Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Προπόνηση

Chest day : τα βασικά της προπόνησης στήθους !

Chest day : τα βασικά της προπόνησης στήθους !
Τουλιάτος Γιώργος
Ιατρός Βιοπαθολόγος και Συγγραφέας7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Τουλιάτος Γιώργος

Chest day : Φτιάξε Στήθος απο ατσάλι !

1800x672-gs-wk20-gr-zone-3_1200x672_acf_cropped

Η προπόνηση στήθους χωρίζεται σε δυο κατηγορίες.

Η πρώτη αυξάνει το εύρος των θωρακικών, όπως τα ανοίγματα με αλτήρες, και οι πιέσεις οι οποίες δίνουν ανάπτυξη στη μάζα του μείζονος θωρακικού και το στήθος προβάλει προς τα έξω. Στην πρώτη κίνηση, συμμετέχουν οι τρικέφαλοι και οι δελτοειδείς στο βαθμό που γίνεται στις πιέσεις. Είναι ένας καλός τρόπος απομόνωσης και έμφασης στο σχήμα του στήθους. Κατά τη θετική φάση οι αλτήρες δε θα πρέπει να ακουμπούν, αλλά να φτάνουν σε απόσταση λίγων εκατοστών μεταξύ τους, ώστε να διατηρείται μια συνεχής τάση στους θωρακικούς.

cgs1

H δεύτερη αφορά τις  πιέσεις με αλτήρες η με μπάρα. Όσο πιο ανοιχτή είναι η λαβή στη μπάρα, ενεργοποιείται η έξω μοίρα του μείζονος θωρακικού μυός, αλλά επιφορτίζονται οι ώμοι. Αντιθέτως, σε μια μέτρια λαβή όσο το εύρος των ώμων, δίνεται μεγαλύτερη επιφόρτιση στους τρικέφαλους και την έσω μοίρα των θωρακικών (γραμμή του στέρνου). Σε αυτήν οι αγκώνες δε θα πρέπει να κλειδώνουν στο τελείωμα της θετικής φάσης, όπως επίσης η μπάρα να μην ακουμπά το στέρνο, αλλά να φτάνει σε απόσταση πέντε εκατοστών από το θώρακα. Καλό είναι μεταξύ των σετ να γίνεται ένα μικρό ποζάρισμα, πράγμα που βοηθά στο διαχωρισμό και την καλύτερη σύσπαση των μυών (ισομετρική συστολή). Επίσης σημαντικό ρόλο παίζουν και οι σωστές αναπνοές, καθότι ο θώρακας εκπτύσσεται και ο θωρακικός κλωβός αυξάνει σε όγκο (pullover,flys).

Βιβλιογραφία

Τουλιάτος, Γ. (2015) «Επιστημονική Προσέγγιση και Ιατρική Πρόληψη στη μυϊκή ανάπτυξη». Αθήνα. Εκδόσεις Αστάρτη.

Τουλιάτος Γιώργος
Ιατρός Βιοπαθολόγος και Συγγραφέας
Προβολή του προφίλ του Τουλιάτος Γιώργος
Ο Γιώργος Τουλιάτος είναι ιατρός με ειδίκευση στην Βιοπαθολογία. Έχει συγγράψει τρία βιβλία σχετικά με την διατροφή, την άσκηση και τα συμπληρώματα στο άθλημα του Bodybuilding. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του συγγράμματος Anabolics, των ελληνικών εκδόσεων Muscle Mag και Muscular Development, της Ορθοβιοτικής καθώς και της Alsacademy στην Κύπρο. Τα άρθρα του και οι συνεντεύξεις του έχουν φιλοξενηθεί από τα τοπικά μέσα (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες) αλλά και από τον Αμερικάνικο Σταθμό Super Human Radio και το trtrevolution. Έχει οργανώσει και συμμετάσχει πολλά σεμινάρια σε Ελλάδα & Κύπρο σχετικά με τα συμπληρώματα διατροφής, την διατροφή, την εργοφυσιολογία και την αντιγήρανση. Ο Γιώργος Τουλιάτος είναι πρώην πρωταθλητής Bodybuilding και πρόσφατα είχε την τιμή να είναι κριτής στις οργανώσεις της Nac και την World Wabba Hellas.
myprotein