Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συνταγές

Κεικ μπανάνα με γέμιση τσιζκέικ και πρωτεΐνη

Κεικ μπανάνα με γέμιση τσιζκέικ και πρωτεΐνη
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 5 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Αυτό το κέικ μπανάνα με γέμιση τσιζκέικ (banana bread) είναι ιδανικό για να το απολαμβάνετε το πρωί, πριν ή μετά την προπόνηση, ή ως ένα υγιεινό σνακ που θα καταπολεμήσει τις απογευματινές σας λιγούρες.

Με το Σιρόπι Χωρίς Ζάχαρη εγγυάται μια νόστιμη λιχουδιά και σε συνδυασμό με την Πρωτεΐνη Impact Whey με γεύση βανίλια, αποτελεί την ιδανική λύση για να χορτάσετε χωρίς ενοχές!

 

Μερίδες: 10

Τύπος γεύματος: Σνακ υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, πρωινό υψηλής πρωτεΐνης, σνακ για πριν ή μετά την προπόνηση

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 50 λεπτά

Εξοπλισμός: 9×5” ταψάκι

Θερμίδες : 156kcal, 10g πρωτεΐνης ανά φέτα

 

Υλικά για το κέικΥλικά για τη γέμισηΟδηγίες:

1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180C

2. Φτιάξτε το μείγμα για το ψωμί μπανάνας. Πολτοποιήστε τις μπανάνες σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ ανάμειξης. Προσθέστε το αυγό, το σιρόπι χωρίς ζάχαρη και το λάδι καρύδας στο μείγμα.

3. Προσθέστε το αλεύρι, την Impact Whey Protein και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι μέχρι να ανακατευτούν καλά (αλλά οι μικροί σβόλοι να είναι ακόμα ελαφρώς ορατοί). Αφήστε το στην άκρη.

4. Φτιάξτε τη γέμιση με το τυρί κρέμα. Αναμείξτε το αυγό, το τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά, το σιρόπι χωρίς ζάχαρη και την Impact Whey Protein μέσα σε ένα μικρό μπολ.

5. Ρίξτε το μισό μείγμα για το ψωμί μπανάνας μέσα σε μια λαδωμένη φόρμα για ψωμί (22x12 εκ). Ρίξτε τη γέμιση ομοιόμορφα πάνω στο μείγμα της μπανάνας. Στη συνέχεια ρίξτε πάνω από τη γέμιση το υπόλοιπο μείγμα ψωμιού μπανάνας.

 

κεικ μπανάνα

6. Ψήστε το για περίπου 45 λεπτά, ή μέχρι το μαχαίρι ή η οδοντογλυφίδα με το οποίο θα το τρυπήσετε να βγουν καθαρά από το μέσα μέρος του ψωμιού. Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να ποικίλει, έτσι καλό θα είναι να παρακολουθείτε το ψωμί!

7. Αφήστε το να κρυώσει για 15 λεπτά πριν το σερβίρετε.

8. Κόψτε το σε 10 φέτες και απολαύστε

 

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein