Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Αθλητές

Η αλλαγή του σώματός σου είναι φυσιολογική – Δες πώς να το αποδεχτείς

Η αλλαγή του σώματός σου είναι φυσιολογική – Δες πώς να το αποδεχτείς
Joni McMullen
Writer and expert1 έτος πριν
Προβολή του προφίλ του Joni McMullen

«Το σώμα μας μπορεί να κάνει απίστευτα πράγματα».

Η Lucy Davis απολαμβάνει να προκαλεί συνεχώς τον εαυτό της και να ωθεί το σώμα της σε νέα άκρα. Εξαιτίας αυτού, το σώμα της αλλάζει συνεχώς για να προσαρμοστεί στη νέα προπόνηση ή άθλημα που κάνει.

Αλλά αυτό δεν είναι κάτι με το οποίο η Lucy ήταν πάντα άνετη και της πήρε λίγο χρόνο για να το "αγκαλιάσει".

Προσαρμογή

Η Lucy μίλησε πρόσφατα για το πώς το σώμα της που αλλάζει μπορεί να είναι και «ευλογία και κατάρα». Αφού έχασε 5 κιλά μέχρι το τέλος της προπόνησής της για τα 100 χλμ, η Lucy ένιωθε συνειδητά ότι είχε αλλάξει το σώμα της. Παρά το γεγονός ότι ήταν πιο fit από ποτέ, δυσκολευόταν ψυχικά.

Λίγους μήνες αργότερα, άρχισε να «λατρεύει κάθε στιγμή» και να βλέπει το σώμα της να προσαρμόζεται και να αλλάζει σε ένα διαφορετικό στυλ προπόνησης.

Ακόμη και η Lucy, που αγαπά το σώμα της για αυτό που μπορεί να κάνει, παλεύει μερικές φορές με τον τρόπο που αλλάζει το σώμα της. Αλλά η αποδοχή του σώματος δεν είναι γραμμική - είναι ένα ταξίδι που έχει τα πάνω και τα κάτω του.

Αποδοχή της αλλαγής

Η Lucy συνέχισε λέγοντας ότι της αρέσει ο «τρόπος που αλλάζουν τα σώματά μας». Είναι εκπληκτικό αν το σκεφτείς για το πώς το σώμα μας προσαρμόζεται στη νέα προπόνηση – θα πρέπει να εκτιμήσουμε το γεγονός ότι είναι ικανό για απίστευτα πράγματα.

Η Lucy ξέρει ότι υπάρχουν πολλές άλλες αλλαγές που θα υποστεί το σώμα της σε όλη της τη ζωή και τις ανυπομονεί: «Θα είμαι ενθουσιασμένη όταν το σώμα μου αλλάξει για να κουβαλάω ένα μωρό, να γίνω μαμά, να προπονηθώ για ένα Ironman, να δυναμώσω όσο δεν πάει!!”

Κάθε αλλαγή στο σώμα σου μπορεί να αντιπροσωπεύει μια νέα πρόκληση, μια νέα στιγμή στη ζωή σου. Μπορεί να είναι ένας δείκτης του τι θέλεις να πετύχεις ή τι έχεις πετύχει — κάτι για το οποίο πρέπει να είσαι περήφανος.

Οποιαδήποτε πρόκληση και αν αντιμετωπίζει το σώμα σου, είναι σημαντικό να θυμάσαι να εκτιμάς από πού προέρχεσαι και να θυμάσαι πώς έχει αλλάξει το σώμα σου.

Με λίγα λόγια

Ακόμη και κάποιος τόσο σίγουρος/η όσο η Lucy έχει στιγμές αμφιβολίας για τον τρόπο με τον οποίο το σώμα της αλλάζει ως απάντηση στην άσκηση. Αλλά έχει μάθει να το αγκαλιάζει.

Είναι καλό να σου υπενθυμίσουμε ότι δεν είμαστε μόνοι σε αυτό το ταξίδι αποδοχής του σώματος. Είναι δύσκολο μερικές φορές, αλλά θα πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να εκτιμήσουμε το σώμα μας για ό,τι μπορεί να κάνει και να μην επικεντρωνόμαστε σε αυτά που δεν μπορεί.

Joni McMullen
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Joni McMullen
myprotein