Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συνταγές

Συνταγές Vegan σε 15 λεπτά | Πίτσα με Αβοκάντο

Συνταγές Vegan σε 15 λεπτά | Πίτσα με Αβοκάντο
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 6 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Συνταγές Vegan σε 15 λεπτά | Πίτσα με Αβοκάντο

Καταπληκτική vegan συνταγή για πίτσα με αβοκάντο! Χρειάζεσαι μόνο ένα μίξερ και έναν φούρνο. Το αβοκάντο αντικαθιστά το τυρί υπέροχα, ενώ η πέστο του δίνει μια φοβερή γεύση, κάνοντας αυτή τη συνταγή ένα ιδανικό γεύμα.  Ιδανική ακόμα και για αρχάριους στην μαγειρική.

 

Συστατικά

Για την βάση:

190 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως

Λίγο αλάτι

120ml ζεστό νερό

2 κ.σ.. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)

Γαρνιτούρα:

3 κ.σ. vegan πέστο

200g ρεβύθια σε κονσέρβα

2 ώριμα αβοκάντο

½ λεμόνι (χυμό και ξύσμα)

Αλατοπίπερο

Νιφάδες τσίλι

Διαδικασία

1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 250°C. Αρχικά, προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μίξερ και ανακατέψτε. Γυρίστε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και ρίξτε λίγο λίγο το νεράκι και ελαιόλαδο. Ανακατέψτε για περίπου 1 λεπτό μέχρι να δημιουργηθεί ζύμη.

2. Αφαιρέστε τη ζύμη και σχηματίστε μια μπάλα

3. Τοποθετήστε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και απλώστε την ώστε να έχει πάχος περίπου 0,5εκ. Στη συνέχεια, μετακινήστε τη ζύμη πάνω από το ταψί και διπλώστε τις άκρες για να δημιουργήσετε μια μικρή κρούστα. Βουρτσίστε από πάνω λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και πασπαλίστε με το σκόρδο. Ψήστε για 8-10 λεπτά ή έως ότου αρχίσουν να γίνονται καφέ τα άκρα.

4. Αφού ψήσετε, αφαιρέστε από το φούρνο. Ανακατέψτε τα ρεβίθια και το πέστο και απλώστε πάνω στην πίτσα, στη συνέχεια προσθέστε τις φέτες αβοκάντο, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα, το θαλασσινό αλάτι, το πιπέρι και τις νιφάδες τσίλι. .

Μακροθρεπτικά συστατικά ανά μισή πίτσα

Θερμίδες: 599

Πρωτεΐνη: 28

Υδατάνθρακες: 68

Λιπαρά: 27

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein