Τα κλασικά μπιφτέκια σε μια εναλλακτική πολύ υγιεινή εκδοχή, με χαμηλά λιπαρά. Δοκιμάζουμε κιμά γαλοπούλας, βρώμη, πιπεριά και λεμόνι για την ζύμη και δημιουργούμε το πιο ελαφριά γευστικά μπιφτέκια που θα τα λατρέψει απ’ την μαμά σας μέχρι η καλύτερη ταβέρνα.
- Servings
- 5
- Prep Time
- 10
- Cook Time
- 20
Ingredients
- 50 γρ Nιφάδες Βρώμης
- 400 γρ Άπαχος Κιμάς Γαλοπούλας
- Μισή Πιπεριά (Κόκκινη/ Κίτρινη/ Πράσινη)
- 50 γρ Κρεμμύδι
- Μισό Λεμόνι
- 1 κτγ Λάδι Καρύδας
- Aλάτι/ Πιπέρι
- 1 κτγ Σκόρδο
Method
Αλείωτε με λίγο ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας ένα ταψί. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ποσθέστε τον κιμά γαλοπούλας σε ένα μπολάκι. Τρίψτε το κρεμμύδι και προσθέστε το στον κιμά. Προσθέστε την πιπεριά και τον χυμό λεμονιού.
Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και σκόρδο για την γεύση.
Προσθέστε 50γρ (1 scoop) νιφάδες βρώμης . Ζεστάνετε το λάδι καρύδας και προσθέστε το στο μίγμα. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιόμορφο.
Πλάστε 5 μπιφτέκια και τοποθετήστε τα στο ταψί. Ψήστε για 20 λεπτά.
Nutritional Facts
Amount per serving
Calories | 147 |
---|---|
Total Fat | 5g |
Total Carbohydrates | 10g |
Sugar | 1g |
Protein | 17g |