Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συνταγές

Κοτόπουλο μπάρμπεκιου σε βάση πατάτας | Συνταγή με πρωτεΐνη

Κοτόπουλο μπάρμπεκιου σε βάση πατάτας | Συνταγή με πρωτεΐνη
Jennifer Blow
Αρχισυντάκτρια και Πιστοποιημένη Διατροφολόγος5 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Jennifer Blow

Σήμερα ήταν μια μεγάλη μέρα στην δουλειά και ζητάτε απεγνωσμένα ένα γεύμα που να είναι βολικό στη γεύση και να σας κρατήσει χορτάτους. Αυτή η συνταγή για πίτσα με βάση κοτόπουλο μπάρμπεκιου και πατάτα είναι σίγουρο πως θα καλύψει κάθε λιγούρα, θα ανεβάσει τη διάθεσή σας και θα σας χαρίσει το πιο γευστικό δείπνο που έχετε φανταστεί ποτέ σας. Στρώσεις από τραγανιστή πατάτα, ζουμερό κοτόπουλο μπάρμπεκιου και λιωμένο τυρί φτιάχνουν τον απόλυτο συνδυασμό που θα μπορούσατε να έχετε στην άκρη του πιρουνιού σας. Τα γλυκά κρεμμύδια και οι πιπεριές αποτελούν την τέλεια συνοδεία που χρειάζεται το πιάτο αυτό.

Παρ’ όλο που σίγουρα υπάρχουν γεύματα με λιγότερες θερμίδες εκεί έξω, το συγκεκριμένο έχει 41γρ πρωτεΐνης από άπαχο κοτόπουλο, την BBQ Σάλτσα χωρίς ζάχαρη χαμηλών θερμίδων και το άπαχο τυρί που το κάνουν συνολικά μια πολύ πιο άπαχη λιχουδιά.

Υλικά για 2 άτομα

Είναι επίσης πολύ απλό στα υλικά και ακόμη πιο εύκολο στην ετοιμασία.

• 2 πατάτες μετρίου μεγέθους – λεπτά κομμένες • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο • 2 φιλέτα κοτόπουλο στήθος • ΡίγανηBBQ Σάλτσα χωρίς ζάχαρη χαμηλών θερμίδων • 200g ντοματοπολτό • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι – κομμένο • 1 πιπεριά – κομμένη • 50g άπαχο τσένταρ – τριμμένο • 50g άπαχη μοτσαρέλα – τριμμένη • 4 φέτες πεπερόνι

 

Κοτόπουλο μπάρμπεκιου

Ετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C/400°F.

2. Αρχικά πλύνετε, στεγνώστε και κόψτε τις πατάτες σε λεπτές φέτες

3. Μεταφέρετε τις φέτες σας σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

4. Ανακατέψτε και απλώστε τις φέτες σας σε ένα ή δύο πιάτα, χωρίς να επικαλύπτουν η μια την άλλη.

5. Τοποθετήστε στο φούρνο και ψήστε για 25 λεπτά, γυρίζοντας τις φέτες στη μέση του χρόνου.

6. Θερμάνετε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέσετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλου.

7. Καλύψτε με λίγο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και τηγανίστε για 5-6 λεπτά στην κάθε μεριά.

8. Σιγουρέψτε πως το κοτόπουλο είναι μαγειρεμένο μέχρι μέσα, πριν το απομακρύνετε από το τηγάνι.

9. Κόψτε το κοτόπουλο σε κομμάτια χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια, και προσθέστε αρκετή από την Σάλτσα χωρίς Ζάχαρη.

11. Ήρθε η στιγμή να φτιάξετε την πίτσα σας. Ξεκινήστε τοποθετώντας τις φέτες πατάτας στη φόρμα σας, στη συνέχεια προσθέστε χυμό ντομάτας, το κοτόπουλο μπάρμπεκιου, τα κόκκινα κρεμμύδια, τις πιπεριές το τυρί και τη μπάρμπεκιου σος.

12. Επαναλάβετε τη διαδικασία και τελειώστε με λίγη επιπλέον μπάρμπεκιου σοσ και φέτες πεπερόνι.

13. Ψήστε την πίτσα στο φούρνο για 15 λεπτά, και τελειώσατε.

 

Διατροφικές πληροφορίες

Θερμίδες494
Συνολικό λίπος13g
Συνολικοί υδατάνθρακες48g
Πρωτεΐνη41g
Jennifer Blow
Αρχισυντάκτρια και Πιστοποιημένη Διατροφολόγος
Προβολή του προφίλ του Jennifer Blow

Η Jennifer Blow είναι η UKVRN Registered Associate Nutritionist μας – εγγεγραμμένη στο μητρώο των αρμόδιων και ειδικευμένων επαγγελματιών διατροφής του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει πτυχίο Bachelor’s of Science σε Nutritional Science και μεταπτυχιακό Master’s of Science by Research στην Διατροφή, και τώρα ειδικεύεται στη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής για την υγεία και το fitness, η οποία στηρίζεται πάντα από επιστημονική έρευνα. Η Jennifer έχει αναφερθεί ως διατροφολόγος σε πολλές δημοσιεύσεις όπως στο Vogue, Elle, και Grazia, για την ειδικότητά της στην επιστήμη της διατροφής για την άσκηση και την υγιεινή ζωή. Η εμπειρία της ξεκινά από το σύστημα υγείας της Αγγλίας στο NHS μέχρι και σε εξειδικευμένη έρευνα για την συμπλήρωση ωμέγα-3 λιπαρών οξέων αλλά και την επίδραση των fast foods στην υγεία, η οποία παρουσιάστηκε στο Ετήσιο Συνέδριο Nutrition Society. Η Jennifer συμμετέχει σε πολλές συνεχιζόμενες εκδηλώσεις επαγγελματικής ανάπτυξης για να εξασφαλίσει ότι η πρακτική της παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο. Μάθετε περισσότερα για την Jennifer εδώ. Στον ελεύθερο χρόνο της, η Jennifer κάνει περπάτημα και ποδηλασία ενώ στα posts της θα δείτε ότι λατρεύει να δείχνει στον κόσμο ότι η υγιεινή διατροφή δεν σημαίνει απαραίτητα πείνα.

myprotein