Συνταγές

Σουβλάκι Γαρίδας Satay με σάλτσα φυστικοβούτυρο

Σουβλάκι Γαρίδας Satay με σάλτσα φυστικοβούτυρο

Μερίδες
2

Υλικά

  • κτγ - Φυστικοβούτυρο Myprotein
  • 100γρ - Βρασμένες Γαρίδες
  • 1κτγ - Πελτέ Ντομάτας* Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με φρέσσκες ντομάτες
  • 1κτγ - Σκόρδο
  • - Αλάτι* Προαιρετικό

Διατροφικά Στοιχεία

Ποσότητα ανά μερίδα

Θερμίδες 111kcal 54 Θερμίδες από Λιπαρά
% Ημερήσια Διατροφική Αξία *
Συνολικά Λιπαρά6g9%
Συνολικοί Υδατάνθρακες4g1%
Σάκχαρα2g-
Πρωτεΐνη11g22%

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπολ αναμείξτε το φυστικοβούτυρο, τον πελτέ ντομάτας (ή τις φρέσκες ντομάτες) , το σκόρδο, αλάτι. Για να γίνει το μείγμα πιο ρευστό μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό. Η satay σως είναι έτοιμη.

  2. Τοποθετήστε τις βρασμένες γαρίδες, στα ξύλινα καλαμάκια. Αλείψτε τα , με το μείγμα satay που μόλις φτιάξατε. Για περισσότερη γέυση μπορείτε να ψήσετε στο grill για 3-4 λεπτά σε υψηλή φωτιά.

  3. Σερβίρετε με σαλάτα

Οδηγίες για Συνταγές

*Μπορείτε να διατηρήσετε την σάλτσα satay σε αεροστεγή συσκευασία στο ψυγείο σας για 2-3 εβδομάδες.

Βρείτε το 100% Φυτικό Φυστικοβούτυρο Myprotein παρακάτω:

 



Μαρία Σουρίδη

Μαρία Σουρίδη

Ειδικός σε θέματα Ψυχολογία της Άσκησης και του Αθλητισμού

Ονομάζομαι Μαρία Σουρίδη. Η αγάπη μου για την άθληση και την υγιεινή διατροφή ήταν και είναι μεγάλη. Έχοντας λάβει πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Αθηνών του Τμήματος Ψυχολογίας, συνεχίζω περαιτέρω τις σπουδές μου στον τομέα της Ψυχολογίας της Άσκησης και του Αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η ενασχόλησή μου με τον αθλητισμό ξεκίνησε από μικρή ηλικία. Κολύμβηση, μπαλέτο, γυμναστήριο ήταν μερικές από τις δραστηριότητές μου. Ως δρομέας μεγάλων αποστάσεων λαμβάνω συστηματικά μέρος σε διοργανώσεις αγώνων δρόμου. Ακόμη, τα τελευταία 2 χρόνια ασχολούμαι και με τις πολεμικές τέχνες και συγκεκριμένα με το Tang Soo Do (κορεάτικο καράτε). Το ενδιαφέρον μου για την υγιεινή διατροφή αντικατοπτρίζεται στις προσωπικές μου διατροφικές επιλογές, αλλά και στη διαρκή προσπάθειά μου να ενημερωθώ και να εκπαιδευτώ στον τομέα αυτό. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τη διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμα Coursera, έχω παρακολουθήσει μαθήματα πανεπιστημιακού επιπέδου από έγκριτα πανεπιστημιακά ιδρύματα (“Child nutrition and cooking 2.0’’ – Stanford University, California, USA / “ Nutrition, Health, and Lifestyle: Issues and Insights” - Vanderbilt University, Nashville, Tennessee, USA / “Nudge-it: Understanding Obesity” – The University of Edinburgh, Scotland, UK).


ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ