Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Διατροφή

Βιταμίνες και τρόφιμα ! Η κατάλληλη ισορροπία.

Βιταμίνες και τρόφιμα ! Η κατάλληλη ισορροπία.
Τουλιάτος Γιώργος
Ιατρός Βιοπαθολόγος και Συγγραφέας7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Τουλιάτος Γιώργος

Είναι σίγουρο πώς ο κάθε αθλητής μπορεί να λάβει τις βιταμίνες που απαιτούνται μέσα από την διατροφή του. Ο συνδυασμός όμως συμπληρωμάτων και βιταμινών είναι η βέλτιστη λύση.

Τρόφιμα και βιταμίνες - μέταλλα - ιχνοστοιχία

vitamin c orange juice
=> Βιταμίνη Α (ρετινόλη): βερίκοκα=> Βιταμίνη Β1 (θιαμίνη): καστανό ρύζι=> Βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη): συκώτι=> Bιταμίνη Β3 (νιασίνη): κοτόπουλο=> Bιταμίνη Β5 (παντοθεικό οξύ): φιστίκια=> Βιταμίνη Β6 (πυριδοξίνη): μούσλι=> Φυλλικό οξύ: σπανάκι=> Bιταμίνη Β12 (κυανοκοβαλαμίνη): σκουμπρί
=> Βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ): κόκκινες πιπεριές
=> Βιταμίνη D (καλσιφερόλη): ρέγκα
=> Bιταμίνη Ε (τοκοφερόλη): αμύγδαλα
=> Bιταμίνη Κ: ντομάτες=> Ασβέστιο-κάλσιο: μαρίδα
=> Μαγνήσιο: φασόλια γίγαντες
=> Κάλιο-ποτάσιο: ψητή πατάτα=> Ιώδιο: μπακαλιάρος=> Σίδηρος:κακάο (τρισθενής), μοσχάρι (δισθενής)
=> Σελήνιο: γαλοπούλα=> Ψευδάργυρος: στρείδια=> Φυτικές ίνες: μπρόκολο=> Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα: σολoμό

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Βιβλιογραφία

Τουλιάτος, Γ. (2015) «Επιστημονική Προσέγγιση και Ιατρική Πρόληψη στη μυϊκή ανάπτυξη». Αθήνα. Εκδόσεις Αστάρτη.

Τουλιάτος Γιώργος
Ιατρός Βιοπαθολόγος και Συγγραφέας
Προβολή του προφίλ του Τουλιάτος Γιώργος
Ο Γιώργος Τουλιάτος είναι ιατρός με ειδίκευση στην Βιοπαθολογία. Έχει συγγράψει τρία βιβλία σχετικά με την διατροφή, την άσκηση και τα συμπληρώματα στο άθλημα του Bodybuilding. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του συγγράμματος Anabolics, των ελληνικών εκδόσεων Muscle Mag και Muscular Development, της Ορθοβιοτικής καθώς και της Alsacademy στην Κύπρο. Τα άρθρα του και οι συνεντεύξεις του έχουν φιλοξενηθεί από τα τοπικά μέσα (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες) αλλά και από τον Αμερικάνικο Σταθμό Super Human Radio και το trtrevolution. Έχει οργανώσει και συμμετάσχει πολλά σεμινάρια σε Ελλάδα & Κύπρο σχετικά με τα συμπληρώματα διατροφής, την διατροφή, την εργοφυσιολογία και την αντιγήρανση. Ο Γιώργος Τουλιάτος είναι πρώην πρωταθλητής Bodybuilding και πρόσφατα είχε την τιμή να είναι κριτής στις οργανώσεις της Nac και την World Wabba Hellas.
myprotein