtoHS0

6 Ιδέες για Vegan επιδόρπια χωρίς ενοχές 

1. Vegan μους σοκολάτας

Ξεκινάμε καθώς σκοπεύουμε να συνεχίσουμε με τις συνταγές για επιδόρπια — νόστιμα, απολαυστικά και υπέροχα για τα μακροθρεπτικά συστατικά σου. Μια vegan μους σοκολάτας ακούγεται πολύ καλή για να είναι αληθινή, αλλά δεν είναι. Τσίμπησε τον εαυτό σου, δεν ονειρεύεσαι.

https://youtu.be/YzpdbOdCq8c

2. Vegan κουλουράκια

Αν θέλεις μια συμβουλή, βάλε τα σε ένα δοχείο φαγητού μόλις ψηθούν. Διαφορετικά, κινδυνεύεις να τα φας όλα κατευθείαν από τη σχάρα του φούρνου. Μπορεί να μιλάω εκ πείρας, μπορεί και όχι.

https://youtu.be/HzKXmhtxIkA

3. Καρπούζι Ice Lollies

Μπορεί να φαίνεται σαν η λάθος εποχή για γρανιτάκια, αλλά δεν μπορούσα να αντισταθώ. Είναι το τέλειο δροσιστικό σνακ μετά το γυμναστήριο γεμάτο πρωτεΐνη. Αφού δοκιμάσεις ένα, θα καταλάβεις το hype. Εμπιστέψου με.

https://youtu.be/P3rB8IwH-9o

Μπορεί να μην είναι συνταγές, αλλά η σειρά σνακ Myvegan δεν πρέπει να μένει εκτός:

4. Vegan μους με φυστικοβούτυρο

Επιστροφή με άλλη μια μους, γιατί είναι τόσο τέλεια. Αυτή τη φορά με κρεμώδες φυστικοβούτυρο και μόλις 150 θερμίδες. Και — πώς θα μπορούσα να ξεχάσω; 9 γρ φυτικής πρωτεΐνης.

https://youtu.be/_GtNb2Vc_X4

5. Κέικ βατόμουρου σε κούπα

Τα mug cakes είναι αξεπέραστα και μοναδικά στον κόσμο των απλών και γρήγορων γλυκών. Με μόλις πέντε υλικά και δύο λεπτά, έχεις ένα επιδόρπιο απαράμιλλο στη γεύση και γεμάτο μέχρι το χείλος με 24 γραμμάρια πρωτεΐνης.

https://youtu.be/Se7Df0n9CKA

6. Vegan Blondies

Τα blondies είναι συνήθως γεμάτα βούτυρο, αυγά και ζάχαρη. Αυτά τα νόστιμα vegan blondies δεν περιέχουν τίποτα από αυτά και είναι εξίσου νόστιμα.

https://youtu.be/Rg_PXZa_mdk

4 νόστιμα ροφήματα Vegan για να δοκιμάσεις 

1. Smoothie σοκολάτας, μπανάνας και βατόμουρου

Είτε απολαμβάνεις ένα smoothie για πρωινό, μετά από μια πρωινή προπόνηση στο γυμναστήριο ή πριν τον ύπνο, δεν μπορείς να κάνεις λάθος με αυτήν τη συνταγή. Προόσθεσε την στην λίστα των smoothie σου και φτιάξτο όταν λαχταράς κάτι διαφορετικό.

Συνταγές

Vegan Smoothie Πρωτεΐνης | H καλύτερη συνταγή για φυτικά ροφήματα

Το καλύτερο φυτικό smoothie για μετά την προπόνηση ή για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας σαν γευστικό ρόφημα.

5 χρόνια πρινΚατά Jennifer Blow

2. Σέικ μετά την προπόνηση με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη

Παχύ, σοκολατένιο και απολαυστική γεύση. Χρειάζεται να πω περισσότερα; Αν δεν είχες ήδη πειστεί, θα πειστείς τώρα. Να ξέρεις ότι αυτό το σέικ για μετά την προπόνηση έχει 34,3 γραμμάρια πρωτεΐνης. Θα κάνει τα split squats να αξίζουν — πίστεψε με.

Πρόσθεσε μια δόση πρωτεΐνης σε οποιαδήποτε από τις αγαπημένες σου συνταγές smoothie:

3. Απλό Vegan Protein Smoothie

Αν σου αρέσει να κρατάς τα πράγματα απλά, ακολούθησε αυτήν τη συνταγή για smoothie. Με μόνο τρία βασικά συστατικά.

https://youtu.be/zbcJcS66SvM

4. Clear Vegan Slushie

Άλλη μια απλή συνταγή για τις μέρες που δεν έχεις χρόνο. Θρυμμάτισε λίγο πάγο και φτιάξε την Clear Protein σου όπως θα έκανες συνήθως. Είναι απολαυστικό.

https://www.youtube.com/watch?v=0GkHDj5JRzI

Με λίγα λόγια

Δεν υπάρχει χρόνος σαν το παρόν για να δοκιμάσεις τον εαυτό σου. Μπορείς να γίνεις vegan για έναν ολόκληρο μήνα; Αν αυτό δεν είναι για εσένα, τότε βούτα πρώτα τα δάχτυλα των ποδιών σου. Δοκίμασε ένα vegan γεύμα κάθε μέρα ή μια Vegan μέρα την εβδομάδα. Αξίζει να το δοκιμάσεις.

Συχνές ερωτήσεις 

Πόσο καιρό υπάρχει ο βιγκανισμός; 

Οι λέξεις "vegan" και "veganism" κυκλοφορούν από τον Νοέμβριο του 1944.

Υπάρχει μήνας για vegan; 

Ο Παγκόσμιος Μήνας Vegan γιορτάζεται τον Νοέμβριο. Ξεκίνησε ως Παγκόσμια Ημέρα Vegan, για τον εορτασμό της 50ης επετείου της Παγκόσμιας Εταιρείας Vegan, προτού γίνει εκδήλωση διάρκειας μιας εβδομάδας και στη συνέχεια ενός μήνα .

Αν όμως ένας μήνας δεν είναι αρκετός για εσένα, ο βιγκανισμός γιορτάζεται από πολλούς τον Ιανουάριο. Γνωστός ως "Veganuary", οι άνθρωποι δοκιμάζουν τον βιγκανισμό για ολόκληρο τον μήνα.

Γιατί γιορτάζεται ο Παγκόσμιος Μήνας Vegan; 

Ο Παγκόσμιος Μήνας Vegan γιορτάζεται στην επέτειο της επινόησης του όρου «Vegan» από την παλαιότερη Vegan κοινωνία.

Πώς γιορτάζουν οι Vegan τον Παγκόσμιο Μήνα Vegan; 

Οι Vegan γιορτάζουν τον Παγκόσμιο Μήνα Vegan με πολλούς τρόπους. Αυτοί οι τρόποι περιλαμβάνουν την ευαισθητοποίηση για τον Vegan τρόπο ζωής, τη συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικές οργανώσεις για vegan, την ενθάρρυνση των φίλων και της οικογένειάς για να απολαύσουν μερικά vegan γεύματα, και συχνά τις δωρεές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για ζώα.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Myprotein
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Myprotein
myprotein