Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Προπόνηση

Τι να φορέσεις στο γυμναστήριο. Ένας οδηγός για άντρες.

Τι να φορέσεις στο γυμναστήριο. Ένας οδηγός για άντρες.
Myprotein
Writer and expert8 μήνες πριν
Προβολή του προφίλ του Myprotein

Η ένδυση γυμναστικής έχει εξελιχθεί πραγματικά τα τελευταία χρόνια, με τις προόδους στο σχεδιασμό και την τεχνολογία ενδυμάτων να ενισχύουν την άνεση και την απόδοση για άνδρες όλων των φυσικών καταστάσεων και μεγεθών.

Μπορεί να μην έχεις προηγουμένως σκεφτεί πολύ τα ρούχα του γυμναστηρίου σου, αλλά ορίστε γιατί αυτό που φοράς έχει σημασία και ποια ρούχα πρέπει να φοράς για να αξιοποιήσεις στο έπακρο την προπόνησή σου.

Γιατί είναι σημαντικό αυτό που φοράς όταν γυμνάζεσαι;

Τα γυμναστήρια μπορεί να μην έχουν συνήθως αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα, αλλά είναι σημαντικό να ντυθείς κατάλληλα. Θέλεις να φορέσεις ρούχα που σου δίνουν την ελευθερία να κινηθείς αλλά σε κρατούν καλά καλυμμένο, κατασκευασμένα από υλικά που αναπνέουν, ελαφριά και άνετα.

Υπάρχει επίσης το πρόσθετο ψυχολογικό όφελος: εάν αισθάνεσαι καλά, είναι πιο πιθανό να αισθανθείς ότι έχεις κίνητρο για να κάνεις μια καλή προπόνηση.

Συμβουλές για την εύρεση των καλύτερων ανδρικών ρούχων γυμναστικής

Η άνεση είναι το κλειδί όταν πρόκειται για την εύρεση ρούχων γυμναστικής για άνδρες. Αναζήτησε υφάσματα που είναι ελαφριά, που αναπνέουν και απομακρύνουν την υγρασία - αυτό το τελευταίο ισχύει ειδικά για κάθε βαρύ πουλόβερ εκεί έξω — ώστε να μπορείς να παραμείνεις δροσερός όταν γυμνάζεσαι και προπονείσαι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αναφορικά με το τι δεν πρέπει να φοράς, απόφυγε τα ρούχα από βαμβάκι. Το βαμβάκι είναι καλό για τις περισσότερες φορές, αλλά κρατάει τον ιδρώτα, το οποίο είναι το τελευταίο πράγμα που θέλεις όταν ασκείσαι.

Αν ψάχνεις πέρα από την άνεση και θέλεις να μεγιστοποιήσεις πραγματικά την απόδοσή σου, ίσως θελήσεις να δοκιμάσεις ρούχα συμπίεσης — σφιχτά τοποθετημένα ρούχα γυμναστηρίου σχεδιασμένα για να μειώσουν την κίνηση των μυών και τον πόνο μετά την προπόνηση.

Η δική μου προτίμηση είναι να γυμνάζομαι με φαρδιά, ελαφριά ρούχα - σορτς και μπλουζάκι — με μακρυμάνικο μπλουζάκι για προθέρμανση και αποκατάσταση. Αλλά εξαρτάται από εσένα-ασκήσου με ό,τι αισθάνεσαι πιο άνετα.

1. Ντύσου ανάλογα με την προπόνηση σου

Για άνεση και απόδοση, θα πρέπει να ντυθείς ανάλογα με τη δραστηριότητα. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείς μηχανήματα, η ασφάλεια είναι η πρώτη προτεραιότητα. Μην φοράς λοιπόν φαρδιά ρούχα που θα μπορούσαν να πιαστούν.

Εάν κάνεις προπόνηση δύναμης, θα θελήσεις να έχεις μερικά επιπλέον στρώματα που μπορείς να φορέσεις για να παραμείνεις ζεστός μεταξύ των σετ.

Και αν πρόκειται να κινηθείς πολύ, φόρεσε ρούχα που σου δίνουν άφθονη ελευθερία και αισθάνεσαι άνετα.

2. Παπούτσια που ταιριάζουν στη δραστηριότητα

Το να φοράς το σωστό ζευγάρι παπουτσιών μπορεί επίσης να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην απόδοσή σου, καθώς διαφορετικές δραστηριότητες απαιτούν διαφορετικά υποδήματα.

Για παράδειγμα, τα παραδοσιακά παπούτσια weight – lighting έχουν σκληρή σόλα, ανυψωμένη φτέρνα και παρέχουν πλευρική στήριξη, καθιστώντας τα ιδανικά για μια βαθιά θέση squat. Αλλά αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι κατάλληλα για άλλες ασκήσεις που απαιτούν πιο ευέλικτη σόλα.

Όλα τα παπούτσια τρεξίματος είναι σχεδιασμένα για τρέξιμο, αλλά υπάρχουν διάφορα σχήματα και μεγέθη για να επιλέξεις ανάλογα με το στυλ τρεξίματος και την απόσταση που τρέχεις. Το λάθος ζευγάρι παπούτσια θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσφορία και ακόμη και σε τραυματισμό, οπότε θα πρέπει να βρεις το σωστό ζευγάρι.

Τα παπούτσια για εκγύμναση σε ελλειπτικό μηχάνημα είναι μια σύγχρονη εναλλακτική λύση που έχει μια σταθερή σόλα με κάποια ευκαμψία. Είναι ειδικά κατασκευασμένα για να φορεθούν για μια ποικιλία δραστηριοτήτων στο γυμναστήριο, αν και αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν είναι το καλύτερο ζευγάρι για κάθε συγκεκριμένη άσκηση.

Η δική μου προτίμηση είναι να φοράς παπούτσια για τρέξιμο για τις περισσότερες δραστηριότητες, αλλά και να φοράς παπούτσια άρση βαρών για προπόνηση κάτω σώματος και ασκήσεις δύναμης.

3. Ακολούθησε το πρωτόκολλο του γυμναστηρίου

Τα περισσότερα γυμναστήρια έχουν κώδικα δεοντολογίας ή οδηγίες πρωτοκόλλου γυμναστικής. Κατά γενικό κανόνα, είναι καλύτερο να αποφεύγεις να φοράς υπερβολικά αποκαλυπτικά ρούχα ή γιλέκα που θα μπορούσαν να κάνουν τους άλλους άβολα. Φέρνοντας μια μικρή πετσέτα για να σκουπίσεις τον εξοπλισμό μετά τη χρήση είναι επίσης μια διακριτική χειρονομία.

4. Κοσμήματα & αξεσουάρ

Ενώ μπορεί να σου αρέσει να φοράς αντικείμενα με συναισθηματική ή πνευματική αξία, είναι καλύτερο να αφαιρέσεις όσα περισσότερα κοσμήματα ή μη λειτουργικά αξεσουάρ πριν κάνεις προπόνηση. Αυτά τα αντικείμενα μπορούν εύκολα να πιαστούν, προκαλώντας δυνητικά τραυματισμό στον εαυτό σου ή σε άλλους.

Εάν έχεις κάποια piercings που δεν μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν, δοκίμασε να τα κολλήσεις για να τα αποτρέψεις από το να πιαστούν ή να τραβηχτούν.

Τι πρέπει να φοράς στο γυμναστήριο;

Αερόβιο

Για αερόβια άσκηση, φόρεσε ρούχα που σου επιτρέπουν να κινείσαι ελεύθερα και να διατηρείσαι δροσερός. Το Velocity Short Sleeve T-shirt και το Tempo Shorts είναι τέλεια, παρέχοντας ευελιξία και δυνατότητα αναπνοής.

Προπόνηση με βάρη

Κατά τη διάρκεια συνεδριών προπόνησης με βάρη , χαμηλότερης έντασης, βάλε σε στρώσεις τα ρούχα σου για να διατηρήσεις μια καλή θερμοκρασία ενώ σηκώνεις βάρη. Το Performance T-shirt και το Shorts 2-in1 είναι ιδανικά και τα Knee Sleeves παρέχουν επιπλέον υποστήριξη.

Το Tempo Long Sleeve Top είναι ιδανικό για προθέρμανση, αποκατάσταση και διατάσεις, για να αποφύγεις ξαφνικές πτώσεις της θερμοκρασίας του σώματος.

Γιόγκα

Χρειάζεσαι άνετα ρούχα που παρέχουν άφθονη κίνηση για γιόγκα. Διάλεξε τα Light weight Woven Joggers με την επιλογή σου από ένα top γυμναστικής.

Αθλήματα μάχης

Είναι σημαντικό να προστατεύσεις το σώμα σου σε αθλήματα μάχης. Μείνε καλυμμένος με το Engage Long Sleeve Base layer και Engage Base layer Leggings κατά τη διάρκεια έντονων προπονήσεων. Τα ρούχα συμπίεσης είναι επίσης χρήσιμα για την αποκατάσταση.

HIIT

Η διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης απαιτεί ελαφριά ρούχα και αερισμό. Το Seamless Tank Top και τα Tempo Stretch Woven Shorts είναι εξαιρετικές επιλογές για να παραμείνεις άνετος και ευκίνητος κατά τη διάρκεια μιας έντονης συνεδρίας.

Με λίγα λόγια

Στο τέλος της ημέρας, το πιο σημαντικό είναι να φοράς κάτι κατάλληλο για την προπόνησή σου και να αισθάνεσαι άνετα όταν ασκείσαι. Είτε προτιμάς τα τζόγκερ από τα σορτς, είτε τα φούτερ από τα μπλουζάκια, εξαρτάται από εσένα.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλές επιλογές στις μέρες μας. Βρες λοιπόν μερικά ρούχα γυμναστικής που σου επιτρέπουν να ασκείσαι με ασφάλεια και να κινείσαι ελεύθερα και ετοιμάσου να απογειώσεις την προπόνησή σου.

Myprotein
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Myprotein
myprotein