Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Προπόνηση

Προπόνηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης | Σημαντικά πράγματα προς αποφυγή

Προπόνηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης | Σημαντικά πράγματα προς αποφυγή
Emily Wilcock
Writer and expert2 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Emily Wilcock

Η προπόνηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι δύσκολη στο τι πρέπει να κάνεις. Αν και δεν πρέπει να αναμένεται από τις μέλλουσες μητέρες να εγκαταλείψουν έναν ενεργό τρόπο ζωής, υπάρχουν μερικές ασκήσεις που είναι καλύτερο να αποφεύγονται.

Ευτυχώς, οι PT Sim και Kay είναι σε ετοιμότητα για να καθοδηγήσουν προσεκτικά τις μέλλουσες μαμάδες μέσα από τα πρέπει και τα μη της προπόνησης κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Είναι εκπαιδευμένες για πρίν και μετά τον τοκετό, καθώς και έγκυες οι ίδιες, οπότε ξέρουν δύο πράγματα για το θέμα.

Όπως πάντα, συνιστάται πάντα να μιλήσεις με τον γιατρό της μαίας σου για να λάβεις το οκ για να συνεχίσεις με οποιαδήποτε μορφή προπόνηση όταν είσαι έγκυος.

https://youtu.be/93o8AsqmtEE

Εάν δεν σε έχει συμβουλεύσει ιατρός για να μην το κάνεις, είναι ασφαλές να ασκηθείς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Στο πλαίσιο αυτό, είναι καλύτερα να παραμείνεις στο ίδιο περίπου πρόγραμμα προπόνησης που ακολουθούσες πριν μάθεις ότι είσαι έγκυος. Για παράδειγμα, αν δεν πήγαινες στο τμήμα spinning πριν από την εγκυμοσύνη, τώρα μάλλον δεν είναι η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσεις.

Εάν δεν γυμναζόσουν πριν από την εγκυμοσύνη αλλά θέλεις να ξεκινήσεις, θα πρέπει να είναι ασφαλές να το κάνεις, αλλά λάβε πρώτα κάποιες οδηγίες.

Μερικές ασκήσεις προς αποφυγή

Μην γυμνάζεσαι σε ύπτια θέση

Με άλλα λόγια, μην κάνεις  καμία άσκηση ενώ είσται ξαπλωμένη ανάσκελα. Αυτό μπορεί να καταστείλει τη φλέβα που μεταφέρει οξυγόνο στο μωρό.

Απέφυγε τη βίαιη εκπνοή με το στόμα κλειστό

Αυτό είναι σύνηθες κατά τη διάρκεια της άρσης βαρών. Η άσκηση με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να αποφεύγεται γιατί ασκεί πίεση στην περιοχή της κοιλιάς και μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση.

Προσάρμοσε την πρόσληψη των θερμίδων σου

Έχε υπόψη σου πόσες θερμίδες καις μέσω της άσκησης, διασφαλίζοντας ότι εξακολουθείς να τρως άφθονες και για το μωρό. Θα πρέπει να αυξήσεις την κατανάλωση θερμίδων σου καθώς προπονείσαι και κατά τη διάρκεια των τριών τριμήνων.

Άλλες εκτιμήσεις

  • Απέφυγε την άσκηση στη ζέστη
  • Απέφυγε αθλήματα επαφής (π.χ. ποδόσφαιρο, ράγκμπι και πολεμικές τέχνες)

Με λίγα λόγια

Και να θυμάσαι, η άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σου πρέπει να είναι διασκεδαστική και ευχάριστη. Η εγκυμοσύνη είναι μια απίστευτα ιδιαίτερη περίοδος στη ζωή σου, επομένως μην αισθάνεσαι πίεση να πιέσεις τον εαυτό σου αν δεν το θέλεις. Κάνε αυτό που σε κάνει να νιώθεις καλά και εκμεταλλεύσου την ευκαιρία να συνδεθείς με το μωρό σου που μεγαλώνει — αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα.

Emily Wilcock
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Emily Wilcock
myprotein