Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συνταγές

Σοκολατένιες Μπουκίτσες με Πορτοκάλι | Σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες για πριν την προπόνηση

Σοκολατένιες Μπουκίτσες με Πορτοκάλι | Σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες για πριν την προπόνηση
Lauren Dawes
Writer and expert2 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Lauren Dawes

Καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, σου προσφέρουμε ένα σνακ για πριν την προπόνηση που είναι λίγο πιο απολαυστικό.

Αυτό το εορταστικό συναίσθημα αρχίζει σίγουρα να είναι εδώ και (αν είσαι σαν εμάς) τα επίπεδα ενθουσιασμού είναι υψηλά για όλα τα φαγητά που συνοδεύουν τα Χριστούγεννα. Ειδικά η σοκολάτα, σωστά;

Ο Niall μας δείχνει μια συνταγή που είναι τέλεια για να αξιοποιήσει σωστά αυτές τις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και να ενισχύσει τις προπονήσεις σου. Αυτές οι μπουκίτσες γεμάτες ενέργεια και πολύ νόστιμες, γεμάτες με ζωηρή γεύση και επικαλυμμένες με κρεμώδη σοκολάτα.

Είναι μια νόστιμη ενίσχυση υδατανθράκων και πρωτεϊνών, ιδανική για να τροφοδοτήσει το μυϊκό σου σύστημα σε μια προπόνηση καρδιαγγειακής άσκησης ή μιας βαριάς ημέρας ποδιών.

Στην πραγματικότητα, είναι τόσο τέλεια που πραγματικά συνιστούμε να διπλασιάσεις αυτή η συνταγή, ώστε να διαρκέσουν περισσότερο.

Μερίδες: 12 μπουκίτσες

https://youtu.be/b4QdeWsZkK4

Συστατικά

  • 150 γρ. φουντούκια
  • 100 γρ. μαλακοί χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
  • 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 1 scoop Impact Whey Protein (Σοκολάτα)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • ½ πορτοκάλι (ξεφλουδισμένο)
  • 1 πορτοκάλι στυμμένο
  • 1 σοκολάτα με πορτοκάλι

Μέθοδος

  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C/360°F.
  2. Μετέφερε τα φουντούκια σε ένα στρωμένο ταψί και ψήσε τα για 10 λεπτά, μέχρι να φρυγανιστούν (αυτό το βήμα είναι προαιρετικό).
  3. Πρόσθεσε τα φουντούκια σε ένα μπλέντερ τροφίμων και χτύπησε τα μέχρι να θρυμματιστούν οι ξηροί καρποί. Μην ανακατεύεις για πολύ ώρα γιατί το μείγμα θα γίνει σαν βούτυρο ξηρών καρπών.
  4. Μόλις ανακατευτούν, πρόσθεσε τους χουρμάδες, τη σκόνη κακάο, την πρωτεΐνη ορού γάλακτος, το αλάτι, το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, έναν χυμό πορτοκαλιού και ανακάτεψε ξανά. Πρόσθεσε λίγο νερό μέχρι να σου μείνει ένα πλήρως ενωμένο, κολλώδες μείγμα.
  5. Χώρισε το μείγμα σε 12 ίδιες μπάλες (περίπου 25 γραμμάρια ανά μπάλα). Σκέπασέ τες και άφησε τις μπάλες να κρυώσουν για 15-20 λεπτά μέχρι να σφίξουν.
  6. Εν τω μεταξύ, λιώσε την σοκολάτα πορτοκαλιού σε διαστήματα 30 δευτερολέπτων στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας μετά από κάθε διάστημα. Βγάλε τις μπάλες ενέργειας από το ψυγείο μόλις κρυώσουν και χρησιμοποίησε ένα καλαμάκι ή οδοντογλυφίδα για να τις βουτήξεις στη συνέχεια στην λιωμένη σοκολάτα πορτοκαλιού μέχρι να καλυφθούν εντελώς.
  7. Μετέφερε τες σε ένα πιάτο και άφησε τες ξανά να κρυώσουν μέχρι να δέσουν (περίπου μισή ώρα). Απόλαυσε τες αμέσως ή άφησέ τες στο ψυγείο έως και 3-4 ημέρες.

Διατροφικές πληροφορίες

Θερμίδες181
Συνολικό λίπος11g
Συνολικοί υδατάνθρακες16g
Πρωτεΐνη4g
Lauren Dawes
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Lauren Dawes

Η Lauren είναι απόφοιτος αγγλικής λογοτεχνίας και προέρχεται από την Νότια Αγγλία. Αγαπούσε πάντα την κολύμβηση, έχει ανακαλύψει τη δύναμη που προσφέρουν τα βάρη τα τελευταία χρόνια, και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης στην εβδομαδιαία τάξη hot yoga.

Τα σαββατοκύριακα μαγειρεύει συνήθως ή τρώει κάποιο είδος brunch και απολαμβάνει να δοκιμάζει νέες συνταγές με τους συγκατοίκους της - ειδικά έχει μια παλιά μαθητική συνηθεία, όπως να επιβιώνει από τα ζυμαρικά. Πάνω απ 'όλα, είναι σταθερά πιστή στη διατήρηση ισορροπίας ανάμεσα στο γυμναστήριο και το τζιν.

Μάθετε περισσότερα για την εμπειρία της Lauren εδώ.

myprotein