Μοσχάρι με νούντλς από κολοκύθι χαμηλών υδατανθράκων!
Αν σας αρέσει το μοσχάρι, αυτό το γεύμα είναι για εσάς! Μοσχάρι με νούντλς από κολοκύθι! Εύκολη και γρήγορη συνταγή. Σε αυτή την συνταγή συνδυάζουμε την παραδοσιακή ελληνική συνταγή για μοσχαράκι με στοιχεία από την ασιατική κουζίνα και σύγχρονες τάσεις στην υγιεινή διατροφή.
Συστατικά:
Για την σως :
- 75ml σως σόγιας
- 120ml νερό
- 1.5 κ.σ. Άμυλο αραβοσίτου ή κόμμι Guar
- 4-5 κ.σ. Βιολογικό Σιρόπι Σφενδάμου
- Προαιρετικό: 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο) και ½ πιπερόριζα σε μέγεθος αντίχειρα (τριμμένη)
Για το υπόλοιπο:
- 1 κ.σ. Coconpure (Λάδι Καρύδας)
- 3 μπριζόλες σε κομματάκια
- 4 κολοκυθάκια (κομμένα σε σχήμα σπιράλ)
- 2 κίτρινες πιπεριές (ψιλοκομμένες)
- 75 gr φασόλια edamame
- Λίγο σουσάμι
Διαδικασία
- Ανακατέψτε τη σόγια, το νερό και το άμυλο αραβοσίτου / γκουάρ σε μια κατσαρόλα και ζεστάνετε για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνει η σάλτσα. Σε αυτό το σημείο προσθέστε το σκόρδο και το τζίντζερ (πιπερόριζα) αν τελικά τα χρησιμοποιείτε. Μόλις πυκνώσει, ανακατέψτε με το σιρόπι σφενδάμου και βγάλτε από τη φωτιά. Αφήστε το στην άκρη.
- Ζεσταίνετε ένα μεγάλο γουόκ (ή τηγάνι) σε υψηλή θερμοκρασία για 1-2 λεπτά. Όταν ζεσταθεί αρκετά, προσθέστε το λάδι καρύδας και τις μπριζόλες και σοτάρετε για 1-2 λεπτά, αναποδογυρίζοντας περιστασιακά.
- Προσθέστε το κολοκυθάκι και τις πιπιεριές και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά.
- Τέλος, ανακατέψτε τη σάλτσα teriyaki και τα edamame φασόλια και στη συνέχεια μεταφέρετέ τα σε ταπερ και αφήστε να κρυώσουν. Πασπαλίστε με λίγο σουσάμι πάνω από πάνω και ψύξτε. Εύκολο!