Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συνταγές

Λαζάνια | Προετοιμασία Γευμάτων για 3 ημέρες | Χαμηλοί Υδατάνθρακες

Λαζάνια | Προετοιμασία Γευμάτων για 3 ημέρες | Χαμηλοί Υδατάνθρακες
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 6 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Λαζάνια. Λέω την λέξη και ήδη πεινάω. Δες μια συνταγή για υγιεινά λαζάνια για γεύματα 3 ημερών! Χαμηλοί υδατάνθρακες, αρκετή πρωτεΐνη και μοναδική γεύση...

Λαζάνια | Προετοιμασία Γευμάτων για 3 ημέρες

Μερίδες: 3

Εξοπλισμός: 1 φορμάκι για καρβέλι (όπως στην φωτογραφία)

Συστατικά

1 κ.γ. Λάδι Καρυδας

1 λευκό κρεμμύδι, χοντροκομμένο (ή 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κρεμμυδιού)

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένo (ή 1 κουταλάκι σκόνη σκόρδου)

1 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη

350 γραμμάρια γαλοπούλας σε κιμά

600g ψιλοκομμένες ντομάτες

400g My Λαζάνια (Myprotein)

1 κολοκυθάκι

1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι

400g τυρί cottage

3 ασπράδια αυγού

100 γραμμάρια τυρί υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες (τριμμένο)

Loaf tin lasagne

Διαδικασία

#1 Αρχικά ετοιμάστε το λεγόμενο ragu γαλοπούλας. Προσθέστε το λάδι καρύδας σε ένα τηγάνι με μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά. Αν χρησιμοποιείτε τις εκδόσεις σε σκόνη, προσθέστε τις μετά το επόμενο βήμα.

#2 Στη συνέχεια, προσθέστε τον κιμά γαλοπούλας και "πιέστε τον" με μια σπάτουλα, και μετά αφήστε τον να πάρει καφέ χρώμα για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Προσθέστε την ρίγανη, μισό κ.γ. αλάτι και πιπέρι και τις τομάτες και γυρίστε στην χαμηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά.

#3 Ενώ περιμένετε, χτυπήστε το τυρί cottage και τα ασπράδια αυγών μαζί σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι με το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι. Αφήστε στην άκρη. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C ή στους 180 ° C για ανεμιστήρα.

#4 Τώρα προετοιμάστε τα κολοκυθάκια και τα λαζάνια. Χρησιμοποιήστε έναν αποφλοιωτή λαχανικών για να κόψετε το κολοκυθάκι κατά μήκος για να έχετε μακριές φέτες. Πλύντε τα λαζάνια κάτω από κρύο νερό σε ένα σουρωτήρι.

#5 Μόλις το ragu της γαλοπούλας είναι έτοιμο, ήρθε η ώρα να φτιάξετε τη λαζάνια. Ξεκινήστε με ένα στρώμα φύλλων κολοκυθιών για εύκολη αφαίρεση όταν μαγειρευτoύν. Στη συνέχεια, εναλλάσσετε τις στρώσεις μεταξύ του ragu, της σάλτσας τυριού, των φύλλων λαζανιών και το κολοκυθάκι. Τελειώστε με ένα στρώμα από λαζάνια, στη συνέχεια τη σάλτσα τυριού και στη συνέχεια πασπαλίστε με το Τυρί Υψηλής Πρωτεΐνης.

#6 Ψήστε για 15 λεπτά με το αλουμινόχαρτο, στη συνέχεια αφαιρέστε το, γυρίστε τη θερμοκρασία κατά 20 ° C και ψήστε για 20 λεπτά.

 

Μακροθρεπτικά συστατικά:

Θερμίδες: 519

Πρωτεΐνη: 64g

Υδατάνθρακες: 35g

Λιπαρά: 13g

 

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein