Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συνταγές

Μπιφτέκι Γαλοπούλας με Βρώμη

Μπιφτέκι Γαλοπούλας με Βρώμη
Alice Pearson
Writer and expert7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Alice Pearson

Τα κλασικά μπιφτέκια σε μια εναλλακτική πολύ υγιεινή εκδοχή, με χαμηλά λιπαρά. Δοκιμάζουμε κιμά γαλοπούλας, βρώμη, πιπεριά και λεμόνι για την ζύμη και δημιουργούμε το πιο ελαφριά γευστικά μπιφτέκια που θα τα λατρέψει  απ' την μαμά σας μέχρι η καλύτερη ταβέρνα.

Εξυπηρέτηση
5
Χρόνος προετοιμασίας
10
Χρόνος μαγειρέματος
20

Συστατικά

  • 50 γρ Nιφάδες Βρώμης
  • 400 γρ Άπαχος Κιμάς Γαλοπούλας
  • Μισή Πιπεριά (Κόκκινη/ Κίτρινη/ Πράσινη)
  • 50 γρ Κρεμμύδι
  • Μισό Λεμόνι
  • 1 κτγ Λάδι Καρύδας
  • Aλάτι/ Πιπέρι
  • 1 κτγ Σκόρδο

Οδηγίες

1.

Αλείωτε με λίγο ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας ένα ταψί. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

2.

Ποσθέστε τον κιμά γαλοπούλας σε ένα μπολάκι. Τρίψτε το κρεμμύδι και προσθέστε το στον κιμά. Προσθέστε την πιπεριά και τον χυμό λεμονιού.

3.

Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και σκόρδο για την γεύση.

4.

Προσθέστε 50γρ (1 scoop) νιφάδες βρώμης . Ζεστάνετε το λάδι καρύδας και προσθέστε το στο μίγμα. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιόμορφο.

5.

Πλάστε 5 μπιφτέκια και τοποθετήστε τα στο ταψί. Ψήστε για 20 λεπτά.

Διατροφικές πληροφορίες

Θερμίδες147
Συνολικό λίπος5g
Συνολικοί υδατάνθρακες10g
Ζάχαρη1g
Πρωτεΐνη17g
Alice Pearson
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Alice Pearson

H Alice Pearson είναι UKVRN Registered Associate Nutritionist και UK Anti‐Doping διαπιστευμένη σύμβουλος με πτυχίο σε Science in Nutrition και Master’s of Science σε Sport Nutrition. Έχει ειδικό ενδιαφέρον για τη χρήση αθλητικών συμπληρωμάτων για τη βελτίωση της υγείας, της φυσικής κατάστασης και της αθλητικής απόδοσης. Η Alice έχει εμπειρία αφού έχει εργαστεί τόσο με ερασιτέχνες όσο και ελίτ αθλητές, συμπεριλαμβανομένης της παροχής διατροφικών συμβουλών, την υποστήριξη στο Tranmere Rovers FC και το Rugby Club του Newcastle Falcons. Η διατροφική της καθοδήγησή της υποστηρίζεται πάντοτε από έρευνα βασισμένη σε αποδεικτικά στοιχεία, για την οποία ενημερώνεται συνεχώς μέσω της συνέχισης της επαγγελματικής της ανάπτυξης και την συνεχή μάθηση. Στον ελεύθερό της χρόνο, η Alice ταξιδεύει, πάει γυμναστήριο και διαβάζει βιβλία. Μάθε περισσότερα για την ιστορία της Alice εδώ.

myprotein