Συνταγές

Κοτόπουλο και ρύζι με καρύδα στην κατσαρόλα 

Πλούσιο, κρεμώδες και γεμάτο γεύση — αυτή είναι η σωστή προετοιμασία του γεύματος με κοτόπουλο και ρύζι.

Ο Niall Kirkland σου δίνει μια νόστιμη συνταγή χρησιμοποιώντας μια μικρή κατσαρόλα για να σε βοηθήσει να ρυθμίσεις τη διατροφή σου από την πρώτη στιγμή. Είναι υπέροχο για να κάνεις meal prep το βράδυ της Κυριακής καθώς και για να σε βοηθήσει να ξεκινήσεις την εβδομάδα σου.

Πρώτα, φτιάχνεις μια απλή μαρινάδα για να κλειδώσεις όλα αυτά τα μπαχαρικά και τη γεύση, αλλά μετά όλα μπαίνουν στο ίδιο σκεύος – οπότε μην ανησυχείς για το πλύσιμο. Αυτό είναι το σπιτικό φαγητό στα καλύτερά του.

Μερίδες: 4

 

Συστατικά για κοτόπουλο και ρύζι με καρύδα 

Για το κοτόπουλο θα χρειαστείς :

  • 5-6 μπούτια κοτόπουλου χωρίς πέτσα
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.γ. τζίντζερ
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • ½ κ.γ. σκόνη τσίλι
  • ¼ κ.γ αλάτι

Για την κατσαρόλα τώρα θα χρειαστεί να έχεις:

  •  1 κ.σ. λάδι καρύδας
  •  1 κρεμμύδι (σε λεπτές φέτες)
  •  2-3 σκελίδες σκόρδο (τριμμένες)
  •  1 κ.γ. τζίντζερ (τριμμένο)
  •  ½ κ.γ. σκόνη τσίλι
  •  250 γρ. ρύζι μπασμάτι (μουλιασμένο και στραγγισμένο)
  •  1 κουτάκι ελαφρύ γάλα καρύδας
  •   ½ μεγάλη κούπα βραστό νερό

Για το σερβίριμα τώρα θα χρειαστείς :

  • Ψιλοκομμένα κάσιους
  • Κόλιανδρο

Διαδικασία

  1. Πρόσθεσε τα μπούτια κοτόπουλου, το γιαούρτι, το τζίντζερ, τον κουρκουμά, το τσίλι σε σκόνη και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά μέχρι να καλυφθεί τελείως το κοτόπουλο. Άφησε το στην άκρη για να μαριναριστεί για τουλάχιστον 15 λεπτά, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.
  2. Ζέστανε το λάδι καρύδας σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίξε τα μπούτια του κοτόπουλου.
  3. Μαγείρεψέ το για 5 λεπτά πριν το γυρίσεις απ’την άλλη και ψήσε το για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Βγάλε το από το τηγάνι και άστο στην άκρη.
  4. Πρόσθεσε το κρεμμύδι στο τηγάνι με λίγο νερό και τσιγάρισε το για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το σκόρδο, το τζίντζερ, τη σκόνη τσίλι και λίγο ακόμα νερό. Ανακάτευε συνεχώς μέχρι να πασπαλιστεί το κρεμμύδι με τα μπαχαρικά και τσιγάρισε το για 2 λεπτά.
  5. Ανακάτεψε το ρύζι μπασμάτι μέσα στο κρεμμύδι και τα μπαχαρικά, στη συνέχεια πρόσθεσε το γάλα καρύδας και 1/2 κούπα βρασμένο νερό. Τα ανακατεύεις, τα αφήνεις να σιγοβράσουν και μετά βάλε τα μπούτια κοτόπουλου πίσω στο τηγάνι πάνω από το ρύζι για να πάρει τη γεύση του.
  6. Σκέπασέ το με ένα καπάκι και άστο να ψηθεί για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
  7. Μπορείς να το γαρνίρεις με ψιλοκομμένα κάσιους και κόλιανδρο πριν το σερβίρεις. Καλή απόλαυση!

Nutritional Facts

Amount per serving

Calories 470
Total Fat 17.5g
Total Carbohydrates 28.4g
Protein 34.6g


Monica Green

Monica Green

Writer and expert

Originally from South London, Monica graduated from the University of Leeds with a degree in Philosophy. After discovering a love for the gym whilst studying, Monica was drawn to weight training which helped her hugely through stressful times as a student. From writing for a popular student site, Monica developed her skills as an author, writing trending feature pieces regularly. She is thrilled to be able to combine her love for writing with her passion for the gym. In her spare time Monica loves to cook, try out new restaurants with friends and explore new walking trails.


Δες τις καλύτερες προσφορές της Myprotein εδώ Περισσότερα