Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συνταγές

Μπράουνι με γλυκοπατάτα

Μπράουνι με γλυκοπατάτα
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 6 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Μπράουνι με γλυκοπατάτα

Γλυκοπατάτα ... στα μπράουνι; Παράξενο ε; Και όμως αυτή η συνταγή θα σε ξετρελάνει μιας και θα κάνει τα μπράουνι ακόμα πιο γλυκά και υγρά. Δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα κλασσικά μπράουνι!

Με αυτή τη συνταγή πρωτεϊνικού μπράουνι γλυκοπατάτας, θα έχετε τα πιο μαλακά και γλυκά μπράουνι που έχετε δοκιμάσει ενώ παράλληλα θα τροφοδοτήσετε τους μυς σας με πρωτεΐνη!

Μερίδες: 8-10

Συστατικά

Διαδικασία

1. Αρχικά, τρυπήστε την γλυκοπατάτα αρκετές φορές με ένα πιρούνι, και μετά ψήστε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν. Αφήστε το να κρυώσει και μετά ξεφλουδίστε την πατάτα.

2. Μόλις κρυώσει, τοποθετήστε την γλυκοπάτα, το αυγό, ασπράδι, φυστικοβούτυρο, μέλι, γιαούρτι, γάλα και Flavdrops σε ένα μίξερ και αναμίξτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίξτε το μείγμα σε ένα μπολ. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, συνδυάστε το αλεύρι, την πρωτεΐνη και το μπέικιν πάουντερ. Τοποθετήστε το στέγνο μείγμα στο υγρό μείγμα.

Once cooled, place the sweet potato, egg, egg white, peanut butter, honey, Greek yoghurt, milk and Flavdrops into a food processor or blender, and process until no lumps remain. Pour the mixture into a large bowl. In a separate bowl, combine the flour, whey and baking powder. Add the dry mixture to the wet mixture and carefully fold the mixture, without overworking.

3.  Τώρα ανακατέψτε τα κομματάκια μαύρης σοκολάτας και στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα σε ένα βαθύ τετράγωνο ταψί.

4. Ψήστε στους 180°C για 20-22 λεπτά.

5. Αφήστε τα μπράουνι να κρυώσουν για 30 λεπτά, και κόψτε σε τετραγωνάκια και απολαύστε.

Αυτά τα μπράουνι λιώνουν στο στόμα και δεν θα το πιστέψεις ότι έγιναν με γλυκοπάτατα.

Sweet potato brownies
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein