Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Διατροφή

Υγιεινά σνακ | 10 ιδέες για μετά την προπόνηση.

Υγιεινά σνακ | 10 ιδέες για μετά την προπόνηση.
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 5 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Υγιεινά σνακ | 10 ιδέες για μετά την προπόνηση.

Μόλις τελείωσες μια σκληρή προπόνηση. Τα έδωσες όλα. Και τώρα πεινάς πολύ. ‘Έξω από το γυμναστήριο έχει αρκετούς πειρασμούς. Εσύ καλύτερα να προτιμήσεις τα παρακάτω υγιεινά σνακ.

Δείτε 10 υγιεινές εναλλακτικές οι οποίες είναι ιδανικές για μετά την προπόνηση!

Μείγμα Αποξηραμένων Καρπών

υγιεινά σνακ
To trail mix είναι ένα μείγμα αποξηραμένων φρούτων και ξηρών καρπών. Υπάρχουν αρκετά έτοιμα στο σούπερ μάρκετ, αλλά το καλύτερο είναι να φτιάξετε τα δικά σας. Αγοράστε τους αγαπημένους σας ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, σταφίδες, τσιπς μπανάνας και αν θέλετε βάλτε και τσιπς σοκολάτας. Ωστόσο, τα τσιπς σοκολάτας μην είναι σε αναλογία 90%.

Πρωτεϊνικά Shake

υγιεινά σνακ
Το shake πρωτεΐνης είναι το κλασσικότερο σνακ για μετά την προπόνηση. Αρκετοί το περιμένουν πως και πως ως το «δώρο μετά την προπόνηση». Είναι ένας βολικός τρόπος να λάβετε ποιοτικές θερμίδες και ένας αποδεδειγμένος τρόπος να βελτιστοποιήσετε την μυϊκή ανάπτυξη μετά την προπόνησή σας.

Ρυζογκοφρέτες και βούτυρα ξηρών καρπών

υγιεινά σνακ
Φυστικοβούτυρο. Αμυγδαλοβούτυρο. Βούτυρο κάσιους. Συνδυάζονται άριστα με τις ρυζογκοφρέτες. Πωλούνται σε συσκευασίες τους 1 κιλού ώστε να έχετε αρκετή ποσότητα στοκ (χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει να το παρακάνετε). Τα βούτυρα αμυγδάλου είναι γεμάτα πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά.

Βραστά αυγά

υγιεινά σνακ
Ο ιδανικός τρόπος να διώξετε τους γύρω σας. Πλάκα κάνω. Τα βραστά αυγά είναι η απάντηση στη μυϊκή ανάπτυξη. Μια άριστη πηγή πρωτεΐνης και λιπαρών ώστε να τροφοδοτήσετε το μυϊκό σας σύστημα.

Κίτρινο Τυρί

υγιεινά σνακ
Θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια με το παραπάνω σνακ τυριού. Εύκολη, νόστιμη και βολική λύση για ένα ποιοτικό μεταπροπονητικό σνακ.

Μπάρες Πρωτεΐνης

υγιεινά σνακ

Πρωτεϊνικές μπάρες, μπισκότα, brownie και πολλά άλλα υπάρχουν στην ιστοσελίδα μας και είναι εδώ για να σας δώσουν γεύση και μυϊκή ανάπτυξη χωρίς ενοχές. Οι  μπάρες πρωτεΐνης της Myprotein περιλαμβάνουν υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες - όπως από σόγια ή ζωικές πηγές - με αποτέλεσμα να συνεισφέρουν με απαραίτητα αμινοξέα στη διατροφή σας για να σας βοηθήσουν να χτίσετε και να διατηρήσετε τη μυϊκή σας μάζα, να βελτιώσετε το ανοσοποιητικό σας και συνθέσετε ερυθρά αιμοσφαίρια, να αποκαταστήσετε τα τραύματα ή τους κατεστραμμένους ιστούς και να παράγεται ορμόνες και ένζυμα. Μπορούν επίσης να παρέχουν ενέργεια με τη μορφή υδατανθράκων ή λιπαρών, καθώς και βιταμινών ή μετάλλων για τη στήριξη της συνολικής σας υγείας

Μακαρόνια

υγιεινά σνακ
Αρκετοί θεωρούν ότι τα μακαρόνια παχαίνουν… Όπως έχουμε ξαναπεί όμως δεν υπάρχουν τροφές που «παχαίνουν» αλλά όλα είναι θέμα θερμιδικού ισοζυγίου. Τα μακαρόνια σε συνδυασμό με λαχανικά και μια καλή πηγή πρωτεΐνης όπως μοσχάρι, είναι ένα άριστο πιάτο για μετά την προπόνηση.

Μπανάνα και φυστικοβούτυρο

υγιεινά σνακ

Η μήλο με φυστικοβούτυρο… Το φρούτο θα σας προσφέρει γρήγορους υδατάνθρακες και το φυστικοβούτυρο υγιεινά λιπαρά.

Σοκολατούχο γάλα

υγιεινά σνακ

Παρόλο που δεν πρέπει να το πίνετε με το κιλό, το σοκολατούχο γάλα είναι η ιδανική εναλλακτική του πρωτεϊνικού ροφήματος που προτείνεται από διατροφολόγους σε αθλητές. Περιέχει πρωτεΐνη γάλακτος και υδατάνθρακες που είναι απαραίτητοι για μετά την προπόνηση. Προτιμήστε μικρές μερίδες ώστε να τις παίρνετε μαζί σας μετά την προπόνηση.

Pancakes Πρωτεΐνης

υγιεινά σνακ

Όλοι ξέρουμε ότι τα pancakes είναι ιδανικά για πρωϊνό. Ξέρατε όμως ότι είναι ιδανικά υγιεινά σνακ και για μετά την προπόνηση; Τα πρωτεϊνικά pancakes μπορούν να συνδυαστούν με φυστικοβούτυρο. Δοκιμάστε το Protein Pancake Mix της Myprotein και προσθέστε λίγο σιρόπι χωρίς ζάχαρη … και καλή απόλαυση!

Με λίγα λόγια

Ανεξάρτητα με το ποια μέρα θα γυμναστείτε, πρέπει να προγραμματίσετε τα υγιεινά σνακ που θα έχετε για μετά την προπόνησή σας ώστε να αποφύγετε να φάτε 65 φέτες ψωμί σε μια «στιγμή αδυναμίας». Να θυμάστε ότι μετά την προπόνηση είναι αρκετά δύσκολο κανείς να μείνει πιστός στο πλάνο του. Φροντίστε να επιλέξετε τα κατάλληλα υγιεινά σνακ, τα οποία δεν θα σας στερήσουν τη γεύση, αλλά δεν θα σας γεμίσουν και ενοχές.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein