To αγαπημένο σας κάρυ μόλις σε 15 λεπτά! Το ινδικό πιάτο με το όνομα Cauli-Tikka Masala θα σας ταξιδέψει στους δρόμους της Ινδίας και στις μοναδικές τις γέυσεις!
Συνταγές Vegan σε 15 λεπτά | Tikka Masala με κουνουπίδι

Μερίδες: 4
Συστατικά:
Για την πάστα:
400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπερόριζα σε μέγεθος αντίχειρα
Λίγο κόλιανδρο
1 κ.γ. garam masala
1 κόκκινο τσίλι
½ κ.γ. αλάτι
4 κρεμμυδάκια
1 κ.σ. σπόροι κύμινου (φρυγανισμένοι)
Για το υπόλοιπο:
1 κ.γ. Coconpure (Λάδι Καρύδας)
1 κομμάτι κουνουπίδι κομμένα σε μικρά κομμάτια
400g γάλα καρύδας (κονσέρβα)
400g ρεβύθια κονσέρβας
4 κ.σ. απλό γιαούρτι χωρίς γαλακτομικά
½ χυμό λάιμ
300g ρύζι ολικής αλέσης
Διαδικασία:
- Πρώτα φτιάξτε την πάστα κάρυ. Τοποθετήστε τις ντομάτες, το σκόρδο, την πιπερόριζα, το garam masala, το τσίλι, το αλάτι, τα κρεμμυδάκια και τους σπόρους κύμινο σε ένα μίξερ και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν.
- Τοποθετήστε το λάδι καρύδας σε ένα τηγάνι με υψηλή φωτιά. Όταν ζεσταθεί, προσθέστε το κουνουπίδι και τηγανίστε για 2 λεπτά. Ρίξτε την πάστα και τηγανήστε για επιπλέον 2 λεπτά.
- Προσθέστε το γάλα καρύδας και τα ρεβύθια, βάλτε ένα καπάκι και τηγανίστε για 8-10 λεπτά.
- Σερβίρετε με ρύζι ολικής άλεσης, λίγο γιαούρτι χωρίς γαλακτομικά και λίγο χυμό λεμόνι.