Τα κλασικά μπιφτέκια σε μια εναλλακτική πολύ υγιεινή εκδοχή, με χαμηλά λιπαρά. Δοκιμάζουμε κιμά γαλοπούλας, βρώμη, πιπεριά και λεμόνι για την ζύμη και δημιουργούμε το πιο ελαφριά γευστικά μπιφτέκια που θα τα λατρέψει απ’ την μαμά σας μέχρι η καλύτερη ταβέρνα.
Μπιφτέκι Γαλοπούλας με Βρώμη
- Μερίδες
- 5
Υλικά
- 50γρ - Nιφάδες Βρώμης
- 400γρ - Άπαχος Κιμάς Γαλοπούλας
- Μισή - Πιπεριά(Κόκκινη/ Κίτρινη/ Πράσινη)
- 50γρ - Κρεμμύδι
- Μισό - Λεμόνι
- 1κτγ - Λάδι Καρύδας
- - Aλάτι/ Πιπέρι
- 1κτγ - Σκόρδο
Διατροφικά Στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες | 147kcal | 45 Θερμίδες από Λιπαρά |
---|
% Ημερήσια Διατροφική Αξία * | ||
---|---|---|
Συνολικά Λιπαρά | 5g | 8% |
Συνολικοί Υδατάνθρακες | 10g | 3% |
Σάκχαρα | 1g | - |
Πρωτεΐνη | 17g | 34% |
Οδηγίες
-
Αλείωτε με λίγο ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας ένα ταψί. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
-
Ποσθέστε τον κιμά γαλοπούλας σε ένα μπολάκι. Τρίψτε το κρεμμύδι και προσθέστε το στον κιμά. Προσθέστε την πιπεριά και τον χυμό λεμονιού.
-
Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και σκόρδο για την γεύση.
-
Προσθέστε 50γρ (1 scoop) νιφάδες βρώμης . Ζεστάνετε το λάδι καρύδας και προσθέστε το στο μίγμα. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιόμορφο.
-
Πλάστε 5 μπιφτέκια και τοποθετήστε τα στο ταψί. Ψήστε για 20 λεπτά.
Οδηγίες για Συνταγές
Δοκιμάστε να βάλετε και ψητές πατάτες μαζί με τα μπιφτέκια στο φούρνο για περισσότερα μακροθεπτικά συστατικά. Μπορείτε να τα δοκιμάσετε μέσα σε πίτες ολικής άλεσης με γιαούρτι και θα έχετε το πιο γευστικό υγιεινό τυλιχτό σουβλάκι. Συνδυάζονται με πράσινη σαλάτα αλλά και με χωριάτική.
Δείτε τα προϊόντα παρακάτω: