Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συνταγές

Υγιεινές συνταγές ζυμαρικών | Γεύμα ζυμαρικών με άπαχο, κρεμώδες λουκάνικο

Υγιεινές συνταγές ζυμαρικών | Γεύμα ζυμαρικών με άπαχο, κρεμώδες λουκάνικο
Jennifer Blow
Αρχισυντάκτρια και Πιστοποιημένη Διατροφολόγος2 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Jennifer Blow

Ψάχνεις για νέες υγιεινές συνταγές ζυμαρικών; Αυτά τα άπαχα και κρεμώδη ζυμαρικά με λουκάνικα θα ζωντανέψουν τη ρουτίνα προετοιμασίας των γευμάτων σου!

Έχεις βαρεθεί να τρως καθημερινά κοτόπουλο, ρύζι και μπρόκολο; Ναι, κι εμείς. Δοκίμασε αυτά τα εξαιρετικά άπαχα, κρεμώδη ζυμαρικά με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες για την επόμενη προετοιμασία του γεύματος σου.

Φτιαγμένο με κουάρκ αντί για τυρί κρέμας και λουκάνικα με μειωμένο λίπος, διατηρήσαμε αυτά τα ζυμαρικά άπαχα, χωρίς να αφήσουμε εκτός τη γεύση - κάθε νόστιμη μερίδα προσφέρει μια εντυπωσιακή ποσότητα 34 γρ. πρωτεΐνης, με λιγότερο από 6 γρ. λίπους.

Μερίδες 4

https://youtu.be/4tDWi-A72iY

Συστατικά

  • 1 κ.γ 100% Coconut Oil
  • 1 πράσο (ψιλοκομμένο)
  • 2 σκελίδες σκόρδου (ψιλοκομμένα)
  • 8 λουκάνικα με χαμηλά λιπαρά (κομμένα σε φέτες)
  • 200 γρ. κουάρκ
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 240 γρ. ζυμαρικά ολικής αλέσεως
  • 1 κ.γ. νιφάδες τσίλι
  • 1 πρέζα αλάτι & πιπέρι
  • 1 χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού

Οδηγίες

1. Πρόσθεσε το λάδι καρύδας σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια έως υψηλή φωτιά. Πρόσθεσε το κομμένο πράσο στο τηγάνι και τηγάνισε τα για 3-4 λεπτά, ανακάτεψε τα.

2. Πρόσθεσε το σκόρδο και τηγάνισε τα για άλλα 2 λεπτά, μετά πρόσθεσε τα κομμένα λουκάνικα και τηγάνισε τα για 6-10 λεπτά, ανακατεύοντας τα μέχρι να ροδίσουν σε όλες τις πλευρές. Πρόσθεσε τις νιφάδες τσίλι και αρωματίσε με πιπέρι.

3. Στη συνέχεια ρίξε την ψιλοκομμένη ντομάτα και ανακάτεψε για να ενωθούν. Άφησε το να φουσκώσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια πρόσθεσε το κουάρκ, ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει μια πλούσια, κρεμώδη σάλτσα.

4. Πρόσθεσε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακάτεψε με τη σάλτσα έτσι ώστε όλα να αναμειχθούν.

5. Μετά από λίγα λεπτά, βγάλε τα ζυμαρικά από τη φωτιά και χώρισε τα σε μερίδες, γαρνίροντας με φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Διατροφικές πληροφορίες

Θερμίδες415
Συνολικό λίπος5g
Συνολικοί υδατάνθρακες48g
Πρωτεΐνη34g
Jennifer Blow
Αρχισυντάκτρια και Πιστοποιημένη Διατροφολόγος
Προβολή του προφίλ του Jennifer Blow

Η Jennifer Blow είναι η UKVRN Registered Associate Nutritionist μας – εγγεγραμμένη στο μητρώο των αρμόδιων και ειδικευμένων επαγγελματιών διατροφής του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει πτυχίο Bachelor’s of Science σε Nutritional Science και μεταπτυχιακό Master’s of Science by Research στην Διατροφή, και τώρα ειδικεύεται στη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής για την υγεία και το fitness, η οποία στηρίζεται πάντα από επιστημονική έρευνα. Η Jennifer έχει αναφερθεί ως διατροφολόγος σε πολλές δημοσιεύσεις όπως στο Vogue, Elle, και Grazia, για την ειδικότητά της στην επιστήμη της διατροφής για την άσκηση και την υγιεινή ζωή. Η εμπειρία της ξεκινά από το σύστημα υγείας της Αγγλίας στο NHS μέχρι και σε εξειδικευμένη έρευνα για την συμπλήρωση ωμέγα-3 λιπαρών οξέων αλλά και την επίδραση των fast foods στην υγεία, η οποία παρουσιάστηκε στο Ετήσιο Συνέδριο Nutrition Society. Η Jennifer συμμετέχει σε πολλές συνεχιζόμενες εκδηλώσεις επαγγελματικής ανάπτυξης για να εξασφαλίσει ότι η πρακτική της παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο. Μάθετε περισσότερα για την Jennifer εδώ. Στον ελεύθερο χρόνο της, η Jennifer κάνει περπάτημα και ποδηλασία ενώ στα posts της θα δείτε ότι λατρεύει να δείχνει στον κόσμο ότι η υγιεινή διατροφή δεν σημαίνει απαραίτητα πείνα.

myprotein