Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Αθλητές

Συμβουλές του δυνατότερου ανθρώπου στον κόσμο για το πως να σηκώσεις τις Atlas Stones

Συμβουλές του δυνατότερου ανθρώπου στον κόσμο για το πως να σηκώσεις τις Atlas Stones
Emily Wilcock
Writer and expert2 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Emily Wilcock

Οι άρσεις των Atlas stones είναι μια ειδικότητα των strongman. Επομένως, δεν υπάρχει κάποιος περισσότερο κατάλληλος από τον Tom Stoltman, ο οποίος έχει τον τίτλο του World’s Strongest Man, για να μας πει τι χρειάζεται για να σηκώσεις μια Atlas stone. Δες πέντε συμβουλές για να την σηκώσεις με επιτυχία.

Αν πρόκειται να πάρεις συμβουλές από κάποιον, αυτός ο κάποιος είναι ο Tom Stoltman. Τον Μάιο του 2021, ο Tom έσπασε το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ, σηκώνοντας μια εντυπωσιακή Atlas stone 286 κιλών πάνω από μία μπάρα. Καλά διάβασες, 286 κιλά!

https://youtu.be/-Es2UINNonA

Προετοιμασία

Πριν καν αγγίξεις μια Atlas stone, πρέπει να προετοιμαστείς. Είναι μια άσκηση για ολόκληρο το σώμα και σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολη όσο την κάνει να φαίνεται ο Tom.Η κίνηση ασκεί τη μεγαλύτερη πίεση στους μηριαίους και στο κάτω μέρος της πλάτης σoυ.

Ασκήσεις

Για να ζεσταθεί, ο Tom τείνει να κάνει stiff leg deadlifts, glute bridges και back extensions. Αυτές οι ασκήσεις δημιουργούν την τέλεια βάση για να σε βοηθήσουν να σηκώσεις τις Atlas stones.

Είναι μάλλον δίκαιο να πούμε ότι η προθέρμανση του Tom είναι πιο έντονη από την προπόνηση ενός συνηθισμένου ανθρώπου. Αλλά υποθέτουμε ότι αυτό χρειάζεται για να είσαι ένας strongman.

Τεχνική

Μην λυγίζεις τα χέρια σου όταν σηκώνεις τις πέτρες από το έδαφος - κράτα τα χέρια σου ίσια και σήκωσε την μέχρι την αγκαλιά σου. Το να λυγίζεις τα χέρια σου τα βάζει σε μεγαλύτερο στρες και είναι πιθανό να οδηγήσει σε τραυματισμό. Δεδομένου του προγράμματος προπόνησης και αγώνων για έναν έμπειρο strongman, δεν υπάρχει χρόνος για τραυματισμούς.

Προστασία

Να χρησιμοποιείς πάντα προστασία. Σε αυτή την περίπτωση, μιλάει για το tacky. Μια γρήγορη αναζήτηση αποκάλυψε ότι το tacky βοηθά τον αθλητή να αποφύγει την υπερβολική καταπόνηση των μυών του χεριού του ενώ σηκώνει την πέτρα. Εναλλακτικά, φόρεσε stone sleeves ή ο,τιδήποτε μπορείς για να κάνεις πιο εύκολα το lift. Το προσωπικό αγαπημένο του Tom είναι το tacky, επομένως δεν χρειάζεται να πιέζει την πέτρα τόσο δυνατά, και αυτό κάνει τη γενική κίνηση πολύ πιο εύκολη.

Εξάσκηση

Όταν βάζεις την πέτρα στην αγκαλιά σου, θέλεις να υπερεκτείνεις τους γοφούς σου, για να σηκώσεις την πέτρα σωστά. Ο Tom προτείνει να εξασκηθείς στο να εκτείνεις υπερβολικά τους γοφούς σου για να προετοιμάσεις τον εαυτό σου ώστε να τοποθετήσεις την πέτρα σε μια πλατφόρμα.

Με λίγα λόγια

Είναι δίκαιο να πούμε ότι ο Tom είναι έμπειρος επαγγελματίας όταν πρόκειται να σηκώσει τις Atlas stones και έχει κάτι παραπάνω από προσόντα για να προσφέρει συμβουλές. Είναι σημαντικό να θυμάσαι να ξεκινήσεις ελαφριά. Ακόμη και ο ισχυρότερος άνθρωπος του κόσμου δεν γεννήθηκε ικανός να σηκώσει μία Atlas stone 286 κιλών. Οπότε πάρε λίγο tacky και ξεκίνα να σηκώνεις.

Emily Wilcock
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Emily Wilcock
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing. With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research. Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body. Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested. If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.
myprotein